Scudo Sports

Hangi Cyclocross? Bagaj Sorunu

Emrah B.

Üye
Tepki
127
Bisiklet
Focus
Merhaba dostlar. 2 yol ve bir tur bisikletim var. Focus Culebro 4.0, Puch 92 model klasik ve tur için Salcano City Sport 30. Üçünü de satıyorum. Uzun turlar yapıyorum, yol bisikletine de bayılıyorum. Ancak 3 bisikletten 1 bisiklete inmeye karar verdim ve incelemelerim beni cyclocross'a yönlendirdi. Sıkıntım şu; Erzincan'da olduğum için cyclocross'ları yakından inceleme şansım yok. Benim için elzem iki özellik var; turlarıma devam edebilmek için bagaj demiri deliği ve çift suluk yeri. Bu özelliklerde bildiğiniz-incelediğiniz cyclocross var mı? Bütçem 4000-5000 TL aralığında. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

Scudo
forum canyondan bıktı ama ben bıkmadım. Canyonun inflite serisinin "s" ile biten modelleri tam sizlik

• Beğen
Tepkiler: Emrah B.
Genesis croix de fer serisi, reynolds CroMoly kadro turda başınıza gelecek olasi birşeyde tamir ettirmek heryerde azbuçuk mümkün..

• Beğen
Surly cross check
ne karbon ne aluminium bildiğin çelik:)

• Beğen
Cevaplar için teşekkürler. Sanırım Focus harici yazdığınız diğer markaları bizim ülkede bulmak imkansıza yakın.

@halil ibrahim duran

Ağırlık ve aerodinamik etkisi hesaba katılmazsa Avid BB5, BB7 gibi bir mekanik disk frenin cyclocross grubuna daha uygun olduğunu düşünüyorum (sanıyorum). Bozuk zeminde, ıslak ortamda ve dik/tehlikeli inişlerde yüksek frenleme performansı ve v frenin ısınma sorunu gibi problemler olmadan yola devam edebiliyorsunuz. Hemde v fren gibi telli, bakımı rahat :)

• Beğen
Mekanik disklerde uzun yokuş inişlerinde ısınan diskte tek taraflı baskıdan dolayı diskin yamulması gibi sorunları saymazsanız.

V fren her zaman en az bakım gereken ve arızada kolay tamir edilen frendir. Turcular için iyidir. turcu için gram ve aerodinami zaten önemli değildir. önemli olan sağlamlıktır.

Cannondale Caadx'lerde arkada sele bağlantısı mevcut.

• Beğen
@Emrah B.
Malesef cyclocross için durum böyle.
Yurtdışında cyclocross2u sadece yarışları vs. için değil aynı zamanda commuter ve trekking içinde kullandıklarından yurtdışında bu alanlara daha yönelmiş cyclocrosslar bulmak mümkün.
Onun harincinde Fuji Touring'e bakabilirsiniz türkiyede bulma açısından.

Focus Mares modelerinde bagaj delikleri mevcut. Bizzat bisiklet alma sürecinde satıcı ile yüzyüze görüşmüştüm. Yaklaşık 20kg'ye kadar taşımada sorun çıkmaz demişlerdi. Sizin kilonuza da bağlı tabi. Son aşamada satıcı, olurda bagaj ağırlığın nedeniye bir sorun yaşarsa(jant yamulması gibi) garanti kapsamına girmez demişti :)

• Beğen
İlk mesajdaki bütçeyi şimdi görüp hizaya geldikten sonra, hiçbir bilimsel izahı olmayan, tamamen şahsi beğenilere göre yaptığım cyclocross sıralaması ile burdayım.

1- Cube Cross Race
2- Cannondale CaadX
3- Focus Mares AX2.0
4- Corratec C-Cross
5- Focus Mares AX3.0

E burda Speşılayzt niye yok diye soran olursa, eşek yüküyle para istedikleri bisiklete Sora grup takan abilere selam söylediğimi iletiverin.

@Kerem Özbayrak Yüz yüze görüşmenize güvenerek Focus'a yönelebilirim o halde. İşim gereği yıllık iznim 20 gün. Her sene yaptığım en uzun tur da en fazla 10 gün olabiliyor. 20kg taşıyabilecekse benim için kâfi. Şu an satışa çıkardığım yol bisikleti de Focus. Markaya da güveniyorum. Siz nereden ve ne kadara almıştınız?

@Emrah B.

Bisiklet alma sürecinde görüştüm ancak focus planet'da karar kıldım yani almadım. Görüştüğüm yer istanbul'daydı. (link) burayı aramayı tercih ederseniz Zafer Bey ile görüşün. Güvenilir bir satıcıdır, size doğru bilgi verir.

• Beğen
@Kerem Özbayrak Az evvel görüştüm bisikletcumhuriyeti ile, FOCUS MARES AX 2.0 DISC 2015 için nakit 4000 TL dedi. Bagaj deliği ve çift suluk yeri mevcutmuş. Bir de kablolu hidrolik fren sistemi var. Aklımı kurcaladı. Bildiğimiz hidrolik fren gibi değilmiş. Sağlam bir yapısı varmış. Bilgisi olan var mı acaba?

@Emrah B.

Nakit 4000 tl fena fiyat değil. Yanlış hesaplamıyorsam 700 tl civarında nakit indirimi yapmışlar. Bahsettiğiniz kablolu hidrolik disk fren sistemi konusunda fazla bilgim yok. Kolay gelsin..

Cube cross race - Erdoğanlar bisiklete bakmanı tavsiye ederim. Ben oradan aldım. Çok düzgün satıcı.

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    157,3 KB · Okunma: 75
Yurtdışından alımı düşünmüyor gibisiniz ama ben yine de bir öneride bulunayım, belki başkasının da işine yarayabilir:

(link)

Bu bisikletin "One" modelinden bende bir adet mevcut. Yaklaşık 3 ay önce kargo ile aldım. Pinnacle, İngiliz Evans Cycles markasının kendi tasarlayıp ürettirdiği bir marka. Sadece kendi mağazalarından ve site üzerinden satılıyor. Internet üzerinden testlerini ve yorumlarını araştırabilirsiniz. Ben şimdiye kadar orta mesafeli turlarda ve şehir içinde yaklaşık 1.500 km. yol yaptım ve gerçekten memnun kaldım. Bisiklet, fiyatına göre güzel bir donanım sunuyor. Bir defa 5800 serisi 105 var üzerinde. Frenler, mekanik disklerin en başarılılarından Avid BB7 SL. Jant seti de fena değil. Maşa full karbon. Öyle şaft borusu alüminyumdan karbon maşa değil yani. Buna rağmen üzerinde bagaj delikleri var. Karbon maşada bagaj deliği olan ender modellerden sanırım. Benim en sevdiğim özelliklerinden biri de daha çok üst modellerde bulunan konik alın borusu. Bu sayede ön tarafın esnemezliği ve yol tutuşu arttırılmış. Fiyat olarak da, vergiyi de eklediğinizde yine de bütçenizin altında kalacaktır.

Yurt dışından alım yapmak kolay bir süreç. Bu marka/modelle ilgilenen veya prosedür konusunda şüpheleri olan arkadaşlara her konuda yardımcı olabilirim.

@Emrah B.

TRP HY-RD; melez bir sistem, mekanik kollar ile kullanılıyor (yol gidonuna takılan hidrolik kollar çok pahalı), kollar ile fren kaliperi arasında kablo var ama fren hidrolik. Hidrolik sistemden çok daha ucuz bir maliyet ile hidroliğe yakın performans almayı sağlıyor.

• Beğen
Geri