Banka ve kargo önerileri

Mustafa Volkan Koca

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
1.018
Tepki
513
Şehir
İzmir
Bildiğiniz üzere ikinci el bölümünden aldığımız parçalar oldukça uygun fiyatlı fakat bazen havale ücreti kargo derken sıfır fiyatını geçtiği bile oluyor.
benim size sorum hangi bankaları ve hangi kargoları kullanıyorsunuz. ki forumdaki diğer arkaşlarda fayladansın ve bankalara daha fazla havadan para kaptırmayalım

ilk önce ben başlayım

Ziraat bankası hesaba havale yaparsanız 20 liraya 10 lirada havale ücreti verirsiniz

ama karşıdaki ve siz ziraat bankasına sahipseniz atmden sıfır havale ücretiyle havalenizi gerçekleştirebilirsiniz





ptt bank karşı taraftakinin hesabı varsa 100 liraya kadar 1.5 lira

karşı taraftakinin hesabı yok ise isme havale 4 lira

ikinizinde hesabı var ise atmden 75 kuruş



yapı kredi
karşı tarafın hesabı var ise atmden kartınız olmaksızın bedava



iş bankası
karşı tarafın hesabı var ise atmden kartsız işlem 3 lira havale ücreti alıyor


benim merak ettiğim iş bankasının cebe havale sistemi şu sıralar sıfır ücretle gönderebileceğimiz söyleniyor daha önce kullanan var ise bizde faydalanalım derim:)



GELELİM KARGOLARA

ptt kargo 1 kiloya kadar 4 lira memnunum. 50 tane kargo gönderdim aldım 1 tanesinde sorun çıktı gönderdiğim abimiz dedektif edasında kargonun izini sürdü sonunda çöpten çıktı:D



aras kargo 1 kiloya kadar 8llira kısmen memnunum, bazen adresimi bulamıyorlar herseferinde aynı adresi yazmama ramen :)


umarım yardımcı olmuşumdur sizde bilgilerinizi bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz
 
Scudo

Serkan Yalnız

Daimi Üye
Kayıt
5 Ekim 2010
Mesaj
365
Tepki
395
Şehir
İstanbul - Beşiktaş
İsim
Serkan Yalnız
Bisiklet
Cube
Bilgiler için sağol Mustafa, ben de bu güne kadarki tecrübelerimden yola çıkarak birkaç bilgi vereyim:

Garanti bankası; bankamatikten kendi hesabınız olmasa bile başkasının hesabına gönderme yapabiliyorsunuz, ücreti eskiden 4 idi ama şu an 5 TL oldu sanırım. Bir diğer özelliği de karşı tarafın bile hesabı olmasa tc kimlik no ile para gönderimi yapabilmeniz, ama bu biraz daha masraf çıkartacaktır.

Ziraat Bankası; hesaplar arası ücretsiz gönderim olduğu için en uygun fiyatlısı oluyor ama hesapta para olması gerek, hesapta para yoksa sıkıntı oluşabiliyor çünkü karşılaştığım ziraat bankası bankamatiklerinin 95% de para yatırma bölmesi yok, genelde çok fazla sıra olan şubelere gidip parayı gişeden yatırmak üzere sıra beklemek gerekiyor.

Ptt; yine uygun ve hızlı bir çözüm, sadece isimler ve tc kimlik numaraları ile anında online havale yapılabiliyor, ama sakın ha ad soyad bilgilerinizi yanlış yazmayın yoksa bir sürü uğraştırırlar sizi, soyadınız Yalnız iken Yanlız yazılmışsa bile paranızı alamazsınız :)

Kargolara değinmek gerekirse de:

Yurtiçi Kargo; en çok kullandığım kargo olmuştur sanırım bu güne kadar, genelde olan indirimleri, bolca şubesi ve 24 saat içinde ulaştırma garantisi sayesinde tercih ederdim ama artık önemli gönderilerimi kesinlikle bu arkadaşlarla yapmıyorum. Şimdiye kadar 2 tane gitarım ciddi hasar almıştı Yurtiçi kargo sayesinde. Gerçekten özensiz olmalılar, her ne kadar iyi ambalaj yapmış olsanız da, gönderilerinizin, kadrolarınızın maşalarınızın vs olası bir şekilde elden ele atıldığını, sertçe bir yerlere fırlatıldığını falan hayal ederseniz sizde tercih etmezsiniz sanırım. En azından benim oldukça iyi şekilde paketlenmiş gitarım elime köşesi kırık olarak geldiğinde, ben bunların olduğunu hayal etmiştim.

