Scudo Sports

hali pür-melal'imiz..

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
933
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
HALİ PÜR-MELAL’İMİZ…
Osmanlıca; içerisinde bulunduğu acı durumun özeti.
(Bir şeyin can sıkıcı, dertli ve biraz da utanılması gereken durumunu ifade etmek, gözler önüne sermek için kullanılır)
“DOSTLUK” tatile çıktı…
“AŞK” sizlere ömür…
“SABIR” tükendi…
“ANLAYIŞ” sıfır…
“MUTLULUK” yok…
“AHLAK” bitik…
“AHLAKSIZLIK” moda!…
“TEBESSÜM” hasta…
“SAYGI” raporlu…
“HASED” aldı yürüdü…
“NAMUS” başka şeye büründü…
“IRZ” süründü…
“YALAN” dizboyu…
“ADAM HARCAMAK” gündemde…
“HAYA” yerlerde…
“AR” ne kelime?…
“FAZİLET” o eskidendi…
“DİN, İMAN” o da ne?…
“SEVİYORUM” sözü son moda…
“YALANDAN KİM ÖLMÜŞ” insanlığın dışında..
” DÜRÜSTLÜK ” Az gittik, düz gittik, dere tepe düz gittik…
Çeşitli Makale ve Yazılarım için:
(link) da ” Haluk Cangökçe Gözüyle”

“Kendi elinde daha uysal birer alet haline gelmeleri için, insanları cüceleştiren bir devlet, sonunda anlayacaktır ki küçük insanlarla gerçekten büyük işler başarmaya olanak yoktur.”
John Stuart Mill

Scudo
Bizim zamanımızda , sınavlardan önce telaşlı ve ağlamaklı öğrenciler dolaşırdı. Çalışamadım ne yapacağım diye dolanırlardı. Sınav açıklandığında yüz üzerinden 96 alan bu kişiler, hocaya kafa tutar hocam ben yüzlük kağıt verdiydim 4 puanı nasıl kırarsınız diye de celallenirdi.

Bir diğer grupda, tüm ders hocalarını gezer, notumu 1 arttırırsanız takdirname alacağım diyerek 12 dersin notunu artırır, takdiri de alırdı.

Hazcı yaşamın ortaokula bürünmüş tarihi. Hayat mutluluğu aradığımız bir kısa serüven. Onun da anahtarı paylaşmak. Allaha öğretilen bugünkü dini pratikleri bir kenara koyarsak, insan varlığının temeli paylaşmak. Bireyselleştirici politikalar ile sürüler elde edersiniz. Sürüleri gütmek için idealdir. Sürü içinde olan sürüden ayrı olduğunu düşünen bireyler ise, ekürüsünü satmakta bir sakınca görmez.

“AHLAKSIZLIK” moda!…
“DİN, İMAN” o da ne?…
:suspus:

Geri