Scudo Sports

Hangi 29" bisiklet? Scott mı Specialized mı sizce?

Specialized Expert Evo R 29 mu Scott Scale 29 Pro mu?

• Toplam katılım
    41

VOLKAN ÇELİK

Forum Demirbaşı
Tepki
300
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar bir kaç aydır 29er bisikletleri araştırıyorum ve artık bir tane almaya karar verdim. Baktıklarımın arasında en çok beğendiğim iki modelden biri Scott Scale 29 Pro ve diğeri Specialized Stumpjumper Expert EVO R 29er. Bu iki modelden hangisini almalıyım veya başka tavsiyeleriniz varsa sevinirim...
Specialized expert evo ht 29 kendinden nerdeyse iki katı kadar pahalı olan scott 29 rc modelinden sadece 407 grm daha ağır 10.07 kg. ağırlığa sahip ama aynakolu 34 dişli tekli aynakol kullanmışlar ve arka aktarıcı da short cage. Bu beni biraz düşündürüyor. Scott scale 29 pro ise çok şık, kadroda internal kablo kullanmışlar falan, kadro çok kaliteli herşeyiyle güzel ama bisikletin toplam 10.80 kg ağırlık fazla gibi sanki.
Bisikletlerin önce alt alta fotoğraflarını ve sonra özelliklerini ekliyorum:

(link)

(link)

Specialized Expert Evo R 29er:
FRAME FACT 8m carbon 29" geometry, FACT IS construction, tapered HT, carbon PF-30 BB, hollow carbon dropouts, replaceable alloy derailleur hanger

FORK Custom RockShox Reba 29 w/Brain, inertia valve damper, air spring, tapered alloy steerer, Brain Fade and rebound adj., QR, 15.5: 80mm, other: 90mm travel

HEADSET 1-1/8" and 1-1/2" Threadless, Campy style upper with 1.5" lower, cartridge bearings

STEM Specialized XC, 3D forged alloy, 4-bolt, 31.8mm clamp, adjustable rise

HANDLEBARS S-Works XC Carbon flat bar, uni-directional carbon, 680mm wide, 8 degree back sweep, 31.8mm

GRIPS Specialized lock-on, 15.5/17.5: Grappler, Other: Rocca

FRONT BRAKE Custom Avid Elixir CR SL, hydraulic disc, pad contact & reach adj., alloy backed semi-metallic pads, stainless hardware, 160mm rotor

REAR BRAKE Custom Avid Elixir CR SL, hydraulic disc, pad contact & reach adj., alloy backed semi-metallic pads, stainless hardware, 160mm rotor

BRAKE LEVERS Custom Avid Elixir CR SL hydraulic, tool-less reach and pad contact adj., alloy lever blade

FRONT DERAILLEUR e* thirteen XCX chain guide, 34.9 clamp mount

REAR DERAILLEUR SRAM X.0, 10-speed, short cage

SHIFT LEVERS SRAM X.9, 10-speed, aluminum trigger

CASSETTE Shimano HG81, 10-speed, 11-36t

CHAIN KMC X10, 10-speed, w/ reuseable Missing Link, nickel plates

CRANKSET Custom SRAM Carbon S-2200, 34t single ring, PF-30, removeable spider, 15.5: 170mm, others: 175mm

CHAINRINGS 34t, 7050 ring with CNC detail

BOTTOM BRACKET SRAM PF-30, OS press-in bearing, sealed cartridge

PEDALS Resin Test Ride Pedals with toe clips, CEN std.

RIMS Custom DT Swiss X450SL, 29" rim, 24mm w/ eyelets, 32h

FRONT HUB Specialized Hi Lo disc, laser-etched logo, OS 28 end caps, sealed cartridge bearing, RWS, 32h

REAR HUB Custom DT Swiss 330SL, alloy cassette body, RWS, 32h

FRONT TIRE S-Works Renegade, 120 TPI, 2Bliss ready aramid bead, dual compound, 29x1.95"

REAR TIRE S-Works Renegade, 120 TPI, 2Bliss ready aramid bead, dual compound, 29x1.95"

SADDLE Specialized BG Phenom Comp, hollow Cr-Mo rails, 143mm width

SEATPOST 2014 butted alloy, single bolt setback, 27.2mm, 15.5/17.5": 350mm, others: 400mm

SEAT BINDER 32.6mm clamp, one bolt for carbon frame/post

NOTES Protective clear coat, derailleur hanger, reflectors, owners manual

Scott Scale 29 Pro:

Weight
10.80 kg / 23.79 lbs
Frame
Scale 29 Carbon IMP3 technology / HMF NET

Tapered Headtube / PM 160 Disc

Carbon dropout / PFBB92

Replaceable hanger

SDS shock damping system
Fork
Rock Shox Reba 29 RL / Air spring

Tapered steerer / Pop Loc remote Lockout

Rebound adjustable

100 mm travel
Headset
Ritchey Comp Tapered 1.5“ - 1 1/8“

semi integrated 50 / 61mm
Derailleur (Rear)
Sram X.9 / long cage / 30 Speed
Derailleur (Front)
Shimano SLX / FC-M660-10 / 34.9mm clamp
Shifters
Sram X.7 Trigger adjustable clamp

with matchmaker clamp
Brake Levers
Avid Elixir 5
Brakes
Avid Elixir 5

185/F and 160/R mm Rotor
Crankset
Shimano FC-M552 / 2-piece Design

42A x 32A x 24T
BB-Set
Shimano SM-BB71-41A / shell 41x89.5mm
Handlebar
Scott Hot Rod Flat

