Scudo Sports

Haydi performansçılar mayıs kartepe otel

kartepe---180 km eşdeğeri 200 +,,,,,liste antremanlara göre hazırlanmaktadır..
72 km sonra 14 km rampa tırmanışı ,eğim 9 kısa mola anlayışı ve tempo...orta kanal hareketlendi volkan dostumuz antalyada bisiklete biniyor ve kartepeye hazırlanıyor 10 mayıstan sonra istanbula geliyor korsan hasan ile irtibat devam ediyor hasan ile aynı fikirdeyiz 12- 19 tarihleri....5 mayıs olumsuz hava şartları ..nisan ayının çıkmasına 2 hafta var..şu an performans olarak hazır olanlar erkan -yetkin-hasan- özkan kankidir volkan çalışacak engin özenden ses yok soner dostumuzun bisikleti olmaz ise bence katılması uygun olmayabilir..eğer yeni bir bisiklet olursa antremanlarını 100 + larda devam ettirmesi bence lehine olacak artık sıcağı sıcağına çalışmanın faydalarını görme zamanı ,son güne kadar 100 + larda çalışmayanların kartepede ne yapacaklarını ben bilemem evet ne dedik kimse kimseyi beklemeyecek tekirdağ turundaki prosedür burada olmayacak hiç kimseyi arkadan toplama durumu malesef yoktur..lastiği patlayan kısa zamanda lastiğini halledip ekibe ulaşmak durumundadır enerji barı bir adet power gel bar alacağım ve matarada sulandırılmış protein tozu olacak yolda yemek faslı olmayacak lokantaya girilmeyecek yanına besin isteyen alsın ama ağırlık olacak şekilde değil..arkada sırt çanta bizim ekipte olmaz ,sırt çanta 180 km lik etapta, zamana karşı ise olay ve kısa mola şeklinde ise prosedür ,sırt çanta ağırlık yapar.özellikle rampalarda,
anlayışımız budur 12 mayıs hedef ise bir aydan az bi zaman kaldı kışın çalışan kazandı ama yatan bitti demektir..özellikle bahtiyara söyleyeceğim çok önemli düşüncelerim var bence bu kartepeye katılmasın çünki yapamayacak bütün kış 100 + larda çalışmadı ve sezon açıldığında mart- nisan aylarında ve bu gününe kadar bi faliyet yapmadı kısa mesafe yaparak kartepe başarılamaz ..geçen sefer bahtiyar gördü ve biliyor olayın ne kadar zor olduğunu ,,,erkan -bahtiyar ikili olursa bahtiyar antreman eksikliğinden geri kalacaktır eğer erkan onu beklerse kartepeyi yapamayacaktır ..benim istediğim neydi, peki herkez kışın çalışacaktı öyle veya böyle evde treynırı olan çevirecekti ya da koşacaktı kışın ben koştum hafta içi bisiklete bindim ve mart- nisan aylarında sele üstünde oldum bıçkıderede var oldum hasan ve yetkin ile özkan aydın hiç durmadı ve çalıştı ......270 km yi bir günde 14 saate sığdıran suha onur er dostumuz aradan epey zaman geçtikten sonra su düşen şelale gezisinde rampalarda arkada kaldı bunun nedeni uzun zaman bisikleti boşlamış olduğu idi evet dostlar bisiklet sporu nankördür hele hele öyle 160 km lerin üstüne çıkmak oldukça zordur kısa mola anlayışı ve tempo ...160 km yi bi günde herkez gider ama bizim herkezden farkımız kısa mola anlayışına sahibiz ve tempo yaparız yani süratli süreriz turun sonuna doğru atak yapma anlayışlarımız vardır...işin tabiatıda budur..

Scudo
@Kudret Kurtcebe

kudret abi şile ulupelit bana uyar senden ricam şile ulupelitin rotasını koyarmısın telefona kayıtedim

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
(link)

erkan rota 110 km ama geldiğimiz yerleride hesaplayacağız bana 134 yazar rampalar ile 160 km kadar gitmiş olacağız...