Ptt Kargo; yine Yurtiçi gibi özensiz bir firma bence. Ama kırılacak birşey değilse uygun fiyatı sayesinde tercih edilebilir. Sanıyorum ki talep arttıkça firmalar özen göstermemeye başlıyorlar paketlere, yurtiçi ve ptt de yaşadığım sorunları buna bağlıyorum. PTT ile ilgili bir diğer değinmek istediğim konu ise, bazı spesifik bölgelerde, üniversite, büyük şirketler vs gibi saçma bir bekletme durumu söz konusu alıcıyı. Mesela benim bulunduğum ODTÜ'de ptt ile yollanan bir kargo önce rektörlükteki bir birime, ordan sonra da postaların bekletilip sonra dağıtıma yollandığı bir ofise gidiyor. Uzun zaman bekleyip de haber alamadığım kargomun peşine düşünce farketmiştim bunu, en son rektörlüğün ardından soluğu posta ofisinde almıştım ve kargom orda duruyordu. Ne zamandır burda diye sorduğumda ordaki görevli pişkin pişkin 3-4 gün oldu demişti. Ama bugün dağıtıma çıkacaktı diye ekledi birde, ki sanmıyorum öyle olacaktı. Az kalsın gözümün önünde duran paketimi de burdan almak yasak diye vermeyecekti de, biraz sert tavır takınınca vermeye razı olmuştu..

Aras Kargo; şu ana kadar sorun yaşamadığım bir firma. Genelde size saygılı davranıp yardımcı olmaya çalışıyorlar, önemli bir paket olduğunu belirtince onlar da özen gösteriyorlar ve gerekli etiketleri fazlasıyla yapıştırıp taşırken de özen gösteriyorlar. MNG kargo için de aynısını söyleyebilirim.

UPS; oldukça iyi hizmet veren ve çok hızlı olan bir kargo diyebilirim. Özellikle yurt dışı gönderilerde ücretsiz kargo hakkınız varsa ya da aynı fiyata seçeneklerin arasında varsa seçmenizi öneririm. Eğer gümrük sınırına takılmayacak bir ürünse, hızlı bir şekilde elinize ulaşacaktır. Ama siz birşey gönderecek olursanız kullanmanızı hiç tavsiye etmem keza çok ama çok pahalı. Yakın diye UPS e uğrayıp bir laptop göndermek istemiştim ve 40 tl istemişlerdi, sonra üşenmeyip Aras kargoya gidip işlemimi 12 TL ye gerçekleştirdim.

Umarım işinize yarayacak bilgiler verebilmişimdir, herkese sorunsuz alışverişler dilerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet Türkölmez

Mustafa Volkan Koca

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
1.018
Tepki
513
Şehir
İzmir
birde şunu belirteyim ptt hesap sahibi olduğunuzda karşı ödemeli kargo gönderebiliyorsunuz 1 lira fark ediyor ama en azından karşı tarafın içi rahat ediyor kargo elline ulaşmadan hiçbir şekilde para ödenmiyor hem gönderici hemde mal sahibinin içi rahat ediyor
 

Mustafa Volkan Koca

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
1.018
Tepki
513
Şehir
İzmir
gönderemiyorsunuz diye biliyorum 5tl hesap açım ücreti eğer kapatmaya karar verirseniz 5 liranızı geri alıyorsunuz
 

Samet Şenel

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Nisan 2009
Mesaj
2.243
Tepki
782
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
Kargo olarak Ptt kullanıyorum sürekli,hem diğer firmalara göre çok ucuz hemde herhangi bir sorun yaşamadım bugüne kadar. Eminim ki diğer firmalarında taşıma şekli,dikkat edişleri genelde aynı sanıyorum.Güzelce paketledikten sonra şüphe edecek bir durum yok bence. Neden 2-3 kat fiyat farkı verelim ki? Adamlardan otobüs bileti istemiyoruz sonuçta..
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Yurtiçinden uzak durun diğer hepsini kullanın bence.

