Maksimum nabız ve performans hakkında...

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@BF Okuru

8'i birden bu ay ülkeye girecek diye bir şey yok. 3'ü diğer aya sarksa problem olmaz. Geri gönderme masrafına gireceklerini sanmıyorum, gümrükten satışa çıkarırlar el koyarlarsa. En kötü ihtimalle teslim edilmedi diye paranızı geri alırsınız.
 
Scudo

BuzParmak

Üye
Kayıt
8 Eylül 2016
Mesaj
7
Tepki
17
Yaş
37
Şehir
Kocaeli
İsim
Metehan ALKIZIL
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Levent Kırça

İyi günler hocam. Neredeyse (afedersiniz) kicimdaki dona kadar herşeyi yurtdışından alıyorum. Buradaki saçma online alışveriş ve önemsenmeyen müşteri hizmetleri yüzünden.

Genelde Amazon com de fr it falan kullanırım ama Banggood da çok kullandığım yerlerdendir. Yanlış hatırlamıyorsam o herşey dahil seçeneği CN warehouse çıkışlı ürünlerde var. Ürünü sepete atarken iki tane seçenek çıkıyor; CN ve GWTR diye. GW olani seçerseniz vergi dahil sistemi kapalı oluyor. Fimi Drone için çok uğraştım actiramadim adamlara :) Alacağınız ürünlerde fikir olussun diye seyettim. :)
 

Taskar

Üye
Kayıt
20 Temmuz 2019
Mesaj
15
Tepki
15
Şehir
Sakarya
İsim
Muhammed
Başlangıç
2005—06
Bisiklet
Diğer
"Sanayileşmenin Gizli Tarihi" diye bir kitap var değerli bir üniversite hocasının paylaşımında görüp almıştım. Baştan sona okuyup önemli kesitlerini txt dosyasına toplamıştım. "ne alaka bu şimdi?" derseniz, o kitaptan konumuzla ilgili can alıcı birkaç kesiti paylaşıyorum. Bu kitaptan öğrendiklerime dayanarak ve ülkemizin şu anki ciddi ekonomik mücadele sürecinde sırf kendi isteklerini, tüketim ihtiyacını, alışveriş tutkusunu, yani sadece "kendini" düşünerek devletinin "ithal ürünlere getirdiği vergi politikasını" sebebini anlamadan ve düşünmeden tamamen kendi alışverişini-tüketimini düşünerek eleştirenleri en içten duygularıma kınıyorum. Uzattığım için özür dilerim.

[Ekonominin bir bilim dalı olduğunu ve kişilerin beyniyle değil toplu bir devlet aklıyla bilimsel-stratejik yöntemler kullanılarak işletilmesi ülke ekonomisinin gelişmesi için mecburi olduğunu bu kitap vesilesiyle artık biliyorum ve bunu her akıllı ve insaflı vatandaşın anlaması gerektiğini ve bizim gibi avam tabakanın ekonomi hakkındaki serzenişlerinin genelde %90 oranında "boş yapmaktan" öteye geçmediğini düşünüyorum. Aşşağıdakiler anlayan herkes için "anlayana sivrisinek saz ..." kabilinden yeterlidir. Daha fazlası için gerçekten öğrenmek, okumak isteyenlere özelden txt dosyasını yollarım. ]

Buyurun kitaptaki o can alıcı kesitler, baya vaktimi alsa da konuyla yakından ilgili kesitleri tarayıp anahtar ifadeleri koyu renk yaptım:

10. sf
Başkan Park ihtiraslı Ağır ve Kimyasal Sanayileşme (AKS) programını 1973'te başlattı. İlk çelik fabrikası ve ilk modern tersane üretime başladı. İlk yerli tasarım otomobiller (büyük ölçüde ithal edilmiş parçalar kullanılarak) üretim hatlarından çıktı. Elektronik, makine, kimya ve diğer ileri endüstrilerde yeni firmalar kuruldu. Bu dönemde, ülkenin kişi başına düşen geliri dolar cinsinden 1974 ile 1979 arasında olağanüstü biçimde beş kattan fazla arttı. Park'ın hayal olduğu düşünülen

