Scudo Sports

Haydan gelen paranın sonu, heryerrde aynı !...

ufuk güneş

Forum Demirbaşı
Tepki
311
Haydan gelen para huya gider.. bunun örnekleri çoktur. sadece türkiyede değil, dünyada da böyledir.

piyango,loto vs peşinde koşanlara ibretlik foto galerisini gezmeyi unutmayın !..

(link)

Scudo
Amerikada birine 410 trilyon lira çıkmış. Düz hesap 410 tane iş kursan illaki birisi tutar. :)

Ama denildiği gibi, haydan gelen huya gidiyor.

Dikkatimi çeken diğer bir şey ise parayı bulanların çoğu ilk iş olarak eşlerini boşuyor. Bir insan eşini niye boşar ki?

Bu iş hazmetme meselesi.Baktığımızda "parayı buldum,her şeyi yapabilirim" diyen tipler.İşte böyle biter para.10-20 milyon çok büyük para değil,harcamayı bilmezsen.İyi de olmuş "Allah'ın sopası yoktur" lafı iyi gider bu tiplere.

Paranın haydan gelmesi de var tabii ama haram para olmasının tesirini de unutmamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: umutkahraman
Kime faydası olmuş şuana kadar. Hiç görmedim.
Bu da bizden 2 gün önceki haber.

(link)

tüh diyen kimselerin parası hayır etmiyor kimseye. ter dökmeden kazanılan tüm paralar uzak dursun bizden.

her zaman demişimdir zaten bizim gibi adamlara böyle paralar çıkmaz, hakkı hukuku bilen, yetim hakkı göz hakkı gözeten adama yukardan para gelmez, çalışır bileğinin gücü alnının teri ile kazanır, milyonerde olsa harcadığı kuruşa dikkat eder, bu allahın en büyük hediyesidir

bu noktada bir kez daha Ali' ye kulak verelim. Hz. Ali derki : Allah'ın beni sevdiğini bana istediğim her şeyi vermemesinden anlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: umutkahraman
Benim kırk yaşına geldiğim şu günlerde halen bir türlü anlayamadığım şey şu: insan neden ferrari yada malikane falan alır?

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Sadece milyonerlere özel fuarların yapıldığı bir zamanda yaşıyoruz. Yani çok parayla övünmek, çoğu yaşıtlarımın ailesinden aldığı terbiyeyle öğretildiği gibi artık ayıp falan değil. Ferraride alınır, malikanede. Ama bunlar beni '' bozuyorsa'' zaten karakter, kişilik bellidir. Benim hayalim de hep bir teknem olması. O kadar paraya en iyisini alırım heralde. Eşimi boşarmıyım? Bu zamanımda zorlukları benimle paylaşan kadını o zaman başıma taç ederim sanırım.

Bir arkadaşım iddaa da tek maça 10 TL yatırıp 400 TL kazandı. 1 Hafta sonra arabayla kaza yaptı canına bir şey gelmedi ama arabada 800 TL' lik hasar oldu.

Doğru düzgün yatırım yapmazsan,kumar vs sardırırsan tabi ki biter. Piyangodan para çıkıp,gayet güzel işler kuran ve para kazanmaya devam eden bir arkadaşımın akrabasıda var. Günümüzde futbolcularda çok ciddi paralar kazanıyor ama birçoğunun yaşlanınca sokaklarda süründüğünüde gördük. Bence tamamen biraz kafayı kullanmakla alakalı bir durum. Direk haram,günah cık cık olayına bağlamakta komik bence. Birde şu yönden düşünmek lazım,birkaç seneliğine de olsa hayatlarını istedikleri gibi yaşamışlar,şu kadar param olsa neler yapardım ! diye soruları da cevaplanmış tamamen :)

Geri