9° bend / 660 mm / Scott Lockon grips
H'stem
Scott Comp / 4 Bolt

Oversize 31.8mm 1 1/8“ / -6° angle
Pedals
Shimano PD-M520 / Clipless pedal
Seatpost
Scott RC 03-60 / 34.9mm
Seat
Selle Italy Scott Custom / FEC rails
Hub (Front)
Scott Disc Pro Disc IT
Hub (Rear)
DT Swiss 370 Disc IT
Chain
Sram PC 1031
Cassette
Sram PG 1050 / 12-36 T
Spokes
DT Swiss Champion Black 1.8mm
Rims
DT Swiss 485d 32H
Tires
Schwalbe Rocket Ron EVO 29 x 2.25

127EPI Kevlar Bead / Tubeless ready

Scudo
29" denince aklima dag bisikletinin onde gelen isimlerinden Gary Fisher'in Super Fly modeli geliyor, gectigimiz senelerde bazi ulusal yarislarda 29' Super Fly hardtail ile yarisanlar 26' full susp. yarisanlardan daha iyi/hizli dereceler yapmislardi. Simdi Gary Fisher, Trekde ozel seri olarak uretiliyor, asagidaki resim Trek ozel serisi olmadan uretilen modelin resmi.

(link)

:in:

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
@Gökhan Günendi

Neden tek kelimeyle?:)

@Ozzgurr

Evet 29" kavramını çıkartan adam zaten Gary Fischer diye biliyorum ama yeni 2011 modellerinde Trek adı altında çıktı bu 29" ler fakat o modelleri çok beğenmedim...

Specialized daha iyi geliyor ama Scott'un da adı yeter .

Cevap yazan ve oylamaya katilan arkadaslara tesekkurler, specialized i bu aksam itibariyla almis bulunuyorum, bisiklet elime 20 gun sonra gececek, geldiginde fotolarini paylasirim:)

• Beğen
Tepkiler: Mert Koçer
Ben de düşünüyorum 29" ama Türkiye bayilerinde uygun kadro göremedim.O modellerin 17-18 " kadroları varmı aldığınız yerde.

Yok şuanda malesef, benimki tek olarak özel siparişle geliyor...

Hayırlı olsun benimde aklımda olan bir bisiklet türü, açıkçası 28" şehir bisikleti kullandıktan sonra 26" dağ bisikletime dönesim gelmiyor. Ancak bu 29er çok keyifli bisikletlere benziyor. Kullanım tecrübelerinizi bekliyoruz.

Hayırlı olsun! Bende 29er almak istiyorum ve aldığınız bisiklet alternatiflerimin arasında,daha yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim...

Hele bi gelsin de yorumlarimi paylasirim tabiki ama daha 17 gun var:)

Volkan abi ben de hayırlısıyla seneye alacağım 29" mtb. Çok merak ediyorum izlenimlerini. Alana kullan görmedim daha 29".

Hayırlı olsun , güle güle kullanın :)

Ekleme: Expert Evo R 29 aynakolu tek dişli mi ? ne gibi getirisi , ya da götürüsü olacak merak ettim çok ?

Hayırlı olsun, 29er lerin engellerden 26 lıklara göre daha rahat geçtiğini biliyorum fakat kule de gibi oluyormuşsun ve manevra kabiliyetin azalıyormuş diye okumuştum. Ama deneyimleriniz daha çok şey anlatacaktır. Paylaşırsanız sevinirim.

@Serbay Akar

Saol kardeşim, aynakol tek dişli evt getirisi tabik daha hafif olması ve daha kolay vitesi değişimi, ben zatn üç düşlü sistemde %90 orta dişlide kullandığım için diğerlerine çok ihtiyacım olmuyordu, o yüzden iyi düşünülmüş bence...

@Harun Sayı

Saol, 29er lerin dediğin gibi engebeli yollarda engelleri daha ii abzorbe ettikleri, bayır yukarı daha rahat çıkıldığını, bayır aşağı gitmenin çok keyifli olduğunu faln yazan bir sürü yorum okudum yabancı sitelerde, ama tr de bir tane gördüm hakkaten yüksek görünüyordu bisiklet bakalım gelince alışabilcek miyim merak ediyorum ben de...

merhabalar.
Bende de şu anda Specialized Rockhopper 29 var ve tırmanışlar çok kolay.
Düz yolda inanılmaz hızlanıyor.Tavsiye edilir :)

@kaganaytan
Bu yıl 29er çılgınlığı iyice arttı. Ben de araştırma durumundayım.

Geri