(link)

23 nisan bozuyor gibi ama iyi hava bulutlandı 23 nisan neşe doluyor insan çocukların bayramında bize ulupelit
yakışır..............................................................................................

erkan önemli olayı fidan dostum verdi bi hesabım var avrasya olayı ile köprüden geçmeyeceğim olayı protesto etmek için ,
20 lira verip köprüden geçmek ne demek .saçmalık geçen seneden bir hesab var idi bi arkadaş burada beni eleştirdi siz dedi hem protesto ettiniz hemde geçtiniz dedi ama tek kalmıştım tüm protestoya gelenler, gerçi azdı geçmiş idi bu sene bunu telafi edeceğim ilkeli davranayım seni bağlamaz erkan bu 28 nisanda millet yıldız üniversitesi önünde buluşacak bakalım kimler 20 lira verip geçecek geçen sene çokkkkk insan verdi bisikletin köprü geçişi ücretsiz olacak ...

evet orta kanal hareketli oluyor özkan kanki benim adım uyaroğlu diyor evet özkan kanki geliyor..

(link)

21 nisan ulupelite hava o.k demekte ,evet erkan bu pazar ulupelit, hava inşallah bozmaz...saat 09.00 dudullu çıkış..

23 nisan bıçkıdere olur hava bulutlandı ama iyi..

(link)

Ben bu haftasonu hava uygun olursa şu gelemediğim dudullu-rivayı yapacağım sonuçları yazarım.Ulupelit zorlar beni şimdilik

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
@Ozan Güner
ozan seni zorlayacak olan dudulludan sonra gelecek olan ömerli inişine kadar olan rampalardır sonra çok dikkat et tek gidiyorsun kamyonlar yakın geçiyor vakumlar seni dengeni bozar nerde ömerli inişinde . senin biisklet birden hızlanacak yokuş aşağı oraları daha önce mtb ile gittin mtb ile altındaki bir değil ona göre altındaki bir adet traktör olmayıp aynen ferraridir ve yokuş aşağı hızlanır ..iş bununla bitmiyor tabi ömerliden düz devam edecen sonra bir adet köprü var ilerde o köprünün hemen sağından gir ve sola dönerken aman dikkat kavşak arkadan gelen kamyon seni süpürür...kamyon sirkülasyonu var geçen ct ömerli inişte yol tamiratı var idi ve yol daraltılmış idi oraya dikkat hıza ayar çek..evet riva yolu istikametine girdikten sonra riva yazan levha var orada o yolu takip et fazla rampa yok köy girişinde var az..şimdi riva yolu istikametine çıkınca sağa sap ve rampa devam yokuş aşağı hoş geldin riva dönüş epey rampa var ona göre dik olanları var uzun olanları var ....kavacık istikamete git inişlere dikkat kavşaklara dikkat ..ulupelit 160 a eşdeğer 4 km lik 10-19 rampalar var ora zorlar seni..

erkan şimdi buradan kartepe irtibatçıları sen, ben, bahtiyar ,engin özen şu anda anadolu yaka bu ,avrupa yakadan soner kanar başka yok..evet avrupa orta kanal hasan-yetkin-özkan-ve anadolu yaka orta kanal irtibat volkan çelik hepsi ile irtibat sağlanıyor önemli olan bu, bahtiyarın net konuşması lazım artık antreman konusunda ya çalışacak ya da çalışmayacak düz yolları bırakacak ...günler sayılı artık.....soner bisikleti değiştirecek özkanın önerisi son derece yerinde .. engin özenden ses yok..

kartepe katılım koşulları..