Neden mi daha dün başıma geleni anlatayım.

İnternetten siparişlerim var toplam 4 adet.
Telefon geldi arama ihbarlı kargonuz var diye gittim , kutuyu gördüm, dedim ki bu kutuda eksik var, çünkü biliyorum hedik ( kar ayakkabısı ) ısmarladım , bana verecekleri kutuda olması mümkün değil.

Açalım dediler açtık, içinde faturası işte dedim 3 ürün var 4. sü yok , kabul etmiyorum. Dedim bakın başka bir kutu daha olmalı. Ya gelecektir, yada gelmiştir burada bir yerdedir. Sağa sola bakıldı, bilgisayara bakıldı yok dendi başka kutu.

tamam dedim bence gelecektir diğeri de çünkü bu siteden hiç sorun yaşamadım daha önce. kalsın iade etmeyin dedim.

eve geldim , aldığım siteye girdim , ürün takibine tıkladım ki ne göreyim , kargo kabul edilmedi , ürün araca yükleniyor diyor.

Halbuki ben diğer paket gelse , bu iki paketi beraber alacağım, şimdi bu geri gidecek diğeri gelecek , yine eksik olacak yeni gelenide alamayacağım bu sefer hedikleride geri göndermek gerekecek vs vs

şehir dışında oturuyorum , bu ara elektrikte kesildi, telefon açacağım göndermeyin geri diye. bu arada cep çaldı.

soner bey paketiniz var , sitenin önündeyiz alırmısınız.
bir gitttim ki hedikler var görevlinin elinde.

hemen dedim ara diğerini de göndermesinler geri , aradı indirdiler.

özeti aslında iki paketde gelmiş biri her nasıl olduysa şubeden alınacak şekilde diğeri adrese teslim gelmiş.

Şube iki paket geldiğinden haberdar bile değil.
Neredeyse geri gidiyordu ürünler.

Tabi dedim diğerini de getirin sizin hatanız sonuçta ben şubeye geldim ama sizin yanlışınızdan dolayı alamadım.

ama kime anlataksın, kar altında tekrar gittik diğer paketide aldık.

Basit bir mesele gibi gelebilir, ama tüm bu git gel vs 45 dk sürüyor.

hayat bu kısa anların toplamı. Kapıda alacağım şeyi neden gidip şubeden alayım üzerine endişeye kapılıp bir sürü akıl yürüteyim ki ?
 

Levent Kırça

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Kasım 2009
Mesaj
729
Tepki
338
Şehir
Bursa
Bisiklet
Salcano
@Soner Sarihan

Üzüldüm her kargo firmasında böyle şeyler ara sıra yaşanıyor.

Bende MNG ile yaşadım. Adamlar Kargonun faturası ile koliyi farklı farklı yerlere yollamışlar. Faturası yok diye çıkış yapamıyorlar. Çünkü birlikte olmaları gerekiyor. Faturayı bulana kadar canımız çıktı. Bütün Bursa şubeleri arandı tarandı. Çünkü resmi olarak fatura şuraya gitti değil. Yanlışlıkla birşeyin üstünde gitmiş. Düşünün şubelerdeki trafiği ve takip edilemez bir kağıdı aradıklarını... Ama onun dışında birşey de yaşamadım.

Hepsi arandığında ya da bazen talep edildiğinde güzellikler yapmıyor değiller. Mesela Yurtiçi ile kargo bekliyorum bir kere. Evden çıkmam lazım ve bayram arifesi. Dedim lütfen getirin acil çıkacağım. Ya da neredesiniz ben gelip alayım. Çünkü aynı ilçe sınırlarındayız (daha doğrusu köy diyeyim Uludağ Üniversitesnin yerleşkesi olan Görükle köyü) iyi şuraya gelin madem dedim. Gittim bisikletle hemen aldım. Adam dedi bakın sizin için sırayı değiştirdik falan.

