Günlük maden suyu içiminiz ne kadar?

Taxonera

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Temmuz 2015
Mesaj
1.361
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İzmit
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
Maden suyunun faydaları en önemlisi günlük su gereksinimini karşılamada en az 2,5 litre su içmek gerekiyor. Bu su gereksinimi karşılanmasında kullanılması ek sağlık yararları sağlıyor. Bunların bir tanesi; bu sular doğal olarak oluştukları için doğal kirlilikten korunmuş sular, mineral içerdikleri için de bu mineraller özellikle kalsiyum, magnezyum ve bazı moleküller içerdikleri için sulfatbikarbonat gibi insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri var. İçtiğimizde bir mineralli suyu mide bağırsak sistemi üzerinde bir lokal etkileri var. Kalsiyum ve magnezyum mineralli sudan çok iyi emilebiliyor, ona biyoyararlanım diyoruz yani sadece besinlerle almak yetmiyor.

Bunun vücuda alınması mide bağırsak sisteminden ve vücutta kullanılması gerekiyor. Yapılan araştırmalar gösterdi ki mineralli sudaki kalsiyumun biyoyararlanımı süte eşdeğer ve bazı mineralli sular litrelerinde 500 miligrama kadar kalsiyum içeriyorlar. Dolayısıyla 1 litre su içtiğinizde nerdeyse günlük kalsiyum gereksiniminin yarısını almış oluyorsunuz.Yine sadece bağırsak sistemi üzerinde değil, genel olarak metabolizma üzerinde olumlu etkileri var. Gerek lipit metabolizması, gerek karbonhidrat ve şeker metabolizması üzerinde özellikle kandaki aside eğilim durumlarında bir karbonat içeriği nedeniyle tamponlayıcı etkileri var. Keza idrarla atılım sırasında da idrarın ph 'ını alkaliye çektiği için ya da yükselttiği için diyelim olumlu etkileri var.

Özellikle günümüz beslenme tarzında idrarın aside kayma ve buna bağlı da en sık görülen oksalat taşları oluşma riski var. Bir mineralli su içtiğimiz zaman idrar alkılleştiği için oksalat taşlarının çökme riski oldukça azaltılıyor. Zaten halk arasında da genel olarak amprik olarak mineralli suların böbrek taşı düşürdüğü öğrenildiği zaten amprik olarak biliniyor. Günümüzde yapılan bilimsel çalışmalarla da bunun böyle olduğu gösterildi ve mekanizma üzerine de bu bahsettiğim mekanizmalar üzerinden yine kalsiyum oksalat oranını değiştirerek etkili olduğunu biliyoruz.

Günlük Maden Suyu 1 litre kadar içmemiz gerekiyormuş...

Peki sizler ne kadar içiyorsunuz?

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Triban
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Hatırlattığın iyi hemen alıp geliyim.

Ben pek anlamadım yazılan yazıdan. Özet geçecek var mı ?
 

taner07

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Nisan 2015
Mesaj
2.436
Tepki
4.946
Yaş
30
Şehir
Antalya
İsim
Taner Yılmaz
Bisiklet
b'Twin
Günlük 1 şişeden fazlası mideye zarar verir diye düşünüyorum, bu yaptığımın bilimsel bir dayanağı yok ama bence öyle :harika: Ayrıca maden suyu ile soda aynı şeyler mi? Benim kafam karışıyor :komik:
 

Reahax

Daimi Üye
Kayıt
4 Eylül 2014
Mesaj
304
Tepki
250
Şehir
İstanbul/Pendik
İsim
Recep
Bisiklet
Cannondale
1 litre biraz fazla gibi geldi bana.
Genelde 1-2 şişe içiyorum, içmediğim günlerde oluyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.596
Tepki
10.276
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Her seyin fazlasi zarar. Ayrica gunluk mineral ihtiyacimizi sadece maden suyundan degil, sebze meyveden ve gidalardan da karsilayabiliyoruz. Gunluk bir litre cok fazla bir tuketim. Denemeyin.
 

yey52

Üye
Kayıt
10 Ağustos 2015
Mesaj
34
Tepki
28
Yaş
25
Şehir
İstanbul
İsim
Yunus Emre
Bisiklet
Kron
Günde 2 şişe.Fazla tüketimin zararlı olduğunu söylemişti diyetisyen tanıdığım. 1 litre de gayet fazla. :)
@taner07 "Türkiye'ye maden suları ilk geldiğinde yani 80 sene önce, bunlar Amerikan menşei olduğu için soda diye adlandırılmış. Soda yapay bir Amerikan içeceğidir. Çeşme suyuna bikarbonat atılarak yapılan bir çeşit sudur. Türkiye'de de soda var ama maden sularının çoğunu da biz yanlışlıkla soda diye biliyoruz. Maden suyu son derece yararlıdır ama soda bu kadar yararlı değildir." (link)
 