1- en az 160 km lerde zamana karşı çalışmış olanlar tercihimizdir..herhangi bir rahatsızlığı olanların katılması sakıncalıdır
2- ekipte herkez patlayan lastiği değiştirmekten sorumludur ve ekibe yetişmek ile mükelleftir kimse kimseyi beklemeyecektir
3- sırt çantası alınmayacaktır..
4- kask mecburiyeti vardır demiyorum ama hız yapılacağı için kask şarttır özellikle 14 km lik suadiye inişinde gerekli olabilir yol stabilize ve bol virajlıdır
5- beslenme şekli power gel bar ve protein tozu su ile karıştırılmış matarada daha ekonomiktir taşıma açısından,
kuru üzüm kuru incir bunlar ağırlıktır..
6- iç lastik ve pompa gereklidir..bisiklet giyimi sıcaklara uygun terletmeyen giysiler olması pedalşörlerin yararınadır.
7- eskort yoktur...tren yoktur sadece feribot olacak gidiş ve dönüş
8- bu topik ocak 2013 de açıldı erken açtım çünki hazırlık çalışmaları yapmak için erkan çalıştı ben koştum ve hafta sonu erkan ile ocakta bıçkıdere yaptık mart ayında elverişsiz havalara rağmen koşu yaparak durumu kurtarmaya çalıştım kasların diri kalması açısından ,,,,31 martta yetkin -hasan ben şile rampalarını aldık..erkan ile nisanda şile- riva rampalarını devirdik.yetkin-hasan-özkan kış aylarında yağmur çamur demeden çalıştılar tebrikler..
9- bu uğurda çalışanın nasıl kazandığına şahit olacağız kartepe turunda önemli olan zora talip olmak çalışmak ve başarmaktır
10- duruşlar en çok 8-10 saniye ile sınırlıdır..
11- çıkış önemlidir yalova.......burada kopacak olanlar bellidir hasan-yetkin ,özkan ise orta kanaldan benim tempoda olacağını söyledi ....benim tempo 20 de kalacaktır yani ortalama ..bu da saat olarak 3.5 saattir bu beni yormayacak tempodur iki kez güney yolunu devirmiş biri olarak ortalama 23 ,70 km de bana hızlı gelmiş idi.bunun altı olacak ve böylelikle 4.3 km hızla 14 km lik rampayı 8-10 saniye kısa molalar ile almaya çalışacağım hedef saat 15.45 dir 1300 rakım..
12- dönüş 16.00 ,1300 rakımdan 25 dakikada inmece ...16.25 ve son 72 km 4 saatte almaca yalova 20.25,,,,
13- kartepe listeleri antremanlara göre ayarlanacaktır kurallar katıdır çalışmayana gelme demeyiz ama dağılacağını söyleriz kimsenin sakatlanmasınıda istemeyiz uyarıyı yaparız ama genede gelmek isteyen olursa antremansızlığını bile bile ona yapılacak bi şeyimiz olamaz kendi ipini kartepe rampalarında çok acı ödeyecektir benden söylemesi bura kimseye acımaz ..
14- 10 adet kartepe turunda pedalşörlerin rampalardaki tecrübesizliklerine şahit oldum asılanlar sonra bayılanlar ..
15- rampa çıkmak teknik ister hele 72 km üstüne gelirse 14 km rampa orada herkez tekniğini konuşturacak ..
16- nedir bu teknikler...14 km rampaya gelmeden önce 72 km boyunca hızına ayar çekemeyen aşka gelip basan 14 de dağılacaktır haberiniz olsun ...hızına tam ayar çekerek gelen ve kısa molalar ile suadiye rampalarına zamanında gelen 15 dakikadan fazla mola yapmadan tırmanmaya başlayacaktır tırmanma esnasında çok kısa mola 8-10 saniye olabilir ..yol bisikleti olanlar kesinlikle ayakta çıkacak vücut ağırlığını öne verip dans ede ede çıkacaktır bunu yapmayan aşırı yorulacaktır..yol bisikletinde rampa ayakta çıkılır..
17 -mtb gidonlu hibrit 28 jant olanlar benimki gibi ayna kollları 44-34 ise oturarak en küçük dişte çıkabilirler 44-34 buna uygundur ,,,,,,,soluk alıp vermekte fayda vardır..
18 -yola göre rampa çıkış tekniği yol sağa dönerken sağdan almayarak soldan alarak tırmanmaca eğime dikkat bu olayı suadiye rampalarında yapabiliriz çünki tek araç yok bu durum maşukiyede olmaz ora trafik cehennemi...sola dönerken tersi olacak..bu çok önemlidir..
19 - inişlere dikkat ,aynı yerden iniş..14 km iniş ,stabilize yolda ince tekerler dikkat lastik patlayabilir yatışların açısı önemlidir sağa iniş var ise soldan alarak inmece her ihtimale karşı traktör kollayın arada bir tane geçer ..sola iniş var ise sağdan alarak inmece ..
20- giderken su içmece olmalı su içmek için durma vakit kaybıdır enerji barı ise ,durup -8-10 saniyede işi bitirip devam..
21- rüzgara karşı partner kollama tekniği, rüzgar illaki olacak aynı performanstakiler birbirini yakalayacak burada önemli olan partnerlerin birbirini iyi tanıması burada antremanların önemi ortaya çıkmaktadır bu nedenden ötürü hasan -yetkin kesin ikilidir ,buna şahit oldum şile rampalarında ..
22- rüzgara karşı değişmeli nöbetleşe gitme olacaktır poyraz olacağı kesin
23- birinci uzun mola kesin suadiye rampa başlangıcı süre 15 dakika
ikinci mola zirve 1300 rakım 15 dakika bunun dışında mola yoktur olacak olanlar 8-10 saniye soluklanma şeklinde olacaktır..
24- bu yapacağımız olayın bisiklet yarışlarına benzer tarafı hiç yoktur bizim yaptığımız sadece amatör işidir ama genede zordur ...

anadolu -performans

Kıymetli abilerim kusuruma bakmayın ama şu başlıktaki 700 mesajı okuyana kadar Kartepeye çıkılır inilir. tura gelecek adam hangi mesajı okuyacak burada ?

