Scudo Sports

Hangi hayvanları besliyorsunuz?

Scudo
Kusura bakmayın ama ben bu olayı "beslemek" değil, "hapsetmek" diye tanımlıyorum.
Sadece kedi veya köpek gibi binlerce yıldır bize alışmış ve bizimle gerçekten mutlu olan hayvanlar arkadaş olarak seçilebilir (beslenmez, sahiplenilmez, arkadaş olarak seçilir). Onlar da ancak uygun bir bahçe falan olması şartı ile...
Balık, kuş vb diğer canlıların doğa yerine insanlarla aynı ortamda bulunmaktan hoşnut olabileceklerine kesinlikle inanmıyorum. Hele ki akvaryum veya kafes içinde...

"Dünya insanlara ait değil, insanlar dünyaya ait"

Arkadaşlar kedim (tam 5 kilo) vardı öldü:( .Şimdi yeni bir kedi alıştırmaya çalışıyorum ilk kediye uzaktan ekmek verdim kedi kaçmaya başladı ama 4 dilim dev gibi salamları yeyince bana aşlışmaya başladı yanıma yaklaşıyor ama kendini sevdirmiyor elimde salam var sanıyor yaklaşıyor dokununca uzaklaşıyor.
Daha kolay nasıl evcilleştirebilirim?

Bu arada

1 kedi(olmak üzere)
1 balık
2 muhabbet kuşu.

@herbil
Ev ev değil hayvanat bahçesi.:) Ayrıca eve hayvan sokulması taraftarı değilim mümkünse bahçede açık havada beslenmeli . Hele hele o sibirya kurtları sıcaktan yanıyor zavallılar...

• Beğen
Tepkiler: Ali Yarıcı
@Ali Yarıcı

Evet ama ha benim bianchiye binmişsin ha deniz kenarında deveye binmişsin. Hiç bir fark yok inan. Nefret ediyorum bu aletten nefreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.........................................................t!!!!!!!!!!

sarı kız şirin ama biraz asabi gibi :D benim bir zamanlar muhabbet kuşum vardı. 13-14 yaşlarındaydım. bayağı alışmıştık birbirimize :D bi keresinde bahçeye çıktım. kafesinde altını çıkarıp toprağın üstüne koymuştum. bi ara nasıl olmuşsa kafes devrilmiş. ben baktım canım çıtırım yok:( bi feryat figan attım kendimi içeri zırıl zırıl ağlıyorum :D akşam oldu sofra kuruldu yemek yemeye başladık.tabi bende derin bi hüzün. sonra aklıma çıtır ı sofraya koyuşum aklıma gelmişti. bi köşeye kuru pasta felan koyardım onu kemirirdi garibim. bi an bi hareketlenme oldu bizim eleman geldi kondu sofranın ortasına :D:D:D:D:D meğerse kafesten kaçıp içeri girmiş. yuppiii :D:D biraz konuşmayada başlamıştı. ama 2.5 yaşındayken hastalandı ve öldü:( son anları hala gözümden gitmiyor. o günden beri hiçbir hayvan almadım alamadım. çünkü ayrılık anı genelde çok zor oluyo.

3 tane egitimli komut köpeklerim var her dedıgımı yerıne getırıyorlar cok sukur ... :) Yayladalar kendılerı sogukda ve kocaman bahcede hemde bahcenın ıcınde havuzlarıda var =) Çok uysal kopekler carsıda gezerken olsun yaylada avlanırken olsun asla tasma takmaya gerek yok yapma otur dedıgınde veya ona kızıp üzül dedıgınde anlıyor ve gercekdne uzuluyor =( Bir defasında yaylada kaybolan kucuk bır cocugu elbısesının kokusundan bulmuslar getırmıslerdı =)

Babanın adı : Sago
Annenin adı : Kolo
Çocugun adı : kötü adam =)

(isimlerini söledıgınızde o ısmı solenen kısı sadece kafayı donderıp bakıyor :) )

1 tane 96lt
1 tane 250lt akvaryumum var tamamen tropikal bitkiler ve balıklar.

bunun yanında bahçeye bekçilik yapması için hata yaparak aldığım bir sibirya kurdum vardı hediye ettim birisine...
Köpek almadan araştırın ben bir sefer hata yaptım, siz yapmayın :)

Şimdi de bahçede tamamen özgür kocaman bir bahçede evi olan klübesi olan bir yerde büyüyecek bir sivas kangal yada staffordshire bull terrierl arıyorum bilginiz olsun :)
Görür yada duyarsanız haber verirseniz sevinirim!

Ercan

• Beğen
Tepkiler: lepidoptera
7-8 kedim,1 tane kara kaplumbağam ve 1 tane de hamster'ım var. :)

Kaplumbağa ve kediler evde değil bahçedeler kaplumbağa içinse teraryum falan yok 150 metre karelik bir alanda yaşıyor... :)

@Ali Yarıcı

iki tane muhabbet kuşum biri yeşilim diğeri mavişim adları
iki tane akvaryumum biri canlı dğuranlar familyası lepistes 20-30 adet bir adet vantuz
diğeri cihled akvaryumu 7 balık 2 si sarı prenses diğer 5 i beyaz zebra

Geri