10. sf (2)
Ülkenin ekonomik kalkınma saplantısı, eğitimimizde yansımasını tam olarak gösterdi. Yabancı sigara içenleri bile açığa çıkarmanın vatanseverlik görevimiz olduğunu öğrendik. Ülke ihracattan kazandığı her kuruş dövizi daha iyi endüstrilerin geliştirilmesi için makine ve diğer girdilerin ithalatında kullanmaya ihtiyaç duyuyordu. Değerli yabancı paralar, ülkenin fabrikalarındaki ihracat savaşında çarpışan sınaî askerlerimizin kanı ve teriydi. Değersiz şeylerle bunları israf edenler 'vatan hainiydiler'

33. sf (2)
7 İthal ikâmeci sanayileşmenin gerisindeki fikir şudur: Geri kalmış bir ülke daha önce ithal ettiği sınaî ürünleri üretmeye başlar. Böylelikle, ithal edilen sınaî ürünleri kendi ürettiği mallarla ikâme eder. Bu amaca ithalatın gümrük vergileri ve miktar kısıtlamaları yoluyla sunî biçimde pahalılaştırılması veya yerli üreticilerin sübvanse edilmesiyle ulaşılır. Bu strateji 1930'larda pek çok Latin Amerika ülkesi tarafından benimsenmiştir. O dönemde gelişmekte olan

45. sf
ülke düzeyinde de görülmektedir.(Ortodoks neoliberallerin bizi inandırmak istediğinin tersine; İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana başarılı olan tüm gelişmekte olan ülkelerin neredeyse tamamı başlangıçta korumacılık, sübvansiyonlar ve hükümet müdahalelerinin diğer türlerini kullanarak ulusalcı politikalar yoluyla başarıya ulaşmışlardır.

81. sf (2)
Hamilton, bu önlemleri on bir gruba ayırmıştır. Bunlar: (i) koruyucu vergiler (eğer modern terminolojiye çevrilirse, tarifeler) ; (ii) rakip ürünlerin yasaklanması veya yasaklara eşdeğer vergilendirme' (ithalat yasakları veya engelleyici tarifeler) ; (iii) 'sınaî imalâtta kullanılan malzemenin ihracatının yasaklanması' (endüstriyel girdiler üzerindeki ihracat yasakları);

101. sf
zahmetine katlanmıyoruz ve sorgulamaksızın, yaygın kabul gören bugünün zengin ülkelerinin serbest ticaret, serbest piyasa politikasıyla kalkındıkları söylencesini kabul ediyoruz. (Fakat tarih bize, neredeyse tüm başarılı ülkelerin kalkınmalarının başlangıç aşamalarında, ekonomilerini geliştirmek için korumacılığın, sübvansiyonların ve düzenlemelerin bir karışımını kullandıklarını söylüyor.)

25. sf
lerdi. Gelişmekte olan ülkeler için nadiren bir tercih sorunu olmuş olan serbest ticaret; bazen askeri güç de kullanılarak genellikle dışarıdan empoze edilmiştir. Gelişmekte olan ülkelerin büyük çoğunluğu, serbest ticarete dayanan politikalar benimsedikleri dönemlerde çok kötü performans sergilediler. Bu ülkelerin iktisadî performansları korumacılığın ve sübvansiyonların kullandığı dönemlerde çok daha iyiydi.
 

:DDD

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ağustos 2018
Mesaj
644
Tepki
449
Şehir
İstanbul
İsim
Muhammed Hüten
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Geçen Amazon’dan 500 TL’ye aldığım kitaptan bile gümrük istiyorlar. Türkiye bu şekilde ileri gidemez. Acınası bir durum.
 

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2017
Mesaj
1.805
Tepki
2.140
Şehir
Giresun
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@:DDD
500 tl kitap mı olur hocam?Oneymiş öyle.
 

Desert Fox

CARRARO Sportive 321 Deore
Kayıt
24 Eylül 2017
Mesaj
1.312
Tepki
1.426
Yaş
27
Şehir
KAŞ/OLSZTYN
İsim
TAHA
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@-Skynet-
ben bi kitap alacaktım kendisi 530 dolar değerine sahip :) (link)
mecbur fotokopi çıkarttırdım o bile 150 tl tuttu

Keşke şu gümrük vergisi ödeme işi elektronik ortama dökülse
ptt sistemi olsa faturamızı yükleyip,vergisini ödesek gümrükten hızlıca geçme imkanı olsa kötü mü olur
 
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve :DDD

:DDD

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ağustos 2018
Mesaj
644
Tepki
449
Şehir
İstanbul
İsim
Muhammed Hüten
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@-Skynet-
Kaliteli kitaplar pahalı oluyor artık. :D Kuantum fiziği ile alakalı bir kitap.

