Scudo Sports

Hanım Evden Kovdu, Ben de Batman'a Gittim... (Malabadi Köprüsü)

@M.Ozkul

Antrenmanlara ağırlık verme zamanı geldi de geçiyor bile... :rolleyes:
Açıkçası haftaya gerçekleşecek olan güneydoğu turu için bu durum tedirginlik yaratsa da içimde, Allah'ın izniyle üstesinden geliriz inşallah. :in:
Görüşmek üzere.

@abdullah keleş

Öyleyse ne mutlu bana! :)
Sağ olun Abdullah Bey, eksik olmayın.

@Kadir Altuntaş

Teşekkür ederim Kadir Abi, yüreğine sağlık. ;)

Scudo
Merhaba
Çok güzel bir tur olmuş.Ayaklarına sağlık.
Sayende Malabadi köprüsünüde son haliyle görmüş olduk.
Paylaşımın için çok teşekkürler.:)

@Serkan Çoban
Hocam tur güzel, anlatım güzel de ben de bu cümleye takıldım, şunu biraz açabilir misin?

güzel manzaralar eşiliğinde bir o kadar güzel bir tur olmuş, evden kovulan erkeğin yapabileceği en güzel şeyi yapmışsınız bu arada, paylaşım için teşekkürler...

@Bilal Demir

:) İşte onu açmak biraz zor Bilal Bey.

Hissettiklerimi kendime de açıklayamıyorum ama şöyle anlatmaya çalışayım; insan bazen zevk aldığı şeyi yapar veya sahip olmak istediği şeyi elde edince garip bir hüzün, bir burukluk, bir ...., bir ....... duyar ya içinde, benimki de öyle galiba; emin değilim.

*Bakın, noktalı yerleri yine dolduramadım, aradığım kelimeleri bulamadım... :rolleyes:

@RECEP İŞLEK

Yüreğinize sağlık, ben teşekkür ediyorum bu güzel yorumunuz için.
Saygılar, sevgiler...

:)

@m.varolfb

:) Bu hafta sonu da ne yapsam da kendimi kovdursam diye düşünüyorum.
Geçen hafta tam düşeş geldi, iyi de oldu.
Ama bu hafta da ben istiyorum ya kesin evdeyim...

@Serkan Çoban

Noktalı olsa da güzel açıklamışsınız.
Enteresan bir duygu. Bende ise çoğunlukla ne kadar uzun tur olsa da eve dönerken biraz daha sürme isteği oluyor. Bisiklet giderken o dengede gitmenin verdiği his çok güzel. Hayatımın son 2 senesinden önce hiç spor yapmayan benim için, bisikletin eğlenceli bir spor aktivite haline gelmesi, ve bunun sağlığıma olumlu etkileri çok güzel.
Değişik yerler görmek, İstanbul dışına çıkabilmek, köy yollarına girebilmek, her günkü rutin akışı biraz olsun kırabilmek çok güzel.

Tek problem, ailemle geçirebildiğim yegane vakit olan hafta sonlarını biraz onlardan çalmış olmak. Onu da dengelemeye çalışıyorum.

Bisiklet güzeldir :)

@Bilal Demir

Bisiklet güzel olmaz mı...

Bu yüzden her seferinde kaza geçirme, sakatlanma, geri dönememe ihtimallerine rağmen ısrarla kendimizi yollara atıyoruz.
Bu yüzden sevdiklerimizi arkamızda tedirgin bırakıyoruz.
Bu yüzden bazılarının anlamsız eleştirilerine, alaycı bakışlarına ve sözlerine kulak asmamaya çalışıyoruz.
Bu yüzden yaz sıcağı, kış soğuğu demeden yollara düşüyoruz.
Bu yüzden cebimizden, sevdiklerimizin ceplerinden kısıp bisikletlerimiz için gerekli olan, olabilecek şeyleri almanın planlarını yapıyoruz. *
Bu yüzden saatlerce pedal vermenin yorgunluğuna rağmen gülümseyen pozlar verip sevdiklerimizle paylaşmak için can atıyoruz.
Ve yine bu yüzden onca yorgunluğa ve bazen de çileye rağmen ertesi gün yine acıyan bir popoyla onun selesine oturuyoruz.

Bisiklet sevilmez mi...

* Yazın yapmayı planladığım tur bana epey tuzluya maloluyor da... :)

Evli ve bisikletli olanlar için hanımların çayları bulunmaz fırsat.İtinayla değerlendirilir:in:

Keyifle okunası bir gezi yazısı olmuş.Ayaklarınıza sağlık.Gereksizlik ,boşunalık ve boşlukta kalmak bazen benimde yaşadığım şeyler hatta bir çoğumuz zaman zaman aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyoruz.Bence asıl olan yüreğinin sesini dinlemek.Bisiklet bin git diyorsa bineceksin.

Bisiklet bin git!

Turun uzerınden uzunca zaman gecmıs ama ınternetten Malabadı koprusunun son halını arıyordumm..Bir de Malabadi köprüsü bisİklet yazarak tarayıcı amcamıza soralım dedım :) Ve karsıma bu guzel anlatım çıktı :) Ama restorasyonlu halıne bakınca üzüldüm açıkcası.. Bızım ulkemızde restorasyonun anlamı bılınmıyor ne yazık ki , birkaç istisna dısında ...Biz de genel olarak restorasyon değilde tamirat olarak geçiyor ... Bu tarz eski eserlerde amaç sadece tasidiklari arsivsel degerleri korumak değil aynı zamanda o donemin hissini duygusunu da korumak olmalı...Tabi giden gören arkadaşlar varsa son donemde onlar daha ıyı bılır ..Resımlerden anladıgım kadarıyla o donemın hıssıni ve duygusunu bozmuşuz gıbı geldı...
Malabadi köprüsünün hikayesını bu güzel kardeşimizden dinleyelım

Başlık gittikçe daha eğlenceli bir hal almış, önce turcu arkadaşımızı tekrar tebrik ediyorum, sonra da videoyu ekleyen dostumuzu ve çocukları. Ufaklığın ezbere aktarımı ayrı güzel, şiveli yorumu ayrı güzel. Sonunda da türküsünü söyleyince gülmekten tutamadım kendimi. Mahzun Kırmızıgül' ün çocukluğu muhtemelen böyledir :)

• Beğen
Tepkiler: Merickagantek
Seni yine hanım evden kovmuş biz evden kovulmak için 10 takla atıyoruz:D Manzaralara gelince resmen içim açıldı, ilk bahar gelmiş, yeşillik ile nehrin ahenkle birleşimi bir harika. Ayaklarına sağlık çok güzel tur olmuş. Daha nice evden kovulman dileğiyle.. şaka şaka))))

Geri