Hangi Şehirde Hangi Rampa?

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
1.576
Tepki
1.208
Şehir
TCDD 1. Bölge - İzmit
İzmit şehir merkezinde en zevkli hızlı inişlerimi İnönü Caddesi' nin Verem Savaş Dispanseri önündeki kısmı (en yüksek hızım 45km), Acısu inişi (en yüksek 43km), Umuttepe Yolunun başlangıcındaki Gazanfer Bilge Bulvarı (en yüksek 50.5 km ile dün) nda yapıyorum. Kısa inişler olan bu yokuşların hepsinin sonunda keskin bir fren yapma gereğinin bulunması beni oldukça zorluyor:( Ama olsun.
 
Scudo

Bulunmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Kasım 2006
Mesaj
1.022
Tepki
675
Şehir
Ankara
üsküdar'a yolu düşen olursa bağlarbaşı'ndan meydana inen uzuuun bi rampa var..ama aynı rampada 3-4 ışık var:) ..trafiği normal bi yer sayılır:eek: ..yol bisikletcilerine tavsiye etmiyorum çünkü yol üzerinde bu kasis mi derler ona benzeyen yola monte edilmiş bişeyler var:) yamulma v.s sorunlar çıkabilir..bnm istanbulda sevdiim yer burası zaten bide yakın..bisiklet varken mutlaka bi inerdim ordan..
 

spokesman

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Şubat 2007
Mesaj
515
Tepki
399
Şehir
izmir-karşıyaka
İzmit -Körfez-İlimtepe yokuşu
Tırmanmak içinde mükemmel, iniş içinde tavsiye ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: selfpower

Banu B.

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
654
Tepki
306
Şehir
İstanbul
avrupa yakasında bir ortaköy-portakal yokuşu söylentisi almış başını gitmekte. ne olur deneyimli iseniz çıkın da, bana bir anlatın.

ya hiç gitmeyiyim? ya da bu söyleniler dursun artık:):):):):
kendimi oraya çıkabilir miyim diye kıyaslamak istemiyorum. başka kriterler de olmalı :):):)
 

Ginger Fergus

Aktif Üye
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
188
Tepki
65
Bebek inşirah yokuşu , 2 km civarında iniş, virajlı ve yüksek eğimli ... geçen gün indim .. bayağıda bir korkuttu beni .. bisikleti bıraktığın anda 40 km üstüne çıkıyor ( bu hızın üstünde zaten o yokuşda kontrol imkansız virajlardan dolayı ) ...çok iyi fren gerekitiyor ve maksimum dikkat ... avrupa yakasındakilere tavsiye ederim ... çok zevkli bir iniş... tırmanış bence abesle iştigal olur... gerek yok ...
 
  • Beğen
Tepkiler: ahmedseref

Ediz Tevfik Özgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ocak 2006
Mesaj
1.141
Tepki
972
Şehir
BURSA
Bursa şehir içi ;Çekirge devlet hastanesi yanı taksi durağının olduğu yerden, çekirge meydanına direk çıkan rampa çıkışı ölüm. Bide dikkaldırımı çıktıktan sonra oraya vardığım düşünülürse aha orda canverecek gibi oluyom.:eek:
 

heng

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Aralık 2006
Mesaj
494
Tepki
296
Şehir
ANKARA-Yenimahalle
Ankara da ŞENTEPE yokuşu (max 59 km ) ve GÖLBAŞI kepekli Yokuşu (max 76) çıkışlar berbat ama inişler mükemmel olduğu bi kesin....Cinnah caddesi çıkışı ve iran caddesi inişi...

Ankaralıların bahsettiği TRT yokuşu çıkış ölüm olduğu gibi inişte ölüm gibi bişiy....
 

Ozan Güven

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Ekim 2006
Mesaj
669
Tepki
201
Şehir
Avrupayakası
Taksim,gümüşsuyundan Makina fakultesinin yanından sahile iniş inönünün yanındaki yokuşş en yüksek süretimde orda 65.40 tavsiye ederim ama karşıdan karşıya geçenler tehlike yaratabiliyorr:D
 

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ekim 2004
Mesaj
3.960
Tepki
5.443
Şehir
Alanya/İstanbul
@cobike

Portakal yokuşu bir ara sevdiğim yokuşlardan birisiydi, söylemem gerekirki çok aşırı zor bir yer değil, ben iki versiyonunu yapıyorum, birincisi kısa versiyon trt durağına kadar olan yer, uzun versiyon ise sonraki ışıklara kadar olan yer. Cobike senin de tek yapman gereken gidip denemek, çıkabildiğin kadar çıkarsın, bir dahakine vücut daha gelişecekdir daha fazla ve en sonunda tamamını çıkarsın :) Ben sert antrenmanlarımda 10-15 kere çıkıyordum tabii vücudda hal kalmıyordu. Asıl sizin orda carrefour (eski champion) yanından çıkan bir yokuş var kesinlikle harika aşırı dik bir eşşek çatlatan vakası :D , geçenlerde 2-3 kere çıktıydım bayağı bir sarsıldım :).

