Scudo Sports

hangi gidon boğazını almalıyım?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
selma. bisikletim assos 20 27.5 slx. kadro ölçüsü bir miktar büyük geldi. bu sorunu en aza indirmek için buradaki arkadaşların görüşlerinide alarak gidon boğazını değiştirmeye karar verdim.bendeki ritchey 2015 comp 4 axıs. 100 mm. şunun ile değiştirmeyi düşünüyorum. acaba uyumsuzluk gibi bir sorun olur mu? yardımcı olur msunuz??

Scudo
Bir gidon bogazina bu kadar para vermenin gerekliligi nedir.

Parası önemli değil. Kısa olsun,şekilli olsun, en onemliside uyumlu olsun.yazdığım model hakkında uyumluluk konusunda bilgin var mı?

@oktayakgoz
Kısa gidon boğazının gidon turunu kısalttığı için daha agresif kullanımlarda yararı oluyormuş gidon turunu küçültmek adına. Ne kadar doğru bilmiyorum

Boyu için sormadim fiyat için sordum.

Selma kim? ayrıca digon boğazı nedir? :D Ben de çok yapıyorum bu selma olayını..

birazdaha ucuz bir model çok da kısaltmanı tavsiye etmem orjinali 10 cm ise 7 cm e falan düş bence 5 cm lere düştüğünde gidonuda değiştirmen gerekir. Geniş gidon kullanmazsan gidon çok sertleşir dönüşler kontrol zor olur

kısa ve ucuz olsun istiyorsan bunu alabilirsin, bende alacağım bu boğazdan

(link)

Bisikletiniz size büyükse gidon bogazini kücültmekle kadro boyu kücülmez. linkdeki bogazi takabilirsiniz sorun cikmaz ama bisikletin büyüklügü yinede büyük olarak kalacaktir. Bogazi kisaltmaya sadece gidona egilme posisyonunu düzelte bilirsiniz. Kadronun büyük olmasi yinde size sorun yaratacaktir.

Link verdiginiz bogaz genellikle FR/DH ve Dirt bike'lerde kullanilir.

Gidon bagaziniz nekadar güzel olursa olsun isterse altindan olsun kadronuz büyükse hic bir ise yaramaz.

NOT: Bence bisikletde görünüs olarak degilde secimi sagliginiza daha uygun neyse onu sevmektir.

@????

Suanki pozisyonunuz yukaridaki fotografdaki gibimi, eger öyleyse ideal bir pozisyonda oturuyorsunuz. Bence hic oynamayin eger biraz daha dik oturmak istiyorsaniz bu sorunu spacer ile hal edebilirsiniz. Siz gidon bogazini kisaltma degilde gidonu yükseltmeniz gerekiyor.

Oturuş bu şekil.sele en ileri ayarda.fren kollarına ulaşmam için selenin az daha ucuna oturmam gerekiyor.bu ise boynumu ağrıtıyor.

Yani yukseklik mi yapmam gerek kısaltmam mı?yalnız gidonda 3 adet yukseltici halka bulunuyor.biri kalın ikisi kısa

Neyse isimsiz arkadasim, ben fotografda cok iyi bir pozisyon görüyorum. Daha fazla bir sey söyleyemem, siz daha iyi bilirsiniz.

Resimden anladığım kadarıyla sele biraz yüksek. Bence görünen tek sorun bu. Biraz egilmeniz de de bir sorun yok.

Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Tohagıma giden şu.bisiklet 18 kadro.benim boyum ise 1.72 yani16.5 17 kullana uygun. Alanında bilgili arkadaşlar resimdeki oturuşa uygun kanaatını getirmiş.bu şekilde 10-15 dk kullandıktan sonra boynum ağrımaya başlıyor.ben bunu gidonsele mesafesi uzak olduğu için olduğunu düşünüyordum.acaba farklı bir problem mi var.sizi biraz meşgul ettim ama@Murat Cömez @oktayakgoz

@???? hocam kadro size uygun ama sizin sırt kaslarınız güçsüz demek ki. boğazı kısaltın biraz dik durursunuz, hemde rahat edersiniz. benim kadro da boyuma uygun ama eğilmek iyi gelmiyor bana da

Spacer denemeniz daha faydalı olacaktır. Benim bildiğim eğer gidona uzanma sorunu yaşıyorsanız boynunuz değil omuz bölgeniz ve birazda bilekleriniz ağrır.

Ancak gidon olduğundan daha da alçakta ise boynunuz ağrır.

Siz burada boyun ağrısı sorunu yaşıyorsunuz bir miktar daha spacer gerekebilir. Pahalı bir iş değil.

Arkadaşlar cevaplarınızı toplayacak olursak spacer mi almalı gidon boğazını mı kısaltmalıyım?hangisi daha isabetli olur

Geri