Günübirlik Şile-Ağva Turumuzdan - Sadece Gidiş :-)

Kayıt
15 Aralık 2013
Mesaj
476
Tepki
1.320
Şehir
Şile / İstanbul
İsim
MUSA
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba herkese. Öyle hemen beklenti içine girmeyin. Yarım günlük, gidişi bisikletle, dönüşü ise otobüsle olan bir mini turdan bahsedeyim istedim.
Şile'de pedal sallayan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Şile'de yaşayan forum üyesi veya bisiklet sevdalısı pek yok. Bu ender bisiklet sevdalılarından bir tanesi değerli abim Atilla hocam. Kendisi biyoloji öğretmeni. Frekanslar tutunca beraber turlamaya çalışıyoruz. Kendisi devlet memuru olduğu için O'nun izin günleriyle, benimkiler çoğu kez uyuşmuyor.Turizm sektöründe çalıştığımdan dolayı hafta sonları, dini ve milli bayramlar ve yaz sezonu bizim yoğun olan ve izin almakta sıkıntı yaşadığımız zamanlar. İşte bu çakışmanın yaşanmadığı bir günde beraber mini bir tur yapalım dedik. İnsan turlarken fotoğraflamayı unutuyor. Biraz az ama idare edin. 35 km. turdan da bu kadar malzeme çıkar yani.
Pazartesi sabahı saat 06.15'te buluşup sabah namazını tarihi Şile Feneri'nin yakınında ki Hacı Osman Ağa Camii'nde cemaatle kıldık. Saat 07.10'da yola koyulduk. Hava tahminleri yağmurlu gösteriyor ama hava açık. Keyifli keyifli gidiyoruz. Güzergahımız üzerinde Çayırbaşı, Kabakoz, Akçakese, İmrenli, Karacaköy, Şuayipli köyleri ve en son da Ağva var.
İlk durağımız Kabakoz köyü;

000_0007.JPG

000_0004.JPG

Görüntülerde göründüğü üzere hava güneşli. Ama soğuk. Burunlar çeşme oldu :) Yola devam ettikçe havanın rengi dönmeye başladı.Yağmur yüklü bulutlar üstümüzden hiç gitmedi.
Kahvaltı için Erenler köyünde mola verdik. Kahvaltı menümüz mütevazi ama köy kahvesinde köy kahvaltısı bu olsa gerek. Kıymalı pide, lor peyniri, zeytin, beyaz ve kaşar zeytin, cherry domates, enerji deposu tahin-pekmez ve helva. Bence en güzeli çay. Bu kadar mı güzel çay demlenir. Yoldan geldiğimiz için mi böyleydi ama kahvenin çayı enfesti. Valla hiç acele etmeden tadını çıkara çıkara kahvaltıyı yaptık. Yola çıktık ama yağmurun yağdırılma ihtimali de aklımızdan hiç çıkmıyor. İmrenli köyüne ait plaja uğrayıp, hırçın Karadeniz'e selam verelim dedik.

000_0010.JPG

Ağva'ya gidelim mi, dönelim mi derken 11.40'ta Ağva'ya giriş yaptık. Tam 4 buçuk saatlik bir yolculuk. Kabul ediyorum uzun. Yolda oyalandık ama. Küçük tamirler, rampa da molalar :uzgnm: dağ çileği arayışları, telefonlaşmalar, kahvaltı vs. Bu performansla Karbis Kartepe'ye çok rahat kabul ediliriz herhalde. :D

100_3960.JPG

Ağva mendirek

100_3962.JPG

Bu da günün finali ve selfisi. Atilla hocam ve ben

100_3966.JPG

Saat 16.00'da İstanbul'da olmam gerektiğinden 12.15 otobüsüne binmek zorunda kaldık. Bisikletleri bagaja alma konusunda sıkıntı çıkarmayan ve bagaj ücreti talep etmeyen muavine de buradan teşekkürler :tskler:
 
Scudo
Kayıt
2 Ocak 2015
Mesaj
87
Tepki
39
Yaş
34
Şehir
Ankara
Bisiklet
Scott
Keşke biraz daha bol foto koysanız :) kahvaltı yaptığınız yer, geçiş güzergahları gibi... ama zaten belirtmişiniz çok fazla bişey beklemeyin diye :) nice pedallamalara diyelim :)
 
Kayıt
15 Aralık 2013
Mesaj
476
Tepki
1.320
Şehir
Şile / İstanbul
İsim
MUSA
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@sametutuncu

Bir daha ki turda daha doyurucu görseller ekleriz inşallah.
 
  • Beğen
Tepkiler: sametutuncu