Scudo Sports

hangisi daha dayanıklı ?

OrionOğuz

Üye
Tepki
11
Arkadaşlar Disk frenin Rotor u hakkında bi konu vardı ama bulamadım :( sorum Center lock lu rotor mu yoksa 5 vidalı rotor mu hangisinden daha iyi randıman alınabilir dayanıklılık hangisinde yüksektir fren tutuşu hangisinde daha iyidir die görüşlerinizi alablirmiyim.?

Scudo
benim araştırmama göre centerlock diye söylüyorlar. eğilmesi daha zormuş

@müjdat dede

6 vidalı öyle rotorlar varki çok sağlam benim bildiğim en iyilerden biri hope'nin yaptığı rotorlar.
http://www.burkescycles.co.nz/mm5/graphics/h/hope_rotor_coloured_large.jpg

@Semican Baydur

Birde bunların ortasından soğutma kanalı geçen modelleri varki :eek:

Tutuş açısından bağlantı sisteminin fark yaratacağını düşünmüyorum.

Yalınlık ve dayanım olarak bakasanız vidalı sistem bana göre CL sisteme göre daha avantajlıdır. CL sitemde araya bağlantı elemanı eklenip perçinlerle rotora bağlanır. Yekpare üretim bir CL rotor olsa daha iyi olacağında hem fikirim fakat vidalı sistemi daha komplex hale getirip gevşeyecek eleman sayısını arttırmak, dayanıma pozitif etkileyecek bir yöntem değil.

Montaj kolaylığı sağlar, her vidayı eşit torkla sıkmak gibi bir kritik noktası yoktur. Bunlar dışında bana göre artı bir yönü yok. Vidalı rotor tercihimdir.

• Beğen
Tepkiler: Semican Baydur
Centerlock kullanıyorum şuan ama vidalı sistem daha iyi diye düşünüyorum bende en azından ilerki dönemlerde boşluk yapma gibi bir sorun oluşmuyor..

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Kaygısız
Evet xtr gerçekten çok kaliteli ama centerlock sistem kullanıyor yani artık beğenmiyorum cl. boşluk yaptığı için fakat söküp takımı çok kullanışlı. Ve gerçekten dayanıklı.

5 vidalı fren yoktur.6 vida bağlantılı var.

Soruya cevap olarak şunu diye bilirim CL rotor vidalı rotora göre daha esnemezdir.

Geri