Scudo Sports

Günlük Olaylar #3

Bugraacik

Forum Demirbaşı
Tepki
753
İsim
Buğra Açık
Bisiklet
Carraro
Tekrar ben arkadaşlar. Bi süre daha başıma gelen olayları ve kamerama yansıyan birçok görüntüyü paylaşacağım.

Bi konuya şimdiden açıklık getireyim, tabii ki eleştiri de bulunabilirsiniz. Fakat karşınızdakinin sizlerden biri olduğunu, sizi savunduğunu unutmayın. Belki doğru belki yanlış şekilde bişeyler yapıyor olabilirim, en azından yapıyorum. İyi seyirler değerli forum halkı. Kanala abone olursanız müteşekkir olurum.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Scudo
@Volkan Metin emin olun yediğim an ilk işim onu atmak olacak. Üstte yazdığım 2 satırlık şeyi okumuş olsaydınız bişeyleri anlardınız diye düşünmüştüm...

Geçen gün ben de bi kaza yaşadım. Ilkokul 4. Siniftan beri bisiklet kazasi yapmamistim, onda da kizlara artislik olsun diye motorcular gibi bisikleti yan yatiracam derken uçmuştum :D
30 35 ile giderken arkamdan 55 60 la transit tipi araç geldi, ilerde de pazar var arabalar karsilikli park etmiş, tek araçlik yer var ya o gececek ya ben ki aramizdaki mesafeyi dusunecek olursak benim gecmem lazim baya arkamdaydi o, neyse hayvan gibi dalmaz mi bu herif soldan... Ben de saga kirmak zorunda kaldim, frenlere abandim ancak yetmedi duran araca arkadan girdim sag fren koluyla. Arka lamba kapagi kirildi aracin, transitin plakayi da alamadim panikten. Kask vs de yoktu aceleyle cikmistim evden. Bekledim 3 4 dk arabanin sahibini gelen giden yoktu gitmek zorunda kaldim acelem oldugundan.
Simdi kamera kaydi cikarsa yandaki binadan cikacak ve ben suçlu gözükecegim, transitin ne yaptigi belli olmayacagi icin.
Sinir stres ediyorlar adami durduk yere. Simdi carptigim adamin kaskosu da yoksa iyi bi meblag adama gelecek yani her türlü sıkıntı herifin kendinden baska herkese zararı oldu.

Hocam sen sen ol, kimseye bulasma, herkeste silah var ,vururlar garanti :D vicdansiz memleket

@Serkan Mıstınoğlu hayırlısı olsun reis, varsa kısmette yaşarız :koptum:

@Ahmet Bilge Kaan AKIN hocam hikayeniz ciddem acıklı bir benzerini bende yaşamıştım. Hocam kimseye bulaşmadan gidebilirim, fakat sürücü aynı hatayi tekrar yaptığında bir başka bisikletliye veya başka sürücüye kazaya sebep olabilir. Fahri trafik polisi olmayabilirim ama kendimce gördüğüm hataları düzeltmeye çalışıyorum.

uyarın uyarmasına da millet barut gibi geziyor ortalıkta, evde karısına çocuğuna eyvallahı yok trafikte geziyor, al sana tekerlekli bomba, sakin ve güler yüzlü olmak , idareci olmak lazım.

Mtb candır gerçekten <3 . Bisiklet sürdüğümden beri karşılaştığım canlılar; köpek, tilki ve gökte uçan kuşlar. Kimseyle muhattap değilim. Zararım yok faydam yok.

Ancak burdan anlamayın ki trafikte bisiklete karşıyım. Yoldaki bisikletlilerin destekçisiyim, sonuna kadar. Bu araçlar bisikleti kabullenmeli ve saygı duymalı. Ve trafikte bisikletin yeri diğer araçlardan daha fazla olmalı.

Mümkün olduğnca motorlu araç trafiğinin olmadığı yerler ve saatlerde sürmek lazım.

Geçenlerde bisikletle gidiyorum hafif yokuş aşağı %3-5 eğim var alt geçite girip sonra tırmanışa geçicem trafikte rutin bir seyrüsefer işte. Alt geçite girmeden ilerde sağ tarafta ana yola girmek isteyen ve kıvrılan tali yolda yavaştan dönüp benimle aynı güzergahda ilerlemek niyetinde olan bir broadway model araç gördüm . Yol versin banane dedim fren yapmadım. Anaa ne olsa iyi istifimi bozmadan hızımı arttırdım adam arka tekere yandan tokundu hafif şiddette. Tekere sağdan çarptı yani. Allahtan en arka uca çarptı :) . Şu an komik geldi ama bildiğin 10 cm falan arkayı tekeri savurdu. O ara alt geçite girmiş oldum hızla tabi. Arkamı döndüm salak diye bağırdım ses yankılandı alt geçitte ama duymadı herhalde. Olaysız dağıldık. Diyeceğim o ki arkadaşlar bizi bizden başkası düşünmez tedbirimizi kendimiz alalım.

