Günübirlik İstanbul-Bursa (160 km)

D. Oğuz

Daimi Üye
Tepki
600
Herkese merhabalar.

Öncelikle hiç Bursa'ya gitmemiş biri olarak, gezilecek, yenilecek içilecek mekan tavsiyeleri için Gülfem ÖZLÜ'ye teşekkürlerimi sunarım. :)

Önceki konulara buradan ulaşabilirsiniz:
(link)
(link)

Yol bilgisi: (link)
(link)
Şehir içinde turlamaları da eklediğimizde 160 oluyor. Ortalama olarak da, yedi buçuk saatte 130 kilometre geldik.(6:30-14:00) (4 saat 30 dk Topçular İskele-Bursa)(1 saat 45 dk dakika Kadıköy-Gebze)(1 saat 15 dk aradaki dinlenmeler, feribotta geçen zaman)

Keşke metrobüs hep böyle olsa. (Sabah 5:30-Sefaköy)
DSC_1160.JPG

Burada inince bir güzel kahvaltı edip düştüm yollara. Arkadaş da İzmit'den çıktı. Eskihisar feribotta sabah 8 de buluşup öyle yola çıktık.
Öncesinde D-100'de (Halk tabiriyle E-5) arabalara makas atmanın keyfi paha biçilemez demek başlamak istiyorum. Sabahın yedisinde o yolda leş gibi bir trafik var. Tabi o arada arkadaşı bekletmemek için biraz hızlı geldim.

DSC_1162.JPG

Feribotta bir Eskihisar'ın, bir de karşı tarafın fotoğraflarını almadan olmaz. :)

DSC_1167.JPG
DSC_1168.JPG

Feribottan iniyoruz. Bisikletleri değiştik bu arada. Uzun zamandan beri dağ bisikleti kullanmamanın etkisi belli oluyormuş, hele ki yüksek donanımlı bir dağ bisikleti ise, gerçekten güzel. O xt vites,fren kollarının çalışma mekaniği direk belli ediyor kendini zaten :D 20-25 dakika sonra Yalova'ya giriyoruz. Burada trafik aşırı fazla, tır yoğunluğu var feribotlar sebebiyle. Trafikte biraz sıkıştırılma durumu oldu fakat kısa sürdü.

DSC_1170.JPG

Yalova büyük kavşaktan dönünce saatte 25 kilometre hızla esen bir rüzgar karşılıyor bizi. Gidenler bilir Yalova çıkışında 9 kilometreye yakın rampa var, otogarın oradan. Bir de bu rüzgarla birleşince tam bir eziyet oldu.

O rampa bitiminde kendimce güzel bulduğum bir manzarayı panoramik olarak fotoğraflıyorum.
DSC_1171.JPG

Buranın inişinde de, il sınırı tabelası bizi İznik Gölü manzarası ile karşılıyor. Metehan'ı da o arada kadraja almışız :D

DSC_1173.JPG

Burdan dümdüz aşağı saldıktan sonra Orhangazi'ye varıyoruz. Direk o bölgede meşhur olan Köfteci Yusuf'a dalıyoruz direk. Buradaki özendirmeden çok tavsiye niteliğinde olsun. Gittiğinizde mutlaka yemeden geçmeyin, fiyatları da cep yakmaz gidenler bilir :) Ayrıca Orhangazi'de dağlar ve İznik Gölü arasına kurulmuş şirin bir yer. Ana yola çıkıp aldım alabildiğimi.

DSC_1174.JPG
DSC_1175.JPG

Burda biraz enerji depoladıktan sonra Gemlik inişi başlıyormuş az ileride, salıyoruz buradan direk.

DSC_1176.JPG

Gemlik içinde ilçenin güzel görüntüsünü izleyerek devam ediyoruz, tam çıkışta da manzara fotoğraflarının alındığı rapmaya geliyoruz. Belki başka vardır da bize ordan hoş göründü :)

DSC_1177.JPG

Gemlik çıkışından sonra sakin sakin ilerlerken Dürdane rampası karşılıyor bizi. Yaklaşık 5 km kadar o da. Buranın zirvesinde panoramik alamadım, kamyon trafiği çok fazla olduğundan görüntü şunun gibi oluyordu. Araba zamanda yolculuk yapmış sanki :D

DSC_1179.JPG
DSC_1180.JPG

Buranın inişi de Bursa tabela. Özellikle tabela diyorum, merkeze (antik mekanlara, ulu cami vs.) 15 kilometre pedallamak gerekiyor burdan.

DSC_1181.JPG

Yazıyı burada bitiriyorum. Bitirmeden evvel, Ebubekir Sözbir (forum rumuzu Ebubekir) ile tophanede karşılaştık Tophane'yi gezdikten sonra, Ulu Camii önünde beraber bir fotoğraf da çekildik. Bu forumdan birileriyle karşılaşmak güzel oluyor gerçekten. :)

DSC_1208.JPG

Buradan sonra sizi fotoğraflar ile baş başa bırakıyorum. Osmangazi semtindeydik sadece, vaktimiz Nilüfer ile Yıldırım'a yetmedi. :)
DSC_1188.JPG

DSC_1186.JPG

DSC_1189.JPG

Diğer fotoğraflar için: (link)

20 fotoğraf sınırı nedeniyle diğerlerini imgur'a yüklemek zorunda kaldım. Kötü sistem, bir an önce değiştirilmeli. En az 50 tane olmalı :( :kötü:

Her neyse, fotoğraf sistemini eleştirdikten sonra, günü de şöyle bir fotoğrafla kapatıyoruz.
Bunun öncesinde de bir arkadaşımı ziyaret etme fırsatım oldu fakat onda fotoğraf yok, dalgınlığıma gelmiş. :D

DSC_1226.JPG

Umarım ki beğenirsiniz. İlgi ve alakanızdan ötürü şimdiden teşekkürler. :)

Dosyalar

Scudo

Emrah GÜLEZ

Forum Demirbaşı
Tepki
190
Bisiklet
Merida
Kardeşim tebrik ederim pedalına kuvvet...

