Scudo Sports

Hangi bisikleti seçmeliyim

Tepki
0
Merhaba herkese ben downhill e başlamak istiyorum 5 yillik bi bisiklet tecrubem var ama downhill surmedim bilmiyorum baslangic icin 2.el iyi marka bi bisiklet dusunuyorum takip ediyorum 2.elleri dusudugumarkalar specialized-santa cruz-scott-trek-giant gibi markalarin 2.eli 4000-5000 civarinda oluyo arastirdiklarimin geneli ekipmanda fox dusunuyorum bisikleti almadan onlarida alicam sizce nasil yapayim bisiklet secimini enduro yada freeride daha iyi olur diye dusundum cunku bodrumdayim ve 10 metre lik rampalar yok gidona kadar uzayan amortisor gereksiz geliyo simdilik

Scudo
Peki downhill için parkur varmı?Misal(Ekipman fiyatını uyduruyorum) 5 bin liran varsa 4500 e bisiklet 500 liraya kasktır sırtlıktır bunu böyle düşünmen lazım ideal bir downhill al sahibindende varsa bir bak mesela bu benim hoşuma gitti ama bu sadece kadro bunun gibi bişe al (link) şöylede bir ekipman al (link) dizlik kask gözlük sırtlık vs.Bisikleti görünce benimde downhill alasım geldi :)

bence o kadar para verdikten sonra 2.el almak mantıksız olur o fiyata da sıfır downhill bulabilirsin

@Canberk Baydar

Sıfır downhillerin fiyatlarını biliyor musunuz?

@Berke Kazankaya
Bilmiyor :) demek istedigi al bir tane MTB sal yokustan assagi :)

@Berke Kazankaya

bilseydi söylemezdi :D

ben turda tanıştığım biriyle konuşurken down hill için para biriktiriyorum demişti. 12 bin cik dolarcık idi :D

@c. kırmızı
Cok barzo bir yorum olcak ama 12bin dolari bana verin leğenle inerim assagiya sorun yok yani ;)

doğru diyorsunuz downhill lerin fiyatı çok fazla da üst seviye bir MTB de iş görür bence

@c. kırmızı

Migroslarda satılanların hepsi downhill,hem de 200 tl :p

Abdullah bey yolladiginiz linkteki bisikleti gormustum ama malesef benim boyuma kiloma uymuyo ekipmana 1000 lira civari dusunuyorum specialized in 2.eli diger markalara daha cok bunun nedeni digerlerinin kullanildiktan sonra iyi performans verememesi mi

@eren özdoğan

Su an elim de birtane 2013 model Giant Faith 1 FR/DH var. Bisiklet daha 0 ve tüm belgeleri ile beraber full garantisi verilecektir. Eger ilginizi cekerse detaylarini yazarim ve Fotograflarini eklerim. Fiyati su an Kargo dahil 2000Euro.
Kargo size 1-2 Hafta icersin de ulasacak ve hic bir gümrük ve ek ücret taleb edilmeyecektir.

@Murat Cömez

İş ciddiye binince cevap gelmiyor bakıyorum :D

Merhaba Downhill kullanım alanına göre daha uygun olacaktır örnek: İstanbul genelde düz zemnin downhill in keyfini alacak pek parkur genelde çok uzakta
asfalt zeminde kullanmak ağırlığının normal bisiklete göre daha fazla olması yorucu ve keyifsiz sürüşler yaratabilir
Maşa yükseliğine değinirsek Atıyorum Maşa yüksekliği 120 mm olması atlama ve zıplamada ki konforu artırmak için! Standart olarak 100 mm esneme kapasiteleri var
Yerinde olsam downhill den daha düşük maliyete yüksek donanımlı bir mtb toplar veya alırdım

Teknik özellikler:

Kadro:
Büyüklük: S / 46,5cm
Renk: Metalik Mavi/Beyaz
Kadro: ALUXX SL-Grade Aluminum, 7" Maestro Suspension
Masa: Marzocchi 66 RCV w / 20mm Thru Axle and OverDrive 2 Steerer, 180mm Travel
Arka Amortisör: Marzocchi Roco R, Coil

KOMPONENTLER:
Gidon: Giant Contact AM, 750mm, 31.8
Gidon Bogazi: Giant Contact FR
Sele Borusu: Giant Contact, 30.9
Sele: Giant FR/DH
Pedallar: Giant Alloy Platform, Sealed

Fren Vites grup sistemi:
Vites Kolu: SRAM X5, 1x9 Speed
Ön Aktarici: Shimano Saint
Arka Aktarici: SRAM X5
Frenler: Avid Elixir 5 - (Ön 200mm, Arka 180mm)
Frenkollari: Avid Elixir 5
Ruble: SRAM PG950 11x34, 9-Speed
Zincir: Shimano HG-73
Aynakol: Truvativ Holtzfeller 24/36T w
Zincir koruma/gerdirme: MRP LRP ISCG
Orta Göbek: SRAM Howitzer Team

Lastik/Jant seti:
Jantlar: Giant P-AM2
Göbekler: Ön Giant Tracker w/ 20mm Axle, Arka Giant Sealed Bearing w/ 12mm Axle, 32h
Jant telleri: DT Swiss Competition
Lastikler: Maxxis High Roller 3C 26x2.5

Geometri Detaylari:

Größe/Büyüklük S / 46,5cm

STEUER-WINKEL/Gidon Bogazi Acisi 66.8°

SITZ-WINKEL/Sele Bogazinin girdigi Boru Acisi 62.9° / 62.4°

OBERROHR/Üstboru 561.3mm

STEUER-ROHR/Alinborusu 114.3mm

KETTEN-STREBE/Arka alt Catal 442.0mm / 444.5mm

RADSTAND/Iki teker arasi kadro uzunlugu 1115.1mm / 1117.6mm

STANDHÖHE/Yerden üst borunun yükseklik 75,95cm (Bu ölcü ic bacak ölcüsü icin önemli)

(Türcesini bilmedigim icin, elimden geldigi kadar almanca kelimeleri türkceye cevirmeye calistim. Umarim Anlarsin)

Ilk resim temsilidir
http://i.imgur.com/s7GAave.jpg

Diger Fotograflar Orijinaldir
http://i.imgur.com/Gn58HM6.png

http://i.imgur.com/L4ECRuH.png

@eren özdoğan

eren bey ,boyum 1.74 benden 3 cm fazlasınız size 19 inç mtb olur 3 cm çok fazla bi fazlalık değil ,benim kadro 18.75 inç yani 19 'a yakın bacak boyum 83 cm hiç bi sorun yaşamadım .

@Murat Cömez

Vallahi güzel tercüme etmissin... :) Sadece "Gidon bogazi acisi" degil " alin borusu acisi" , arka alt catal yerine de " ceki borusu" olacak... Sele bogazi diye bir tabir yoktur, yanlis bir tabir olarak sele borusu derler. Sele borusu, sele direginin girdigi orta borudur. Dolayisiyla , sele diregi, selenin baglandigi borudur ve kadro ile alakasi yoktur.
Sadece bilgi olsun diye ekledim.....

@eren özdoğan
46,5cm bir dh kadrosu 1,77 boy icin ideal benim boyum 1,75 ve tüm dh bisikletlerim 46cm idi.

Geri