Hepsinin hatalar yanında güzellikleride görmek lazım :)

PTT Kargo için birşey eklemek isterim. Arkadaşımın başına geldi. Eğer kargo kaybolursa 35TL gibi bir para iadesi yapıyorlar. Yani içinde ne olduğu önemli değil. Eğer 5TL lik birşey yolluyorsanız iyi, ama düşünün 300-500TL lik bir aynakol, maşa falan yollayın yandınız.

Arkadaş 2.el bir işlemci yollamıştı 35TL alabildi ki işlemci 90TL ydi sanırım. Bunun için içindeki ürünün karşıdan ödemeli olarak yollayınca tam değeri yatırılıyor galiba. Yukarıda bahsi geçmiş. Misal karşı taraf ödemeli ve 40TL tahsilatlı yolluyorsunuz, Hem kargo bedeli hem ürün bedeli direk PTT Posta hesabınıza yatıyor. Böyle kayıplarda direk o belirttiğiniz meblağ hesabınıza geri ödeniyor.
 

Mustafa Volkan Koca

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
1.018
Tepki
513
Şehir
İzmir
benimde ptt ile bir anım var adamlar aynı sitede oturan başka bir yaşlı teyzeye vermişler kargoyu teyzede merakla kutuyu açmı tabi içinden çıka çıka ön aktarıcı çıkınca teyzem anlayamamış apartmanın girişine koymuş takip kodunu girdiğimizde bir bayana teslim edildi yazıyor :D oysaki teslim şener incesu adına yazıyor sonra çocuklar almış kargoyu oynamışlar işine yaramayan bişey olduğu için çöpe atmışar abiimiz kargosunu çöpün yanında tesadüfen buldu

aras kargo pazar günü dağıtım yapıyormu bilen varmı?

cepten cebe bedava havale

Önce İş Bankası ATM'sine gidip "Kartsız İşlem"i seçiyorsunuz. Oradan "Cepten Cebe Havale"ye giriyorsunuz, "Para gönderme"ye basıyorsunuz. TC Kimlik numaranızı ve cep telefonu numaranızı yazdıktan sonra alınıya ait TC Kimlik ve cebi de yazıyorsunuz. Daha sonra göndermek istediğiniz parayı para yatırma gözünden içeri tıkıyorsunuz.

İşlemleri onayladıktan sonra, parayı alacak kişi bir İş Bankası ATM'si buluyor, o da Karstız İşlem > Cepten Cebe Havale'den sonra Para alma'yı seçiyor. TC Kimlik numarasını, cep telefonunu ve cebine gelen şifreyi giriyor, parayı çekiyor.

Masraf yok, stres yok.

teşekkürler yarın alırız artık

2 haftadır abimizi işlerinden dolayı kargoya veremediği jant lastik takımı gelecekti bugün:River-102 :Ahhh-1660

arkadaşlar bu kampanya aralık ayı boyunca geçerliymiş bilginize
 
  • Beğen
Tepkiler: Recep TOPAL

Göker Gülay

Daimi Üye
Kayıt
16 Temmuz 2010
Mesaj
208
Tepki
83
Şehir
izmir
Arkadaşlar belki bilenleriniz vardır. Firefox üzerine iki eklenti yükleyerek internetten ücretsiz EFT ve havale yapabiliyorsunuz. Ben defalarca alışverişlerimde kullandım.
 

umutkahraman

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Ekim 2009
Mesaj
2.331
Tepki
1.304
Şehir
İNEGÖL-BURSA
Bisiklet
Geotech
ben sizin aksinize aras kargodan nefret ediyorum.bance en kazık aras.ben genelde ptt kargo kullanıyorum.

aşırı pahalı ve ne zaman bir paket göndersem yada beklesem ya aşağıdaki bir dükkana bırakıyolar yada merkeze çağırıyolar.ama özellikle fiyatı çok abartıyolar.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Şimdiye kadar birçok bisikletimi forum aracılığıyla topladım, çok alışverişim oldu. Bütün kargolarla çalıştım, sorunsuz olan yok gibi. Zaten herkesi memnun etmek mümkün değil.

