Öncelikle merhabalar, ben de bir kaç şey söyleyeyim. Sırası ile gidecek olursak;
ikinci el bir havali suspansiyonlu masada sorun yasayabilir miyim? test edecegim alirken ama hava kacirma gibi sorunlar hemen anlasilmiyormus her ne kadar nadir rastlansa da. ilk bisikletim oldugunu da hesaba katmali tabii. bisikletin sorun cikmasindan en cok korktugum yeri burasi.
Ben de havalı maşa kullanıcısıyım. Maşayı da yine buradan 2. el almıştım. Çok şükür şu ana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadan kullanmaya devam ediyorum. Burada önemli olan, satıcının size doğru bilgiyi vermesi. Kullanım alanını, son bakımlarını vb. sorun. O güven size verilir ve aklınızda soru işareti kalmazsa alabilirsiniz.
ikinci sorum frenlerle ilgiliydi. sanirim 781'in masasi v frene uygun, kadrosu degil. on v fren+arka disk fren, turu kurtarir mi, mantikli olur mu? sanirim normalde yapilacak v fren+disk fren kombinasyonun tam tersi bu (disk hidrolik)
Evet, bu kadrolar sadece disk fren uyumludur. V-fren-hidrolik ikilisi bir arada pek tavsiye edilmez çünkü frenleme güçleri birbirlerinden farklıdır. Linkini vermiş olduğunuz bisikleti alacak olursanız, böyle bir kombinasyon zaten olmayacaktır.
ucuncu sorumu da icime kurt dustugu icin sorayim, 781'e tur bagaji takabilirim degil mi?
Elbette takılabilir. Bunun için, kadronun çeki bularında 2 adet bagaj delikleri bulunmaktadır. (link)
Son soruyu cevaplamayayım, sanki kararınızı vermiş gibisiniz. Olur da Sedona'yı alırsanız, uzun tura çıkmadan önce ilk işiniz lastikleri tur lastikleri ile değiştirmek olsun.