Madem ki hükümet E-Ticareti geliştireceğiz diyorsa gerçtekten şu gümrük işlerine bir el koyması lazım. Yoksa bu işler böyle yürümez. Gümrükte çalışan akrabam gerçekten çok yoğunuz bu aralar diyor.
 

Kobebryant

Daimi Üye
Kayıt
24 Mayıs 2015
Mesaj
250
Tepki
386
Şehir
İstanbuL
İsim
Erdem
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Diğer
@Taskar Eğer kaliteli ürünü makul fiyat politikası ile sunsaydı yerli firmalarımız kimse yurt dışından bir şey almaya yeltenmezdi zaten .. Örneğin 3 gün önce Exuma'ya gittim sıradan, basit, sade bir kısa kollu forma bile 150 tl olmuş .. Sanki çok ucuza satılıyormuş gibi gümrük kanunuda değişince daha da abartmışlar fiyatları .. Ya da başka bir firmaya spd ayakkabı sordum ve ürünün geçen yıldan kaldığını bu yüzden 900 tl ye inebileceğini söyledi ama bakıyorum yurtdışında yeni sezonu 650 tl .. Bende küçük bir esnafım isterim ülkemde ki insanlar kazansın ama işçisini 3 kuruşa çalıştıran firmaların fahiş fiyatla ürün sattığı gerçeği ''gün gibi ortada''yken gümrük kanununu eleştirmek kişisel alış-veriş meselesi değildir .. Son 1,5 yıldı kırtasiye, kitap ürünlerine %60-150 zam geldi .. Gıda da keza %40'dan aşağı zam gelen ürün yok .. Çoğumuzun tiryakisi olduğu çaya bile geçen seneye göre %50 den fazla zam geldi .. Bütün üreticiler artan maliyetlerini bahane ederek (bu maliyetler içinde işçi ücretleri zaten vardı) hangi sektör işçisine %40-50 zam yaptı? .. Büyüklerin doymadığı, işçinin daima sömürüldüğü bir düzende devlet (bunun parti ile alakası yok) devlet olsa idi önce serbes piyasa denilen zırvalığa bir çeki düzen verirdi! ..
 

m_m

Üye
Kayıt
28 Temmuz 2019
Mesaj
18
Tepki
22
Yaş
73
Şehir
İstanbul
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Trek
Yahu benim Haziran siparişlerinin hiçbiri gelmedi hala, ülkeye bile girmedi. 1-2 aydır hiçbir ilerleme yok.
Ne yapacağız, var mı bilgisi olan?

Hadi vergiye takıldı falan anladık da en azından aldığımız ürün elimize ulaşsaydı. Neredeyse yaz bitti ama ekipmanlar gelmedi.
 

Taskar

Üye
Kayıt
20 Temmuz 2019
Mesaj
15
Tepki
15
Şehir
Sakarya
İsim
Muhammed
Başlangıç
2005—06
Bisiklet
Diğer
@Kobebryant Siz de son derece haklısınız. Ben biraz daha olması gereken ideal durumu o kitaptaki örneklerle aktarmaya çalıştım. Haklısınız "devlet devlet olsa..." kısmında. Ancak benim de diğer yönden haklı olduğumu düşünüyorum "tüketicinin ülkesi için anlayışlı" olması noktasında. Yukarıda aktardıklarım daha çok olması gereken yani ülke ekonomisinin güçlenmesi için devletin benimsemesi ve uygulaması gereken "Sanayileşme Stratejilerini/Yol Haritası" nı açıklıyor, tabi orada yazdığı gibi ekonominin güçlenmesinde devlete de topluma (esnafa-üreticiye-tüketiciye) de büyük roller düşüyor. Benim anladığım kadarıyla devlet yerli-milli ekonomi için bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak diğer taraftan yanlış iş ve uygulamaları da önlemiyor. Halk da bunları görüp kızıyor ve daha ucuz diye ithal ürünlere bakıyor. Yani Türkiye'de ekonominin devlet-toplum etkileşimi "zarar-zarar" şeklinde devam ediyor, anladığım kadarıyla.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kobebryant