Ucuz diye en çok PTT Kargo'yu kullandım. Fakat son dönemde yaşadığım; adres bulamamalar, aldığım aynakolun dişlerinin darbe ile yamulması (sağlam bir kutuda gönderilmesine rağmen), sorumluluk kabul etmeyip de pişkin pişkin "Diğer firmaları kullanın o zaman." demelerinden sonra "Yeter!" dedim. Ayrıca bu aynakol sorunumdan sonra kargolarımı onların gözü önünde açma isteğime de şiddetle karşı çıktılar, inadına kavga dövüş orada açtım kargolarımı. Kolay kolay sorumluluk kabul etmiyorlar, hatta yaptıkları "karpuzlama stili" de işaret ederek diğer kargoları kullanın diyorlar.

Benim tavsiyem; hassas parçalarda kesinlikle PTT'den uzak durun!
Mümkünse kargo işleminde sigorta yaptırın. Bazı firmalar bu hizmeti veriyor bildiğim kadarıyla...
 

Recep TOPAL

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Şubat 2010
Mesaj
1.049
Tepki
1.003
Şehir
Samsun
Samsun yurtiçi kargonun ana dağıtım şubesine gittiğimde, kargoların oyuncak gibi dağıtımını gördükten sonra,bu kargo şirketine güvenim çok sarsıldı.bırakın bisiklet parçalarını, ne elektronik malzemeler vardı, arabalara yerleştirme kısmı tamamen rezillik bir durum.bu şirkete hassas malzemelerinizi kesinlikle vermenizi tavsiye etmiyorum...
 

Mustafa Volkan Koca

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
1.018
Tepki
513
Şehir
İzmir
aras kargoyla jant setim gelecek yarın bakalım ne durumda çıkacak

yurt içinden kimse memnun değil anlaşılan
 

murat ırmak

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Şubat 2010
Mesaj
476
Tepki
214
Şehir
kütahya
Ben genelde maalesef hep ptt yi kullanıyorum. Maalesef diyorum çünkü hiçbir kargoya özenmiyorlar en azından şahit olduğum kadarıyla adamlar karpuz atar gibi elden ele atarak yerleştiriyor yada boşaltıyorlar kamyonu, ve Ptt de yaşadığım bir olay kuzenime hediye maket bir gemi yollayacaktım ve tabiki Ptt yle göndereceğim adam kendi kutusunun içinde başka bir kutuya daha koyup bantladı üzerine dikkat kırılabilir diye yazı yapıştırmasını rica ettiğimde
'' Zaten kırılacaksa kırılır ne gerek var'' deyince sinirli bir şekilde alıp kendim yapıştırdım. Adamların mantığının böyle işlemesi çok acı.

Birde ups de yaşadığım bir olayı anlatayım...
İstanbuldan bir bilgisayar firmasından masaüstü bilgisayar aldım ve kargo ups ile ücretsizdi. Kargonun vardığı gün almaya gittiğimde kargoyu şubeden alamayacağımı adrese teslim olarak geldiği için adrese teslim ederek teslim edeceklerini söylediler. Ne zaman dağıtılacağını sorduğumda 3 gün sonra elimde olacağını söylediler... Bende ürünün bana ait olduğunu alıp gideceğimi söylediğimde tamam deyip kutuları aramaya başladılar birde ne göreyim monitörün üstünde içinde granit olan bir kutu... Ürünün zarar görüp görmediğini öğrenmek için orda açmalarını isteyince daha öncede oldu bişey olmaz dedi görevli böyle şeylerin olması gerçekten çok acı...
 