@Hucreceperi

dostum ismini bilmiyorum sana nasıl hitap edeceğimi ..şimdi 700 mesajı okumaya gerek yok ,,kafada kalan sorulara ben cevap veririm kartepeye gelmek isteyenlerin 160 km lerde zamana karşı çalışmış olanlar olması tercihimiz ...antremanlı olanlar tercihli..

kudret abi ben işe bisikletle gidiyorum çünkü hafta sonu yağışlı oluyor tur yapamıyoruz tek çare kartepe alınacak

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@bahtiyar közen

bahtiyar uzun yapma durumu 21 nisanda 160 km ye eşdeğer şile -ulupelitte çalışma durumu...hava iyi bence bu pazar sen ben erkan çalışalım

160 km zamana karşı antrenman demek Türkiye turunda ortalama 1 etap demek Kudret abi, yani çok üstten vurmuşsunuz performansı gibi geldi bana.

Recep ben bu arada. huc"recep"eri Nickte şifreli olarak ismim var yani.

@Kudret Kurtcebe

aynen kudret abi hava iyi olsun yeterki

@Hucreceperi
evet öyle recep ,hasan -yetkin dostlarım 300 km yi 9 saatte yediler edirne turu biri mtb diğeri yol şimdi mtb de çok süratli yetkin elitlerde 6 ıncı oldu yani kadro hazır bir de bu topiği 2013 ocak ayında açmamım nedeni antreman yapacak dostlar ile buluşma sağlamak içindi ama kışın kimse gelmedi erkan ve ben çalıştık 130 km lerde ilk 60 km ye eşdeğer etapta durma yapmadık şile rampaları ve bıçkıderenin 10-19 eğim rampaları ..isteyen dostlar ile gerçekte çalışmalar yapabiliriz yani performans ,160 km olmasının nedeni kartepe 200 + sı var 180 km yalova -kartepe otel- yalova ama 14 km lik çıkış var ora epey düz yola bedel tabi..buraya gelebilmek için en az 160 km lerde zamana karşı önceleri çalışma yapmış olanların (ki benim ekip çok pedalladı ),ve de şu an yapanları tercih etmemin nedeni bu ,etap zor çünki soner kanar dostuma durumu izah ettim onunla tanıştım sahada ve bisikletinin ağır olduğunu gördüm bisikletini değiştirmeyi düşünüyor ama vakit azaldığı için 100 + larda çalışma yapması gerekmekte evet recep dostum zor bi olay ve kesin çalışma gerektiren bir etap ve süre 12 mayıs olarak gözüküyor 12 mayısta kartepe ..

@Erkan Közen

evet bu pazar 160 lık şile -ulupelit..hava bozmaz ise..

dostlarımın anlaması açısından yazıyorum..bu etap yalova-kartepe-yalova 180 km dir 180 in içinde 14 km lik rampa vardır ve bu turun eşdeğeri 200 + dır bunun nedeni 14 km lik rampada harcanan kalorinin km hesabını alırsak bu turun bize vurduğu km 200 km in üstü olacaktır..neden 160 km lik etaplarda daha önce zamana karşı çalışmış olanlar tercihimiz çünki kartepe 200 + dır .......bu etapta başarılı olacaklar daha önce 160-200 lerde çalışmış olanlardır kısa mola anlayışı ve zamana karşı..yetkin -hasan bir günde 300 km yi 9 saate sığdırdıklarına göre onlar için 200 + hiç bi şey değil erkan bahtiyar ve ben defalarca 130 km ler ve 160 lar ve teke 200 km ye eşdeğer etaplarda var olmamız bizim 100 km ler üstüne hazır olduğumuzu gösterir ama gösterir diye yatmayız son çalışmaları yapacağız....özkan aydın ise bütün kış çalışmıştır temposu süratlidir...yetkin-hasan ile edirne turunda birlikte olmuşlardır 300 km de tecrübesi vardır özkanın,
bunlar benim için önemli kriterlerdir ..

(link)

erkan günaydın 21 nisan hava iyi şile -dudullu 160 km ye eşdeğer ,çalışma yapmalıyız bahtiyar gelirse iyi olur saat 09.00 dudullu çıkış ,tüm şile rampaları ,sonra ululpelitin 19 eğimleri rüzgar düşük ısı 17 derece hissedilecek..

Geri