Scudo Sports

Gyrobike (gyroskop temelli tekerlek)

Salih Dinçer

Forum Bağımlısı
Tepki
687
Bisiklet
Sedona
Merhaba,

Çalışma mantığı Gyroscope olan ve daha çok çocuklar için güvenlik amaçlı bu tekerlek içinde şarj edilebilir bir motor ve gyroskop aksamı var. İki yana takılan öğrenme tekerleklere göre daha güvenli (3 seviyesi varmış!) üstelik öğrenmeyi kolaylaştırıcı bir etkisi olduğu şüphesiz.

Küçük bir ekleme hoş olacak; izlemesi bile eğlenceli. Gyroskop çalışma şekli aşağıdaki vidyoda anlatılmış. Aslında bisikletin tekerleğini döndürüp benzer bir etkiyi ellerimizde hissedebiliriz. Hatta mekanik HDD'ler çalışırken de oluyor ya. Bu maksatla kas geliştirme aletleri (topaç gibi çalıştırılıyor) bile yapılmış.

Scudo
güzel bir paylaşım teşekkürler. ayrıca güzel düşünülmüş bir teknik. uçaktan gemilere, uzay araçlarından bisikletlere Gyroscope ların kullanım alanları gerçekten gelişiyor ve çok faydalı olduğu aşikar.

salih bey çok güzel bir paylaşım ben bunu hiç görmemiştim gyroscope neymiş öyle nasıl dengeyi sağlıyor pek anlamadım ama az diz kanatmadık öğrenirken :D

Evet arkadaşlar, bunlar basit ama güzel şeyler. Ne kadar da yakışmış iki tekerlere. İşte çok eskiden bulunmuş bilimsel gerçekler. Vites sistemi de (büyük ve küçük dişli) aynı bilimsel gerçeklerden değil mi...

Böyle paylaşım olsun, sayfalarca bunları konuşalım işte, çok teşekkürler. Mekanik, fizik üzerine konuşsak tartışmalarımız bunlar üzerine olsa, o zaman Erzurum vs tartışmaları kalmaz :)

Paylaşım için sağolun,

Bisiklet için dengede durmak ne kadar kolaylaşmışsa viraj almak o kadar zorlaşmıştır heralde.(Athaletten sebep)

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Paylaşım için teşekkür ederim..

güzel paylaşım teşekkürler daha neler göreceğiz bakalım :)

Geri