Mustafa Volkan Koca

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
1.018
Tepki
513
Şehir
İzmir
bir iş bankası atmsine gidiyorsunuz oradan kartsız işleme tıklıyorsunuz cepten cebe havale işlemi karşı taraftakinin cebini soruyor siz yazıyorsunuz parayı koyup işlem tamamlanıyor arada teferruatlarda var tabiki
siz parayı gönderince gönderdiğiniz kişinin cebine mesaj geliyor şifre gönderiyorlar oda herhangi bir atmye gidip yine kartsız işlemden parasını çekiyor

Daha önce kıbrısa ptt ile kargo gönderen varmı acaba yurt dışı olarak mı geçiyor veya türkiye içinden farklı bir tarifemi kullanılıyor bilen varmı acaba
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

Niyazi ALTUN

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2010
Mesaj
641
Tepki
435
Bisiklet
Trek
@Mustafa Volkan Koca

C) YURTDIŞINA gönderilecek kolilerin ağırlık limitleri ve ücretleri için " YURTDIŞI KOLİ ÜCRET TARİFESİ" ne bakılmalıdır.

D) As-Pos K.K.T.C varışlı kargolar yurtiçi ücretlerle kabul edilir.

E) Tekrar yollanankargolardan kargo tarifesine göre yeniden ücret alınır.

F) İade kargolardan kabul ücretinin %20 si alınır.

G)Kargoların ücretlendirilmesinde, ağırlık ya da hacimsel oranlara karşılık gelen ücretlerin hangisi fazla ise o dikkate alınır. 10 Desi'ye kadar olan kargolar(10 Desi dahil) ağırlık üzerinden ücretlendirilir.

"PTT İşyerinde Teslim" Hizmetli PTT Kargolar

- Yollama kağıdında "PTT İşyerinde Teslim" hizmetli olduğu belirtilir.Ayrıca telefonla haber verme ücreti alınmaz.
-PTT İşyerinde Teslim hizmetini içeren kargoların alıcılarına telefonla haber verilir ve kargoların PTT işyerinde teslimi sağlanır.
-Telefon numarası belirtilmeyen PTT Kargolar için "PTT İşyerinde Teslim" hizmeti uygulanmaz.



Ayrıca dikkatli bir fark ayrımı var buna dikkat etmelisin..

KIBRIS RUM KESİMİ(Chypre) İstanbul Paket-Thessaloniki buraya gönderi 1 kg a kadar 28,70tl
KUZEY KIBRIS TÜRK AKİM,AVKİM,Mersin-Lefkoşa 1 kg a kadar 4 tl (türkiye yurt içi tarifesi ile aynıdır.
Umarım bilgiler işini görür..
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
:) Ptt de sorun yaşamadım , zaten sorun yaşama ihtimaline karşı da , değer koyduruyorum. Değer koyulunca biraz daha pahalı oluyor ama yüzlerce tl lik şey için başına bir şey geldiğinde 35 lira almak da büyük risk.

Geçen gün Mustafa Volkan arkadaşımıza maşa gönderdim. Maşanın arkası geniş, boyun kısmı dar olduğundn bir de ben balonlu poşete sarınca bir tarafı ince diğer tarafı dikdörtgen uzun bir paket oldu.
PTT kargo görevlisi "ne var dedi içinde"
dedim "9 lu otomatik tüfek" :):):)

Bugün yaşadığım bir olay : İstanbuldan, İznik/ Bursa ya gidecek paket , İzmir / Buca ya gitmiş kargo şirketi UPS :)

Kargon mu var derdin var ? :)
 

Niyazi ALTUN

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2010
Mesaj
641
Tepki
435
Bisiklet
Trek
@Soner Sarihan

Soner bey bunlardan çıkaracağım bir sonuç dediğimiz gibi Eğitim şart, genelde kargo personellerinin istisnalar hariç lağbali ,meslek eğitimi konularında tamamen kendini geliştirmemiş ve gelişi güzel hareket etmeleridir.
Bence kargo firmalarında çalışan personelin yıl içerisinde daha sık eğitim görmesi ve bilgilendirmesi ve adres yazarken olsun kargo taşırsan gereken önemi biraz daha vermeleri gerektiğini kendilerine mukaddes bir prensip olarak görmeleri gerekiyor düşüncesindeyim.
Birde pek meraklılar içinde ne var diye soruyorlar.Birgün bir arkadaş ürün yollamış araba triger kayışı kargocu yazmış üzerine başka birşey hatırlayamadım ama baya komik birşeyler yazmış yani.Araba yedek parçası yazsa olacak aslında ama arkadaş detaya inmiş kargocumuz.