Günübirlik İzmir-Çanakkale (300 km)

D. Oğuz

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2014
Mesaj
274
Tepki
600
Şehir
İzmir
Herkese merhabalar.

Cumartesi günü yapmış olduğum bu yolculuğumu sizlerle paylaşmak isterim öncelikle :rolleyes:

Sabah 4:00'da yola çıkıp, akşam 9:20'de varışı gerçekleştirdiğim antrenman-tur karışımı bu yolculukta 17 saat 20 dakika içerisinde 2 saat 45 dakika mola var. Bir kısmında yürümek zorunda kaldım, yürüdüğüm kısım da güvenlik şeridi bile mıcır olan nusratlı rampası. Orda elden bir şey gelmedi, çıktık kendi çabamızla :)

İstatistik olarak da, 2 saat nusratlı rampasında kaybettim. Yani rampada kaybettiğimiz zaman + molaları çıkartırsak, 284 kilometre yolu 12 saat 35 dakikada aldım. Onları da aşağıda detayları ile yazacağım.

İlk defa 200 km üstü bir yolculuk yaptım, daha önceden en fazla gittiğim yol 1 günde 200 kilometre idi, böylece kendi çıtamı daha da yukarıya çıkardım. Gerçekten sabır isteyen bir yolculuk diyerek başlıyorum.

Öncelikle yukarıda da bahsetmiş olduğum gibi saat 4:00'da Karşıyaka'dan yola çıktım. (Karşıyaka-Bergama arası fotoğraf çekmedim)
4:30 da menemene vardıktan sonra biraz karnım acıkmıştı, 8-9 km ileride Buruncuk köyünde bir tas çorbayla bir ekmek bitirerek devam ettim yoluma. Oradan kalkana kadar saat 5 oldu zaten, vakit kaybetmeden devam.
Saat 6:10 da Aliağa'da bir cevizli sucuk+çay molası yaptıktan sonra, yenişakran'da kahvehanenin cazibesine kapılıp bir çay içtim, sahibi de bir bardak ikram etti sağolsun :)

Aralarda biraz fazla oyalanmışım gibi geldiği için, biraz seri olmaya çalıştım. 7:40 gibi Bergama kavşağına ulaştım. Eldivenle de tabelayı göstermeye çalıştım ama olmamış sanki :p
http://i62.tinypic.com/14wx15w.jpg
Buradaki kavşağı döndükten sonra hemen bir benzinlik çıktı karşıma. Sağ olsunlar, çay ikram ettiler, gün yeni doğmuştu zaten. O dinginlikle beraber bayağı hoş oldu.

Az ilerleyince de İl Sınırı tabelası çıkar da, ben fotoğraf çekmem mi? Çekerim hiç affetmem. :D
http://i58.tinypic.com/2iu7tiq.jpg
Ondan sonra yazın Dikili ve Ayvalık'da gezdiğim için içeri girme gereği duymadım. Ayvalık'da ufak bir moladan sonra Gömeç Burhaniye'ye devam ettim.

Burhaniye'ye varınca yine bir fotoğraf. :D
http://i58.tinypic.com/5p3wm.jpg
Burhaniye'ye gelirken rüzgarı karşıdan alınca biraz yorulduğumu hissettim. Ufak bir molayla enerjimi tazeledikten sonra sahil yolu üzerinden Zeytinli ve ardından Akçay'a devam ettim. Orada ufak bir kaybolma vakası oldu fakat oranın sakinlerinden olan 63 yaşındaki bisikletçi bir amcanın yol tarifi sayesinde çok uzun sürmedi, teşekkür ediyorum kendisine, isim hafızam kötü baya :)

Ardından Güre, Altınoluk derken, Küçükkuyu'ya gelmişim. Ben de seviniyorum başta, nerden bileyim Allah burda belamı verecekmiş :D (Eldivendeki middle finger'a dikkat :p)
http://i62.tinypic.com/24nh4j9.jpg

