Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hayes Stroker Ryde / Shimano SLX M675 hangisi?

avanak_abdi

Forum Bağımlısı
Tepki
305
Bisiklet
Specialized
Selamlar. Bu ara bisikletimi değişime soktum mecburiyetten. 18'' kadro kullanıyorum. Hiç tura çıkmamıştım. İlk turum sonrası bana büyük olduğunu gördüm. Yarın inşallah bir kaza bela olmazsa yeni kadromu alacağım. Eski bisikletimi ya bütün halde yada parça parça satacağım.

Herkesin bildiği gibi yabancı sitenin birinde hatrı sayılır bir indirim var :) Sele borusu, sele ve gidon boynu aldım. Hayes Stroker Ryde frenleri de gördüm. Nedense Hayes frenlerin tipi çok hoşuma gidiyor :D Fiyat da baya uygun (45€). Performans olarak nasıldır? SLX frene tercih edilebilir mi? Bir de SLX satmaz isem i-spec vites kolları ile yeni kadroya aktarmayı düşünüyorum. Hayes alırsam böyle bir şansım yok sanırım? Şimdiden teşekkürler...

Not: Bir de şu var: Clarks Exo Skeletal.

Dosyalar

• fren.jpg
    fren.jpg
    46,2 KB · Okunma: 45
Scudo
Hocam Merhaba:DBende Kadroyu Küçük Aldım Her halde Gıant Erdoğanlarda 17 yazıyor evde açtım kutuyu s:D 173 boyundayım Gıantın sayfada sıkıntı yokta şüphelerim var...Yeni Kadron hayırlı olsun..Bende dediğin Hayes Frenlere baktım tip olarak güzel ama bizim bisikletçi alma diyor ben yapamam:D

@can akıncılar

Hocam birçok sitede araştırdım. kadronun kendi sayfasında kadro boyu sadece s, m gibi verilmiş ama inç olarak verilmemiş. Ama 2010 modelin sayfasında yazıyor:

(link)

Bir de aliexpresste orjinal giant atx 7 olduğunu belirten bir satıcının ilanında da gördüm. Ekteki resme bakabilirsin.

Hacım ben satıcıya direk güvenemiyorum :) Alıp deneme taraftarıyım. Ama 45€ çok olmasa da az da değil :) Slx'i aratır falan ondan araştırmak lazım. İşin kötüsü yarın bitecek indirim. Vakit az kaldı :D

Dosyalar

• 5.jpg
    5.jpg
    75,1 KB · Okunma: 12
  • Beğen
Tepkiler: can akıncılar
Eyvallah Kaptan Aradığım Yazıtlar..BU arada merlinde bitmiş hayesler chaındenmi bakıyorsunuz?

@can akıncılar

Evet. Merlinde daha pahalıydı. Bir de Clarks var. Tipi de iyi ama nasıldır acaba :)

Hocam bu arada kadronun alt ve üst boruları kare boru mu yuvarlak mı?

Clarks baktımda ilk defa gördüm:DHayes,Formula,Hope Duyduklarımdan Ama Hayes Daha hoş geldi gözüme ama kullanmadım ve Türkçe bilgi almak biraz zor:D
SAM_0756.JPG

• Beğen
Tepkiler: avanak_abdi
@can akıncılar

Atx 7 aldınız, size ATX LTD mi gönderdi erdoğanlar bisiklet?

Yok mudur fikri olan, kullanan arkadaşlar :)

ikisinide kullanabilirsin, ama slx in i-spec avantajı var, daha yeni bir model ve performanslı kullanıma daha uygun, parmağının uyguladığı en hassas etkiyi bile daha rahat diske aktarabilirsin birde balatasını falan daha rahat bulabiliyosun tr şartlarında, ama yurt dışından getireceğin için senin için bunun bir handikap olacağını sanmıyorum, hayesinde şöyle bir avantajı var neredeyse bütün parçalarını oem olarak alabiliyorsun. parça parça toplamak istesen bile o kadar ayrıntılı yedek parçası var(sanayiden toplama şahin gibi). kullanım alanı olarak daha çok giriş seviyesi bir fren ama slx den çok da aşağıda kalmıyor. ikiside güçlü frenler, hangi rotorlarla kullanacağını bilmiyorum o yüzden o konuda bişey diyemem. geriye birtek tasarımı kalıyor o da sana kalmış hangisi hoşuna gidiyorsa al. eğer çevrende varsa biraz sür dene ikisinide öyle karar ver yada getirt hayesi beğenmezsen çok zarar etmeden satabilirsin alış fiyatından dolayı...

@Genar Batur
Şuan slx kullanıyorum. Memnunum. Yeni kadroya geçeceğim. Hayesin fiyatını görünce acaba onu da mı değiştirse diye düşündüm :) Bir arkadaş hayes için deore slx arası dedi. Rotorlarım Shimano SLX SM-RT67 centerlock. I-spec avantajı slx düşünmeme neden oluyor ama Hayes de estetik görüntüsü, fiyatı dolayısıyla kafamı kurcalıyor :)

Kesinlikle SLX'i hayesle degistirme pisman olursun bence. Yinede sen bilirsin. Deore olsa bile hayese degismezdim.

@Murat Cömez
değiştirmeyeceğim. son kararım :) mevcut vites kollarımı i-spec vites kolları ile güncelleyip öyle devam edeceğim.

@Cemali Avcı
Bencede en iyisini etmis olursun.:harika:

Geri