Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

hayes 9 frenlerin kalitesi nasıl shimano xt ye göre

fulham

Forum Demirbaşı
Tepki
44
İsim
Mustafa
hayes 9 frenler var trek 6700 üzerinde..
nasıldır shimano xt viteslere göre.

Scudo
Sanırım Shimano XT'nin hidrolik frenleri ile Hayes HFX 9'ların arasındaki farkı sordunuz :).
Ben de bir Hayes kullanıcısıyım. Hayes'in frenleri inanılmaz güçlüler. 200 mm'lik diskleri takıp (tabi ki kaliper için uygun adaptörler) downhill (tepe inişi) için dahi kullanabiliyorsunuz. XT'de de böyle bir seçenek olduğunu sanmıyorum. Ancak daha önce de bir konuda yazmıştım. Karşılaştırmak zor, ikisinin de birbirine üstün yanları var. Örneğin XT'nin parçası kıyamet gibi, ama Hayes'inkileri bulmak zor. Fren balataları bile çok kolay bulunabilir parçalar değiller. Tabi ki ucuz da değiller. Ama ikisi arasında seçim yap deselerdi bana, Hayes derdim.
Dip Not: Bu cümleler bir Hayes fanatiğinin ağzından dökülmüştür :D. Don't touch my Hayes', They could be HOT ;)...

xt nin diskini de hayes in kini de denedim. halen hayes nine kullaniyorum ama sunu soyleyebilirim birbirinden farkli his birakiyolar. mesela hayes guvenli ve sert bi his verirken xt ise yumusak bi frenleme hissi veriyor.xt kullandigim zamanlar hayes cok daha iyi gibi geliyordu, hayes kullanirken ise xt sanki daha rahatmis gibi .ama benim tercihimde yinede hayesten yana.

Geri