Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

GPX Dosyası İndirme ve Yükleme

Caner Kaya

Daimi Üye
Tepki
261
Bisiklet
Kron
Merhabalar, Strava ile kaydettiğim turumun GPX dosyasını indirip Runtastic ve MapMyRide hesaplarıma da yükledim. Fakat üçü de birbirinden farklı gösteriyor.

Örneğin ortalama hız için:

Strava: 19,3 km/h
Runtastic: 15.4 km/h
MapMyRide: 20,4 km/h

Bu farklılık neden olabilir?

Bir sorum da şu: Strava'da tura birlikte çıktığımız arkadaşımın ürettiği Watt ve verdiği Kalori değerlerini onun turuna tıkladığımda görebiliyorken kendiminkileri göremiyorum. Bunun sebebi nedir?

Scudo
Böyle problemler oluyor; mesela normal km saatinde ortalama 29km ile giderken, runtastic'le ortalama 20km gösteriyor ama stravaya yüklediğimde ortalama 29km gösteriyor. Kalp sensörü ve watt ölçer yoksa orada gördüklerin tahmini rakamlardır.

@Çetin Güzel

Teşekkürler. Öbür sorunun cevabını bilen yok mudur?

Ortalama hız; gidilen mesafenin toplam süreye bölümü de olabilir, hareket halindeki süreye bölümü de olabilir. Runtastic'te o kadar düşük çıkmasının sebebi durduğunuz zamanı da hesaba katıp toplam süreye bölmesidir diye tahmin ediyorum.

Ayrıca hız sensörünüz yoksa, hız ölçümlerinde ufak hatalar olur. Bunun en bariz olduğu durum, durduğunuz zaman hızınızı 0,00 olarak değil saatte 1-2 km göstermesidir. Yazılımın bu tip hataları ne derece düzelttiği de ortalama hızda farklılıklara yol açabilir.

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
@Caner Kaya

Kalp sensörü ve watt ölçer yoksa orada gördüklerin tahmini rakamlardır.

@Caner Kaya

Profil sayfanızdan kilo değerlerinizi de eklemeniz gerekiyor. Ondan sonra watt değerlerini görebiliyorsunuz.
Kalori tahmininin (verisi değil, tahmini) doğru olması için de nabız bandı olması gerekiyor.

Geri