Bu arada bebek yokuşunu da unutmayalım en sert ve uzun olan yokuşlarımızdan birisidir, tırmanıcılar bizi unutmasın :p
 

sifa

Aktif Üye
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
124
Tepki
58
Şehir
Ankara
Ankarada geçen sene Karagöl dönüşünde bir arkadaşla pursaklar yokuşunda 68 yaptığımızı hatırlıyorum, ama trafiği yoğun olduğundan birdaha öyle bir şey yapar mıyım bilmiyorum. Bir de hemen her hafta sonu kaya tırmanmak için gittiğimiz hüseyin gazi yokuşu var, çıkışı acayip yoruyor ama tren istasyonuna kadar inişi çok zevkli. Bilmeyenler için hüseyin gazi tepesi, Ankarada çevreye bakılınca görülen en yüksek tepe, ve hemen hemen zirvesine kadar yol var.
sevgiler,
şifa
 

Burak Meşe

Forum Demirbaşı
Kayıt
19 Ocak 2007
Mesaj
586
Tepki
260
Şehir
İdealtepe-İstanbul
Beşiktaş ta adını bilmediğim uzun bir yokuş var. İnmesi çok zevk vermeyecektir. Yol dar sayılır ve kıvrımlı. Ama antreman için iyi olabilir. Tam nasıl tarif ederim onuda bilemiyorum :)
 

Onur Kula

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2006
Mesaj
994
Tepki
819
Yaş
40
Şehir
Alanya
İsim
Onur Kula
Bisiklet
Specialized
@baymineral

Sen bence Umuttepe'den inişi de bir dene, rahatlıkla 60-65 yapılıyor.
Ayrıca Acısu inişi de çok zevklidir ama trafik tehlikeli orada.:eek:

Bir de İzmitte en yüksek hıza ulaşabileceğin yer Toki konutlarının doğu yakası kısmıdır, orada 78 yapmıştım.:rolleyes:

Eskişehirde ise Karapınar yokuşu dik ve tehlikesiz bir rampadır, orada da yol bisikleti ile 83 yapmıştım, tavsiye ederim.:)
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
Mezunu olduğum Kadıköy Anadolu Lisesi'nin önünden başlayıp yoğurtcu parkına kadar devam eden bir yokuş var. O da benim çok hoşuma gidiyor. Adeta bisiklet altımda çılgın ve asi bir kara ata dönüşüyor. :)
 

murattaner

Aktif Üye
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
126
Tepki
83
Şehir
İçerenköy/Ataşehir
Bisiklet
Trek
İst. Anadolu yakasında,Acıbadem'den Küçük Çamlıca'ya çıkılan yokuşta fena değil,tavsiye ederim.Kadıköy'den Acıbadem'e kadar tatlı bir yokuş tırmanıyorsunuz.Acıbadem'den sonrası ise tırmanıcıların seveceği cinsten.Yokuşun sonunda K.çamlıcaya girip,içerideki çeşme başında soluklanıp,serinleyebilir,Çamlıca'nın iniş-çıkışlarında keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.Sonrasında kaslarınızı ve ruhunuzu biraz ödüllendirmek isterseniz buda mümkün.Çamlıca'dan Üsküdar'a veya Kadıköy'e kadar hemen hemen tamamı iniş olan bir parkur.Dikkat!geçilmeyi içlerine sindiremeyen araç sürücüleri tehlikeli olabilir :) :) :)
 

jerry_f

Daimi Üye
Kayıt
25 Ocak 2007
Mesaj
253
Tepki
79
Şehir
istanbul
sima yabancı diil diyodum:)(resmin karanlık olmasına ragmen:) şimdi çösüldü sır:) kadıköy anadolu:)biricik okulum benim....@Selim Çam
 

BuRroM

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
680
Tepki
218
Şehir
ANKARA
ankara trt yokuşu inilebilir çıkılabilir:) nenehatun yokuşu inilmemeli ve çıkılmamalı:eek: konya yolu üzerinden odtü ormanına çıkılabilir sonra turan güneş bulvarından inilebilir ama konya yolu tehlikeli:( bir de hoşdere çıkılabilir ve inilebilir.. selamlar
 

onaran

Daimi Üye
Kayıt
9 Temmuz 2006
Mesaj
337
Tepki
27
Şehir
heryer
umuttepe çenesuyu yarış parkuru inişi süper dağ yolunda...ormanın içinden biraz virajlı ama dağ olması harika...yuvacık barajı başı jandarma karakolu önü...max sürat 77km...
 
Kayıt
15 Şubat 2007
Mesaj
12
Tepki
2
Şehir
Ankara
@heng

Ah şu Cinnah yokuşu ! Bir çıkabilsem ... Ben bisikleti taşıyorum şimdilik :)