:DDD

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ağustos 2018
Mesaj
644
Tepki
449
Şehir
İstanbul
İsim
Muhammed Hüten
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@m_m
Hangi siteden alışveriş yaptınız?
 

thieft3000

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Temmuz 2016
Mesaj
409
Tepki
439
Yaş
34
Şehir
Eskişehir
İsim
tolga
Bisiklet
Mosso
@m_m

benimde durumum aynı mayıs siparişleri hala gelmedi 2,5 ay oldu :(
 
  • Beğen
Tepkiler: MakRo

adilmusazafer

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Mart 2015
Mesaj
438
Tepki
255
Şehir
Trabzon
İsim
Adil Musa ZAFER
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
İşin bir kötü tarafı da; Türkiye'de bulamadığımız ürünleri yurt dışından almak durumunda kalıyoruz. Mesela benim bisikletimin kadro kulağı Türkiye'de yok. Mecburen Bike-Components'ten sipariş verdim. 14 Temmuzda verdiğim siparişten halen hareket yok. Gümrüğe de girdiğinde ne olacağı meçhul. Girecek mi ondan bile emin değilim. Her şey olmuş muamma...
 

:DDD

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ağustos 2018
Mesaj
644
Tepki
449
Şehir
İstanbul
İsim
Muhammed Hüten
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yoğunluk bir faktör. Ve ayrıca bu aralar Berat Albayrak’ın bu Alibabaya açtığı savaş yüzünden de gümrüklere talimat verilmiş olabilir. Çok yüksel bir ihtimal değil fakat gene de mümkün. Her şey bir yana, aşırı bir yoğunluk var. Benim bile 5 Mayıs’ta aldığımTeam Sky formam gelmedi.
 

toledolu

Üye
Kayıt
4 Temmuz 2019
Mesaj
10
Tepki
31
Yaş
45
Şehir
toledo
İsim
Toledolu Delidolu
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Bikefriday
Ben vergi kanunu değiştiğinden beri alışverişi bıraktım. Dolar patladıktan sonra zaten çok da tadı kalmamıştı, şimdi iyiden iyiye saçma oldu. Milletin aldığı ürünler aylardır gümrükte bekliyor, okuyoruz. Amaç yurt dışı alışverişi bitirmekti, ve başarılı da oldu. İyi ki bazı şeyleri zamanında almışım diyorum kendi kendime. Şimdi hepsi altın değerinde benim için.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman

Bike Storm 09

Aktif Üye
Kayıt
25 Mayıs 2019
Mesaj
144
Tepki
134
Yaş
39
Şehir
Aydın
İsim
Ahmet
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@:DDD
5 mayıs tan bu güne mutlaka gelmesi gerekirdi en fazla 15 gün geçen forumda birisi merlin cycles tan gün gün kargonun nerede beklediği yazılı bir şey paylaşmıştı ona geldi ürünleri belki sizinki yüklüyse biraz
 

:DDD

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ağustos 2018
Mesaj
644
Tepki
449
Şehir
İstanbul
İsim
Muhammed Hüten
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Yol bisikleti
E gelmedi işte ne yapayım.
 

thieft3000

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Temmuz 2016
Mesaj
409
Tepki
439
Yaş
34
Şehir
Eskişehir
İsim
tolga
Bisiklet
Mosso
@:DDD

Adsız.png
vallaha billaha gelmemiştir :agla::agla::agla:
 

Erdal Ylmz

Daimi Üye
Kayıt
15 Mart 2019
Mesaj
347
Tepki
860
Yaş
42
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Paketleri bilerek geciktirdiklerini düşünüyorum. Yalnız İstanbul UKİM ile geçmişte çok muhatap olmuşluğum var. 20 kg. ağırlığında 540 euro değerindeki ürünümün içerisinde yer alan, (bir insanın kafasına vursanız yarabilecek kalınlıkta ki koruyucu köpükleri) kırmaya başaran gümrük memurlarımız var.

Kısmet olursa önümüzdeki aylarda yüklü bir yurt dışı alış verişim olacak. Vergisi dert değil ama gelmemesi yada bekletilmesi durumunda hoş şeyler yaşamayacağım kesin.
 
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve :DDD