Scudo Sports

Hangisi -> Trek 6900 / Trek 8000

Murat.K

Daimi Üye
Tepki
126
Bisiklet
Trek
Selam,

Farkları aşağıda kırmızı ile belirledim, kırmızı olanlar 8000'e ait. Arada 200EUR liste fiyat farkı var.
Özetle aradaki farklar:
- 8000'de Platinum kadro var, ancak geometriler birebir aynı.Ağırlıklar da aynı gibi. Yurtdışı forumlarda yorum, iki kadro arasında belirgin bir fark olmadığı yönünde. Blind test'te kadro farkını ayırt edemezsiniz, rengi hoşunuza gideni alın geçin derler.

- 8000'de Fox Evolution Series 32 Float RL maşa var, remote lockout özelliği yok, 100gr daha ağır
6900'de ise RockShox Reba RL maşa kullanılmış,remote lock var Fox'ten 100gr daha hafif.

- 8000'nin jantları tubeless ready

- 8000'de pedal gelmiyor ve sele borusu bir üst seri

Arkadaşıma da bisiklet alacağız ve bu ikisini çok beğendik. Bu arada o kadar çok beğendikki, benimde daha 15 günlük 4300 Disc'i verip bunlardan birini almam söz konusu. Ama karar veremedik bir türlü.

2012 Trek 6900 -> 1.990 EUR liste
(link)

http://www.pedalon.co.uk/acatalog/trek-6900xl.jpg

2012 Trek 8000 -> 2.190 EUR liste
(link)

http://www.cyclecentreuk.co.uk/smsimg/82/mdb-f52_8000.jpg

Frame
Alpha Gold Aluminum w/semi-integrated head tube, formed down tube w/integrated gusset, formed top tube, monostay seatstay, forged dropouts w/rack & fender mounts, replaceable derailleur hanger
Alpha Platinum Aluminum w/semi-integrated head tube, butted & formed top tube, hydroformed down tube w/integrated gusset, bridgeless seatstay, forged race dropouts & replaceable derailleur hanger

Front suspension
RockShox Reba RL w/Dual Air spring, remote lockout, rebound, alloy steerer, 100mm travel
Fox Evolution Series 32 Float RL, air spring, lockout, rebound, 100mm travel

Wheels
Shimano Deore XT M785 alloy hubs; Bontrager AT-850 disc 32-hole rims
Shimano Deore XT M785 alloy hubs; Bontrager Mustang Disc 32-hole rims, Tubeless Ready

Tyres
Bontrager XR1 Expert, 26x2.2"
Bontrager XR1 Expert, 26x2.2"

Shifters
Shimano SLX M660-10, 10 speed
Shimano SLX M660-10, 10 speed

Front derailleur
Shimano SLX
Shimano SLX

Rear derailleur
Shimano Deore XT M780 Shadow
Shimano Deore XT M780 Shadow

Crank
Shimano Deore XT M780, 42/32/24
Shimano Deore XT M780, 42/32/24

Cassette
Shimano SLX HG81-10 11-36, 10 speed
Shimano SLX HG81-10 11-36, 10 speed

Pedals
Wellgo alloy platform
n/a

Saddle
Bontrager Evoke 2, chromoly rails
Bontrager Evoke 2, chromoly rails

Seatpost
Bontrager SSR, 31.6mm, 20mm offset
Bontrager Rhythm Elite, 31.6mm, zero offset

Handlebar
Bontrager Race Lite Low Riser, 31.8mm, 15mm rise, 9 degree sweep
Bontrager Race Lite Low Riser, 31.8mm, 15mm rise, 9 degree sweep

Stem
Bontrager Race Lite, 31.8mm
Bontrager Race Lite, 31.8mm

Headset
1-1/8" threadless, semi-integrated, semi-cartridge bearings
1-1/8" threadless, semi-integrated, semi-cartridge bearings

Brakeset
Shimano SLX M666 hydraulic disc brakes
Shimano SLX M666 hydraulic disc brakes

Grips
Bontrager Race Lite
Bontrager Race Lite, lock-on

Scudo
Fiyat farkı maşadan kaynaklanmaktadır büyük bir ihtimalle.Ben olsam maşadan dolayı 8000 alırdım.Fox maşa kıyas bile edilmez diye düşünüyorum.

Aralarında çok büyük farklar olmamasının yanında,8000 diyorum ben

Selamlar,

FOX markanın üstünlüğünü kabul ediyorum. Ancak bu iki modelde Rock Shox Reba RL ve FOX Evolution 32 Float RL arasında konuşmak gerekirse, Reba daha çok ayar vaadediyor.
Her iki maşa arasında Fox retailde yaklaşık 80 USD daha pahalı. Ancak Fox'un bu maşası ürün gamındaki en ucuz maşa. Vefakat Fox diyorki, diğerlerinin en üst ürün gamının bittiği yerde bizim giriş seviyesi ürünlerimiz başlar :)

Ben açıkçası 8000'den yanayım. Nedeni ise:
- Birinci planda kadronun Trek'teki alimunyum kadrolara arasındaki en üst kadro olması. Üst boru butted, alt boru ise hydro formed.
- İkinci planda tabiki Fox maşa marka imajı
- Üçüncü olarakta jantların tubeless ready daha üst bir model olması.
Geriye de bir fark kalmıyor zaten. 8000 çok daha az hafif ama sanırım gramlar seviyesinde..

Sele borusu , yada grip'in farklı olması çok önemli değil.
Ha bu arada 8000 sele borusu da alyan ile açılıyor.Arazide zırt pırt sele değiştirmek istersek biraz zahmetli olacak.

Geri