Scudo Sports

Hangi Alyan Takımı

vasficem

Üye
Tepki
19
Birçok alyan anahtar takımı var piyasada, bazızı 14 uçlu bazısı daha fazla, bazısının zincir sökme aparatı var bazısının yok, bazısının levyesi var

Hangi marka model veya hangi fiyat aralığında birşey almalı?

alyan çakısının olmazsa olmazları nelerdir?

Görüşleriniz ve deneyimleriniz paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler,

NOT: Bisiklete yeni başladım, ama mekanik yönüm kuvvetlidir. Uygun aletlerle ve biraz tecrübe edindikten sonra sanırım bisikletin tamamını söküp takabilirim .

Scudo
Walla ben Hans Toolz un (nerden bulmuslar bu ismi ya cok komik :) Hans`in alet edevati..) caki seklinde olanini kullaniyom ve bana fazlasiyla yetiyor.

bike tools kullanıyorum.her türlü aleti var.hatta yanlarında 10-11 numara vidaları sıkmak için göçüntüler var çok işe yarıyor ;)

Ben taiwan diye tabir edilen en basit olanını öneririm : üstündekiler 3-4-5-6 alyan, bir tane yıldız ve bir tane düz tornavida, günümüz bisikletlerinin %99.99 ihtiyaçlarını karşılıyor. Bundan daha komplike bir çakı önermem zira hem ağır oluyor hem pahalı (kaybediyorsunuz vs) hem de kullanışlı olmuyor iri olduğu için.
Bu tür çakıların üzerinde gelen zincir mengenesi de iyi olmuyor, ayrı bir tane adam gibi taşımak çok daha kullanışlı ve rahat.

@Hakan Yazman

Kesinlikle çok dogru abi ;) Ben agırlık olmasın diye ihtiyacım olanları yanıma alıp turlara çıkıyorum

Cevaplar için teşekkürler,

Anlaşılan mengene ayrı çakı ayrı diyorsunuz.

Peki zincir mengenesi alırken neye dikkat etmeli?

Ben çakı taşımayı seven bir tip olmadığım için en çok kullandığım 2-4-5 alyen anahtarları cüzdanımın bir köşesine sıkıştırıp taşıyorum.Cüzdan biraz kaba görünse de hiç yanımdan ayrılmıyorlar.
dip not: anahtarlığım düz tornavida ve 5 alyen'in uzun tarafı yıldız tornavida olarak kullanılabiliyor.Yani ben ihtiyaç duymuyorum.

• Beğen
Tepkiler: lindemann
@vasficem

Markaya dikkat etmeni öneririm.Kökleşmiş markalar bu işi zaten iyi yapıyor.
Bir ara taiwan zincir mengenesi kullanıyordum.Zincir pimini çıkartan mengene baskı pimi kolaylıkla eğiliyor ve bu eğilmeden dolayı zinciri kastırıp pimin geçeceği son yüzey yan baskıdan dolayı eğiliyor.
Her neyse yazdıklarım biraz karışık ama siz alırken kaliteden şaşmayın.

hans toolz kullaniyorum, allen anahtarları ve yıldız tornavidadan oluşuyor. aynakolu rubleyi, zinciri sökmek ve jant teli akordu yapmak dışında bisikletin her ihtiyacını karşılıyor. çok zorladığım zamanlar da oldu banamisin demdi. bir de ilk aldiğimda yanlarinda normal anahtarlar içeren ufak plakalar takilip çikartilabiliyordu, bu kadar ufak güç kolu olunca o anahtarlar kullanilamadiğindan söküp attım. önerim basit ve çok sağlam görünen birşeyler al, az iş yapsın küçük olsun hafif olsun ama yaptığını adam gibi yapsın.

@Hakan Yazman
Demekki aklın yolu birdir.

4-5-6 Alyan ve yıldız-düz tornavidalı bir Parktool'um var. İnanması zor ama 18 yıllık. Onun yanında yine parktool zincir anahtarı taşıyorum.

Evde Parktool'un roll diye tabir edilen branda çantalı bir seti var. Gerekli her anahtar var içinde. Bir de göstergeli ve ayaklı pompa. Yanı sıra, ince yağ, gres de evdekiler listesinde. Amortisör için ayrı pompa ve gresim de var.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Yapı marketlerde satılan alyenlerin ucuz olanları çok kalitesiz oluyor, pek sök tak yapmadığım halde 2 ayrı yerden aldığım takımların en sık kullanılan 5-6 noluluların ikiside uç sıyırdı. 15 no lu anahtar ucuda deforme oldu. o yüzden bir miktar fazla verip iyi bir şey almak lazım.

• Beğen
Tepkiler: tayfun0029
Kesinlikle Jef'e katılıyorum. Almışken iyisini alacaksın. Ne demişler :" Ucuz mal alacak kadar zengin değilim...."

Mengene ile çakıyı birleşik almayın boyutları büyük oluyo,ağırlık konusunda ise bence bisikletin olmazsa olmazları arasındalar ağırlık hesaplanmadan heryere beraber gelmelidirler(2008 Kışı,karda zincire çok yüklendiğim için zincir koptu yanımda zincir pensesi olmadığı için tipi altında 30 km yürümek zorunda kaldım)

@jef

sıyrılan alyanları spral denio herlade taşlamayla bir pense yardımıyla ucunu yedirip kullanabilirsiniz!biraz alyan kısalıo ama daha fazla kullanırsınız:D

Aradan 15 gün geçmiş son mesajın üstünden; ama aklıma gelmişken bir tavsiyede de ben bulunayım. Birçoğunuz belki duymuşsunuzdur, İzeltaş diye bir Türk firma var. Allen takımı çok kaliteli. Taşınabilir ebatta bir modelinin olup olmadığı bilmiyorum, ancak şiddetle tavsiye ederim allen ve diğer anahtar takımlarını. Tabiri caizse evladiyelik.

Ben Crank Brother Multi 19 kullanıyorum çok kaliteli ve sağlıklı çalışan zincir açma aleti var ve acil durumlarda işe yarayabilecek bir 4 farklı tel başını içeren akort anahtarı... ikişer büyüklükte yıldız ve düz tornavidalar ayrıca vidalı rotorlar için sökme anahtarıda mevcut... bir çok boydada 8 dahil alyan var üzerinde...

@Hasan Çağrı

Multi 19'u nereden temin edebilirim acaba? Teşekkürler...

@Hellrack

Crank brother ürünlerini Aktif pedal satıyor ;)

herkese tavsiyeleri içinb teşekkürler,

Geçen hafta Bauhaus'tan iki adet çakı takımı aldım. Birincisi 2-8 numara arası allen anahtarları taşıyan bir çakı, diğeri ise 3 düz 3 adet de yıldız tornavida taşıyan bir çakı. Ağırlıklar gayet kabul edilbilri seviyede bana göre.

Vites ayarı yapmak için kullandım gayet memnun kaldım.

Bir de zincir aparatı alacağım ayrı olarak.

Herkese teşekkürler.

Geri