Scudo Sports

Hassas Boğazlar ve Kışın Bisiklet Kullanımı

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
301
merhabalar,pazar günü 7-8 derece gibi bir havada toplam 47 km 800 m çıkış 800m iniş bir parkurda sürüş yaptık salı günü gece titremesi akabinde 39.5 civarı ateş ..faranjit olmuşum antibiyotik verildi şuan ateş çıkmıyor iyiyim...sorum şu tavsiyeniz ne olur ? kışın bisikletten korkar hale geldim bogazlarım hassas ayrıca sinüzit problemimde var...şimdiden tşekkürler

Scudo
Burnu, ağzı ve boynu kapatan kar maskeleri işini görecektir. Bütçeye uygun ve işlevini yerine getiren en iyi ürünlerden biri, Thermoform marka kar maskesidir. Delta bisikletten kargo dahil 15tl civarı bir fiyata alabilirsin. Siyah ve beyaz renkleri mevcut.

Son iki sene bu meret yüzünden birinde 10, diğerinde de 6 tane iğne yedim. Süzgeç gibi oldum yani. :D Allah'tan bu kış bir durum yok şükür.

Isınan bir vücutta bu soğuk havada boyunluk takmak yetecektir rüzgarda varsa kesin takmak gerekir, ben yokuş yukarı aşırı terliyorum kol ve bacak ısıtıcısı yüzünden çıkartmakda istemiyorum onları ki vücut sıcaklığım düşmesin fakat boyunluk,kulaklık,eldiven hepsi çıkıyor yakamı bile açıyorum fakat yokuş aşağı hepsini kapatıyorum. Biraz da sürüşünüze bağlı gezi şeklinde ise iyi giyinmeli boyunluk hatta balaklava bile şart, eldiven polar olmalı. Sürüş amacına göre giyim tercihi gözden geçirilmeli.

Ben mesela normalde bandana kullanıyorum lakin böyle bi siparişte verdim tarzı hoşuma gitti diye. Sizde, buff, polar, balakava gibi koruyucular kullanabilirsinizScreenshot_2015-02-18-12-06-42.png

vücudun alışma payını da aklın bir köşesinde tutmak lazım sanırım... birden yüklenmek yerine yavaş yavaş alıştırabilirsiniz vücudunuzu soğuğa. ve giderek daha az/hafif hasta olmaya başlarsınız...

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Sırf bu tür olaylardan kaçabilmek için çıkmıyorum böyle havalarda

@Hasan SAYLIK boyunluk takıyorum rüzgar geçirmeyen bisiklet montud giyiyorum ama bogazlarım hassas hep kırmızı iyi oldugumda doktora gitsem faranjit oldun diyorlar =) sanırım soguk hava teneffüs edince enfeksiyona bağlıyor

Demek başka sorunlar var hassas olmak yada bilemiyorum kalıcı bir sorun olabilir ama ben ekside bile sürdüm o havada bile yokuş yukarı boyunluk çıkarıyorum ,hız azaldığı için zaten rüzgarın etkisi azalıyor. @orcun oguzhan

Geçen sene aralık ayında 130 km sırf sis içinde sürmüştüm,o günden sonra bende iğnelik oldum(kronik tonsillitim var).Kendi deneyimlerime göre soğuk havalrda daha başlamadan biraz üşüyorsam doğru giyinmişim demektir(zaten birazdan ısım artacak).Ana fikir teri vücudundan uzak tutmak ,katmanlı giyinmek,bununla ilgili forumda çokca konu var onlara bak.Ben paraya kıyıp 0-12 derece arası kullanılan bir kışlık ceket aldım içine teri transfer eden bi içlikle -2 derece soğukta bile kullandım.Tırmanışlı inişli eteplarda fermuarı rahatça işleyen bi ceket edinin çok faydası oluyor, tırmanışta aşağı iniş başladığında yukarı,teri berteraf etmiş oluyorsun.Geçmiş olsun

Castelli alpha jacket biraz pahalı bir ürün daha çok yol bisikleti kullananlr için tasarlanış, önde biri iç katmanı biri dış katmanı kapatan 2 fermuarı var.Tırmanışta dış katmanın fermuarını karnıma kadar indiriyorum,iniş başlayınca kapatıyorum.Ben ağzımı kapatmıyorum genelde ,pek hoşuma gitmiyor.Buna benzer başka ürünler de var bakabilirsin bu sıralar bahara doğru güzel indirim oluyo %40 indirimle almıştım geçen sene.

• Beğen
Tepkiler: erdal sevim
Ağzın kapatılması çok önemli.Kuru ve soğuk hava rüzgarın da etkisiyle boğazda tahriş yapıyor.Zaten var olan bakteri veya virüsler de bu tahriş noktalarından giriş yaparak enfeksiyonu oluşturuyor.Dikkatli olmak lazım.Bisiklet sürmekten ben de bir hafta çektim.Yeni yeni iyileşiyorum.

@CandanC

Iste en güzel bir yaklasim. Yaz bisikletcilerinin son baharda yagis dolayisiyla bisiklet binmeye ara vermeleri ve havalar soguyunca güzel havayi ( acik ve günesli) görünce yola cikmalari kadar sakincali bir sey yoktur. Bisiklete bütün sene ara vermeden( mümkün mertebe) ve uygun giyimler kullanarak binmek gerekir. Zaten öyle olmasaydi bizim buralarda 3-5 ay bisiklete binilirdi ve Akdeniz ülkelerinin bisikletcileri bunlara kök söktürürdü.. :) :)

@orcun oguzhan
Gerçekten faranjit ise artık hep dikkat etmelisiniz.En ufak birşey de geri gelir çünkü.Ben şahsen kışın süremiyorum:agla:

Yokuş aşağı sürüşlerde hem pedal çevirmek azalıyor hemde rüzgar artıyor , 0-7 derece arasında boğaza gelen rüzgar zaten kapatılmalı ama onun üstüne ben ağız ve burnumu da kapatıyorum. Dediğimiz gibi hastalık yer etmiş bir hastalıksa sürmemek daha iyidir.

Ben çokta kaliteli olmayan (Çin'den sipariş ettiğim) forma takımımın üzerine sadece bir rüzgarlık alarak çıkıyorum. Kadansı yüksek tutarak hiçbir şekilde üşümüyorum. İniş yapmamaya çalış, pedal çevirmediğin için vücud çok hızlı soğuyor ve yünlü bişey giyme. Bunlar benim uyguladıklarım. (Örnek; Profil resmimde gördüklerin dışında altıma sadece uzun tayt giyiyorum :) )

@Hasan SAYLIK bana kalırsa sürmemek en kolayı olurdu..bisiklet sürmeyi seviyorum ve havalar soğuk diye 4-5 ay ondan ayrı kalmaya niyetim yok,vücudumla orta yol bulmaya çalışıyorum

Geri