• Beğen
Tepkiler: D. Oğuz

V.K.

Daimi Üye
Tepki
246
Bisiklet
Diğer
@D. Oğuz

Karışmak elbet bana düşmez ama son fotoğrafı beğenmedim:)

D. Oğuz

Daimi Üye
Tepki
600
@VeyselKobal

Pardon ya. Cuvaralar bana ait değil. :)
Kadraja girmiş o arada, aslında kullanmıyorum :)

@Emrah GÜLEZ

@Emrah GÜLEZ abi çok sağol, yazın döneyim senle çok pedal çeviricez çok :)

Fatih Çetin

Forum Bağımlısı
Tepki
681
Bisiklet
Focus
@D. Oğuz Gemlik bittikten sonraki Engürücük rampasını tırmanırken arkamdan soluduğumu biliyorum :D
Bursa D 575 karayolunda rahat ilerleyebildiniz mi? Zira sağ şeritten deli gibi giden kamyonlar yüzünden ben oldukça tedirgin olmuştum.

Edit: Aynı rotayı kullanmışız. Yalnız ben dönüşü Mudanya üzerinden yapmıştım.
(link)

D. Oğuz

Daimi Üye
Tepki
600
@Fatih Çetin

Arkadaşla şerit kapattık o yolda mecburen. Gelen kamyoncular korna atınca da solu gösteriyoduk :D
Biz de otobüsle yaptık dönüşleri, arkadaşın aşil tendonunda bir problem vardı, ben de ertesi gün 150 basacağım için fazla yorulmak istemedim.
Fakat bir daha gelirsem oradan Bandırmaya geçip dönmeyi düşünüyorum :)

Evliya

Daimi Üye
Tepki
72
İsim
Tarık
Yol bisikletiylemi gittiniz benmi resimlerden yanlış anladım eğer yol bisikletiyle mükemmel ve yol bisikletiyse yorumlarınızı alabilirmiyim?

D. Oğuz

Daimi Üye
Tepki
600
@Evliya

Hem dağ hem yol :D

Yokuşta alışması zor, yürütür bacak ağrıtır ama alışınca uçarak çıkarsınız. 10 km en az diyorum :)

Ekstradan boyun ağrısı yapabilir bir de, dönüş direnci az bir lastikle kullanın :)

Evliya

Daimi Üye
Tepki
72
İsim
Tarık
En zıt olduğunu düşündüğüm iki bisiklet türü'nün birleşimi marka-model ve fiyatını yazarmısın? Ve ekstra taktığınız kompanentleri de lütfen :)

D. Oğuz

Daimi Üye
Tepki
600
@Evliya

Kullanılan bisikletlerden:
Dağ olanı: karbon kadro, rockshox recon air 100mm, xt fren, çekiş sistemi, mavic crossride jant takımı, rocket ron evo lastikler.
Yol olanı: alü kadro alü maşa, sora set, r500 jant seti, marathon 23c lastikler.

Bileşimi trekking grubu bisikletler olur. asfaltta kullanılacaksa fitness. :) Onlar için de hafif bir araştırma size iyi bir fikir verir.

aeneskral

Allah için NAMAZ'a dur ey müslüman!
Tepki
838
İsim
Abdulkadir Enes KIRAL
Bisiklet
Giant
Günü birlik için fazlasıyla başarılı. Allah güç kuvvet versin.

ayhandeniz71

Aktif Üye
Tepki
560
İsim
Ayhan Deniz
Bisiklet
Whistle
Gerçekten de keyifli ve başarılı günübirlik bir tur.

D. Oğuz

Daimi Üye
Tepki
600
@ayhandeniz71
@Erdal YAVUZ
Hepinize çok teşekkür ediyorum. Daha iyileri sizden çıkar inşallah :)

Bahadır Aktaş

Daimi Üye
Tepki
192
Bisiklet
Merida
Bursa bence bisikletle gezilmesi gereken biryer araba ile gitmek işkence. Tebrik ederim.

Recep G

Aktif Üye
Tepki
65
Bisiklet
Santos
Çok güzel olmuş. Teşekkürler bunları okuma fırsatını verdiğin için.
Bende aynı turu Bostancı'dan çıkarak yapmak istiyorum ama 1 gün içerisinde gidip gelebilirmiyim emin değilim. Ya da Bursa'da kalabileceğim ucuz biryer varmıdır acaba :)

• Beğen
Tepkiler: D. Oğuz

D. Oğuz

Daimi Üye
Tepki
600
@Recep G

@Ebubekir el at bakim buraya :)

Rica ederim, yapma fırsatı buldukça her zaman. En kötü engürcükte kamyon arkasına tutunur çıkarsınız son rampayı :D gelinir yani.

@BAHADIR AKTAŞ

Çok fazla trafik ışığı var kafayı yedirtecek cinsten, sürekli dur kalk dur kalk. Çok sağolun :)

Ama mümkünse yazın gidin, daha güzel.

• Beğen
Tepkiler: Recep G