Zafer KAPLAN

Daimi Üye
Kayıt
27 Mart 2011
Mesaj
326
Tepki
239
Şehir
SÖKE
Bisiklet
Focus
Enteresandır ama bu konuyla ilgili yıllar önce çalıştığım bir petrol ofisinin marketinde karşılaştığım bir doktorun soda nın çok zararlı olduğunu ve tamamen tuzdan ibaret olduğunu söylemişti, o günden beride çok fazla(çok da tüketmezdim zaten) tüketmemeye çalışıyorum. Açıkçası yıllardır Tv ler, gazeteler de insanlara dayatılan şunun 10 faydası, bunun 20 zararı gibi haberlere,makalelere çok kulak asmıyorum çünkü biri çıkıyor yararlı diyor öbürü de zararlı karmakarışık bir duruma sokuyorlar insanı..
 
  • Beğen
Tepkiler: gmfaruk

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.596
Tepki
10.276
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@ismail.yüksel
Kesinlikle ayni sey degil. Batililarin maden suyu diye ictikleri sivinin bizde satilanla alakasi yok. Tadi hafif acimsi (madensel bilesiklerden kaynakli)
Bizde satilanlar ise gazozun seker katilmamis hali.
 
Kayıt
29 Nisan 2015
Mesaj
52
Tepki
150
Yaş
39
Şehir
Sakarya
İsim
Mehmet Ünal Demirel
Bisiklet
Scott
maden suyu değilde mineralli su içmeniz daha yararlı .
 
  • Beğen
Tepkiler: ahmtayd

M.Burak KARADAĞ

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesaj
2.643
Tepki
1.894
Yaş
30
Şehir
İstanbul, tatil dönemlerinde Ankara
Bisiklet
Carraro
Maden sularımızda (soda demiyorum) asit olduğu için günde 1-2 taneden fazlası mide yorgunluğu yapıp ilerleyen dönemlerde hazım problemine yol açacaktır. Bunu engellemek için sodanın asidini kaçırarak içmek en sağlıklısı. O zaman 4-5 şişe tüketmekte sıkıntı olmuyor demişti bir doktor tanıdığım. Ama zamana ve sürüşe yaymak gerekli. Ben o yüzden günde yaklaşık 4-5 litre su içiyorum 100 km kadar sürüş yapıyorum her suluğa 1 şişe soda koyup asidini kaçırdıktan sonra üstünü suyla takviyeliyorum. Buradan bir abi söylemişti bu yöntemi de. Hem su daha doyurucu oluyor mideyi suyla şişirmiyorsunuz hemde gerekli minerali sürüş esnasında yavaşta olsa almış oluyorsunuz. Tavsiye ederim. :harika:

Mineralli su muhabbeti de ben bir tek evian gördüm hiç denemedim. Mübareğin şişesi 2.5 lira.
 

Mr K

Üye
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
60
Tepki
135
Şehir
Istanbul
İsim
Mr
Günde ortalama 10 şişe civarı (bazen daha az bazen daha fazla) maden suyu içerim, 20 yıldan fazladır. Bir zararını görmedim. Çok tükettiğim için iki ayrı doktora zararı var mı diye sordum ikisi de mideyi tembelliğe alıştırması dışında normal sudan farkı yok aynı miktarda tüketebilirsin dedi.
 
  • Beğen
Tepkiler: monder33

Türko

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
2.001
Tepki
3.144
Şehir
Ankara
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Günde 1 bazen 2. Bazen 0
 

Tolstoy

Aktif Üye
Kayıt
10 Nisan 2015
Mesaj
117
Tepki
46
Yaş
38
Şehir
İstanbul
İsim
Muhammet A.
Bisiklet
Kron
Bazen sıfır bazen bir, soda ile maden suyu arasındaki ayrımı hiç bilmiyorum, doğal maden suyu yazıyo, demekki musluktan dolduruğ getirmişler gibi bişey. Elazığda falan maden suyu çıkan bi yerde musluktan öaden suyu akan bi yer olduğunu duymuştum oraya giden arladaşlardan. Beydağı maden suyu yazan doğal galiba. Mide yorgunluğu aklıma pek gelöemişti ama bende asidinin çok içilirse zararlı olabileceğini düşünüyorum.