Sonrasında, Küçükkuyu Rampasının ilk dönemecinde ufak bir kesit, daha sonra az yukarıda teras tarzı bir yer varmış fakat, orada durmaya üşendim, devam ettim yoluma :D
http://i62.tinypic.com/ks3tw.jpg

Biraz fazla yüklenmiş olduğumdan olsa gerek yokuşta, sol calfe kramp girdi. neyse ki iğne ile iki üç kere sapladığımda geçmişti fakat her ihtimale karşı biraz durup dinlenip bir şeyler atıştırdım. :( Yaklaşık 16 kilometre çoğunluğu çıkış olan rampa yolunun sonuna geldik. Fakat kaza olduğundan ötürü ve yol şartlarının elverişli olmaması nedeniyle burada bazı yerlerde yürüme mecburiyetinde kaldım. Bu da rampa sonunda almış olduğum fotoğraf.
Burada şunu da eklemek isterim. Benzinlik geldi hemen rampanın sonunda, bir yandan bir şeyler atıştırırken bir yandan dert yanıyordum. Açıkçası biraz zor gelmişti oranın çıkışı hele ki kramp girince.
http://i59.tinypic.com/a9rb00.jpg

Buranın inişinde asfalt beklerken ne çıksın, köy yolundan beter bir yol. Bol çukurlu, mıcırlı soğuk asfalt. Tabi bazı bölümlerde bir şeride asfalt döşeyip kapatmışlar, araçlar tek gidiş tek gelişti, orada durum baya güzeldi. Seri bir şekilde Ayvacık'a girmeden Ezine'ye geçtim. Ezine'den sonra da tam bitmişim dediğim anda yollar bir inişli bir çıkışlı olmaya başladı, ister istemez canı sıkılıyor insanın.
http://i61.tinypic.com/358w3o4.jpg
Ezine'den sonra Mahmudiye ve İntepe rampaları karşıladı beni. Tatlı yokuş tarzında fakat yiyecek ve su bitmiş olduğundan işkence gibi geliyordu. En sonunda İntepe bitti de kendimi güvenlik şeridine attım. Tabi trafik içinde duyarlı insanlar da var, Trafik polisine ihbar bırakmışlar geride bisikletli var bir şey var sanırım diyerekten, sağolsun trafik polislerinden bir şişe su alıp yoluma devam ettim ki, ileride benzinlik çıktı yine, bir şeyler alıp devam. En azından merkeze gidene kadar enerji sağlamıştı bunlar.

Derken mutlu sona geldik. Hayallerimdeki o İzmir-Çanakkale rotasını bisikletimle geldim. İşte o anın mutluluğu :D
http://i61.tinypic.com/2f0gmeb.jpg

Daha sonrasında il merkezindeki dostlarımla vakit geçirip gece otobüse binerek yolculuğumu bitirmiş oldum, sınırlarımı zorlayan fakat bir o kadar da keyif aldığım bir yolculuktu.

Rota tavsiye olunur, şimdiden teşekkürler ilgi ve alakanız için :)
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
tebrik ederim arabayla çekemediğim yolu bisikletle gelmişsiniz :D :) şaka bi yana tebrik ederim gerçekten. kaz dağını bisikletle aşmak bile başlı başına bir başarıdır bence.
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Tebrikler. 284 km gibi ciddi bir mesafeyi 22.5 km ortalama ile tamamlamışsınız. Genelde yazın çıkmaya cesaret edilebilen bu ultra maratonu kışın kısa günlerinde gerçekleştirdiğinizden birkez daha kutlarım.
 

Gokalp Gokmenler

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Haziran 2011
Mesaj
880
Tepki
348
Şehir
Istanbul - Çanakkale
Bisiklet
Giant
Karşıyaka - Çanakkale arasının 300 km'den fazla olması gerekir, doğru ölçtüğüne emin misin?
 