Kusura bakmayın da, eline kamera alan herkesin bisiklet üzerinde kuralları hiçe sayıp, ardından mağduru oynamasından nefret ediyorum. İlk vukuat nerede diye videoyu izliyordum ki, 0:15'de ağır vasıtanın sağından geçmeye çalışmanızla sıkışmanızı gördüm. Sıkışınca akıllanmışsınızdır diye düşündüm fakat yanılmışım, 0:25'de sağda beyaz transporter varken yine sağdan araya girmeye çalışıyorsunuz. Eğer transporter kapı açsaydı kaçacak yeriniz yoktu. Çevrenizdeki araçların hatalarını ararken gereksiz yere dikkatinizi dağıtıyorsunuz.

memleket de herkes zebani gibi arkadaşlar dikkatlı olalım

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
@Bugraacik Kendimi izledim sanki:) Keşke herkes kurallara uysa da bizde içimizdeki Kızgın Adamı uyandırmasak:islik:

Seni sıkıştıran dana gibi bir tanesi beni sıkıştırdı, aynen alimi kaldırdım dikkat et diye:p biraz hoş sohbet ettik arkadaşla tam ikinci pedaldan ayağıı çıkartıcaktım ki arka koltukta eşi ve minik bebeğini gördüm, ya sabır çekip yürüdüm...

• Beğen
Tepkiler: serkant yakıt
Sabır lazım. büyük araclar (kamyon, otobusler) taksileri umursamiyorlar. AMA BISIKLETLIYI HİCBIR DEMIR YIGINI UMURSAMIYOR.

@ahmetbag evet hocam bende farkındayım herkes alev almayi bekliyor. Lakin yukarıda da belirttigim gibi amaç mevzu çıkarmak değil, sonradan oluşabilecek herhangi bi kazanın bile onune geçebilmek.

@dodurgalı_06 keşke son cümleniz hayal değilde gerçek olsa be çok güzel olurdu...

@NKurtuldu hocam sabah 9 civarında oralardaydik sanıyorsam, çoğu zamanda da ya geç saatte yada daha erken saatlerde çıkmaya çalışıyorum.

@uguryilmaz144 farkindaysaniz hatalarimi da koyuyorum oraya ve yazmışım da üstelik 'brn yaptım siz yapmayin' diye. Bunun için suçlama kabul etmem pek doğru olmaz açıkçası.

@Seymour Glass birçoğu örnek almanız için değil zaten. 'Aha ben kullanınca böyle oluyor siz ona göre kullanın' fikrini gösterme amacindayim.

@CY3535 birçok kez bende sözlü münasebete girdiğim oldu. Camı indirip kusura bakma diyenleri, görmedim kardes diyenleri yayinlamayi pek düşünmedim o yüzden.

@byantikan şöyle bi hikaye anlatayım kısaca. Bi gün zorundaliktan ötürü Haliç Köprüsünü kullanmam gerekti. Motorcu vlog yapan abilerimden biri yanımdan 0 (çok yakın) şekilde geçti. Aynısını ona bi araç sürücüsü yaptığında etmediği küfür kalmıyor açıkçası.

Şuana kadar iyi ve kötü tüm yorumlar için teşekkür ediyorum. Gerçi kötü yorumlarinda kendilerine göre sebepleri olsa da benim yaptığım davranışı eleştirmek yerine araç sürücülerinin yaptığı hayati

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
O insanların yaptıkları doğru değil ancak senin yaptıkların daha da yanlış (kendi açından)ülkemizde artık insanlar sudan sebeplerle birbirini öldürüyor. Sen el kol hareketi yaparak bu barutu ateşliyorsun. Bir olur iki olur ama elbet bir gün manyak birine denk gelirsin (inşallah bu olmaz tabi) uyarmak ve el kol hareketi yapmak yerine çektiğin görüntüleri gerekli kurumlara iletmelisin. Belki sonuç çıkmayacak ancak sen üstüne düşeni yapmış olursun.

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
Sürüş tarzınız biraz agresif geldi.Benim girmeyeceğim aralara girdiniz.Aman dikkatli olun.Hiçbirşey canımızdan kıymetli değil.

@Bugraacik

bunları bir sitede toplayıp başbakanlığa nelerle uğraşıyoruz izler misiniz ricasında bulunulursa acaba bisikletli ulaşım için araçlardan ve yayalardan izole yollar yaparlar mı

@cycling 10 yıl içinde yapılmayacağının garantisini veririm

Geri