Atahan Eker

Daimi Üye
Kayıt
15 Ocak 2013
Mesaj
329
Tepki
461
Şehir
İzmir
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
rotayı map üzerinde paylaşma şansın var mı?
 

D. Oğuz

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2014
Mesaj
274
Tepki
600
Şehir
İzmir
Rotayı paylaşıyorum, bu arada tam 300. :)

Http://m.imgur.com/KGHZWK4
D-550 karayolunu takip ettim.

Aslında daha çok fotoğraf çekilebilirdi haklısınız. Fakat dur kalk olayı çok sıkıntı olduğundan ve kış olması nedeniyle pek hareketlilik sezemedim. Fotoğraflara boğmak isterdim bu gönderiyi aslında ama sağlık olsun. Bsşka bir zaman :)

Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. 22.5 ortalamanın biraz vasat olduğunu düşünmüştüm fakat öyle olmadığını anlamak da çok güzel :D

Canı çeken forum üyelerine sesleniyorum, yalnız bırakmayın bizi bu soğuklarda. Belki karşılaşır, ekmeğimizi bölüşürüz, çekinmeyin üşümüyorsunuz :rolleyes:
 

r.ezk

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Temmuz 2013
Mesaj
755
Tepki
494
Şehir
izmir
Bisiklet
Cube
Tebrikler, sabrına ve performasına.. Böyle konuların daha çok olması ümidiyle..
İlerde bende düşünüyorum, yol durumu çok güvenli gelmiyor, güvenlik şeritleri yok veya çok dar sanırım, arabayla giderken göz atmıştım,
 
  • Beğen
Tepkiler: D. Oğuz

D. Oğuz

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2014
Mesaj
274
Tepki
600
Şehir
İzmir
Çok teşekkür ederim. Yol durumu çok kötü bazı yerlerde evet. Kaz Dağları'nı geçerken işte, sürmek için güvenlik şeridi yok, sıkıştıran tır, kamyon ne ararsanız vardı.

Bu arada eklemeyi unutmuşum, kışın daha zevkli buluyorum böyle şeyleri. Ekipman konusunda sıkıntı çıkmadığı sürece güzel tabi, bu arada kullandığım lastikler Schwalbe marathon 23c, bu kadar kötü şartlarda maksimum performansı verdiler. Ağır mağır ama patlamasından iyidir :D
 
  • Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner

D. Oğuz

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2014
Mesaj
274
Tepki
600
Şehir
İzmir
Yapma bunu Osman abi, sınavlarım var. :D
Gerçi bu hafta rüzgar durumuna göre Bandırma/Uşak olabilir, öyle affettiriyim kendimi :p
Trafik polisi olayı aynı şekilde benim de hoşuma giden bir durumdu. Çok teşekkür ediyorum.
 

Cevat_MD

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Aralık 2011
Mesaj
818
Tepki
1.971
Yaş
57
Şehir
LÜLEBURGAZ - ÇORLU
İsim
Cevat Bayhan
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Etkileyici bir performans. Tebrik ederim. :alkis::alkis::alkis:
 
  • Beğen
Tepkiler: D. Oğuz

D. Oğuz

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2014
Mesaj
274
Tepki
600
Şehir
İzmir
Çok teşekkür ediyorum, inşallah devamı gelecek, daha güzel rotalarla.

Bu arada:cycleroute.org dan yolun topografik haritası ile yükselti ile inişleri görebilirsiniz :)
 

Mehmet Can K.

Aktif Üye
Kayıt
14 Nisan 2014
Mesaj
103
Tepki
51
Yaş
28
Şehir
Adana
İsim
Mehmet
Bisiklet
b'Twin
Nedense haritada görünce daha bi helal olsun dedim :) Kendime güvenmiyorum ama bisikletle yapmak istediğim Maraş turuma da gaz verdi açıkcası.
 
  • Beğen
Tepkiler: D. Oğuz