Scudo Sports

GPS cihaz hediyeli soru yarışması. Hediyemiz teslim edildi!

insanların yolda giderken en kolay ve kısa yolu tercih etmelerinde,ormanlık kesimlerde yönümüzü kaybettiğimizde ve yolda haberleşmede kullanılabilecek en iyi cihazdır..

Scudo
dünyayı nokta,kendimi virgül yapmak için.kısacası özgürce haritaya mahkum olmadan uçmak için gps e ihtiyacım var.masrafsız ve zırlamayan bi kopilot olması da cabası tabiki

kendimi bulmam için önce yolumu bulmam lazım benim yolum pedallarımdan geçer. ben=pedal=yol=gps
@Mesut Girgiç

Bir yola çıktığınızda ardınızda sizi bekleyenler olur genelde onları tekrar görebilmek için gps size lazım olacaktır.Yada bir ormanda antrenmandasınız eşiniz yemek hazır diye çağrıyor geç kalırsanız azarı işiteceksiniz :) hızlıca o yolllardan patikalardan eve ulaşmalısınız gps'e sizi eve yetiştirmesini söylemeniz yeterli olacaktır.Bir örnek daha vermek istiyorum bir parkur belirliyeceksiniz bunu haritada göstermek istiyorsunuz.Gps bir ıslıkta yanınızda sadık dostunuz gps size parkur harita koordinatlarını verince işlem tamam.Google Earth kardeşle çizim yap ve hazır.:)
Eğer amacınız bunların dışındaysa şehir içinde kuryelik gibi zor meziyetler yapıyorsanız ve Ahmet amcanın dükkanı nerde diye sağa sola soruyorsanız.Artık son GPS'e sorun o size gösterir :) Hiç bir amaçla kullanmasanız bile çarşıda gezerken takın gidona kızlara bol bol hava atın buda bir yöntem bilgisayarlı bisiklet diye havanızı basabilirsiniz :) Biraz espri ile GPS tanımları yaptım umarım beyenirsiniz Saygılar.

Bisiklet ile gezerken nerelerin sakat veya girilemez , nerelerin girelebilir olduğunu anlamak için malüm burası Türkiye her yola güvenmiceksiniz..

Saygılar.

kaybolmayı hiç sevmem..

o yüzden "gönül rahatlığıyla kaybolmak için GPS e ihtiyacım var" falan desem şimdi çok samimiyetsiz olur..

bir yeri gezeceksem, yola çıkmadan önce hangi yollardan gitmem gerektiğini, ve geri dönüşte nasıl bir yol izleyeceğimi bilmem gerekir ki o gezi benim için zevkli olsun.. yoksa aklımda 'kaybolcam ve dönüş yolunu bulamıyacağım hatta karanlığa kalacağım' gibi dürtüler olduğu zaman çok rahatsızlık duyuyorum o gezimden..

o yüzden, özellikle kendime çok yabancı bi yerde gezerken elimde ve çantamda birsürü harita olur :D

ama bunları heran açıp da yer tesbiti yapmak pek işgenceli ve sıkıcı bir iş oluyor..

onun yerine, GPS denen cihaz sayesinde çok daha kolay bi şekilde yer-yol-yön-yordam tespiti yapılabilir; kaybolma korkusunun üstesinden gelinebilir...

yalnız benim ihtiyacım olan içerisinde yol haritasını interaktif bir şekilde gösterbilecek olan bi GPS. ve benim o haritada hangi noktada bulunduğumu söylemesi pek bir avantajlı olacaktır...

sizin vereceğiniz GPS ise anladığım kadarıyla sadece koordinatları veriyor.. benim pek işimi görmez o yüzden... kazansam da sanırsam benden çok ihtiyacı olan bi arkadaşa nazaran hakkını veremem cihazın herhalde..

kazanan arkadaşa şimdiden hayırlı olsun..

1 haritadan öte
2 pusuladan öte
3 kullanmasını bilen hicbir bir insanın kaybolması söz konusu degildir tabiki kullanmasını bilen icin! özelliklede yerlesim yerlerin daha kolay algılaması ve yol göstermesi bence her insanın mutlaka sahip olması gereken bir mucizevi alettir

gps e ihtiyacım yok ama çok ihtiyacı olanları biliyorum...kimler mi?
taksim tünelden,karaköye yürüyerek inerken yanımıza yaklaşıp.. ''abi at bi beşlik yolumuzu bulalım..''diyenlere kesin çözüm olduğu için..çünki bu adamlar verdiğimiz 5 lirayla yine yollarını bulamıyorlar.paranın bittiği yerde bir başkası...
bu kardeşlerimize kesin çözüm gps :)
tabi gps i bu arkadaşımıza vermezseniz muhtemelen para sayma makinesi isteyecektir .. :)
ee tabi bende onlara yakalanmadan geçmek için onlarla karşılaştığım yerleri gps de işaretlerim..fena mı bi can kurtarmış olursunuz ..

GPS (Global Positioning System; Küresel Yer Belirleme Sistemi ya da Küresel Konumlandırma Sistemi), düzenli olarak kodlanmış bilgi yollayan bir uydu ağıdır ve uydularla arasındaki mesafeyi ölçerek Dünya üzerindeki kesin yeri tespit etmeyi mümkün kılar. Bu sistem, ABD Savunma Bakanlığı'na ait, yörüngede sürekli olarak dönen 24 uydudan oluşur. Bu uydular çok düşük güçlü radyo sinyalleri yayarlar. Yeryüzündeki GPS alıcısı, bu sinyalleri alır. Böylece konum belirlenmesi mümkün olur. Bu sistemin kuruluş hedefi tamamen askeri amaçlar içindi. GPS alıcıları yön bulmakta, askeri çıkartmalarda ve nokta roket atışlarında kullanılmak üzere tasarlanmıştı. 1980'lerde GPS sistemi sivil kullanıma açılmıştır.
Askeri çıkartma, nokta roket atışı, yol bulma, kayboldum nerdeyim vs ile önce amaç için üretilip-alınan sonra arabaya takılıp aaa.. haritada bizim ev görünüyor diye hava atılan, çinden getirdiğim gps'e harita yüklenir mi, cracklı mı denilip sabahlara kadar Türkiye haritalarını bulmak için internette zaman harcanılan ve en sonunda forum yöneticisinin foruma olan ilgiyi artırmak için kullandığı bir alet :).
İhtiyacı olan ve kullanmasını bilen birine verilmesi dileğiyle..

• Beğen
Tepkiler: tuncdemir
Delikanlı adam yol tarifi sormaz felsefesinden yola çıkarak, hiç yol sormadan bulurum gideceğim yeri. Böylelikle teknoloji ve delikanlılık arasındaki felsefik bağıda kurmuş olurum...

bu yaz yapmayı pilanladığım ege gezimde bana yol gösterici bikaç harita lazım olucak ama hem harita karıştırmak zor ve zahmetli ama gps beni bu gezimde
çok işime yarayacak:)

"Harita, pusula, pergel üçlüsünden vazgeçmem." diyerek evde bırakmak için. Evet.

Nedir Bu kandas BELEN rampasından inerken 70 km hızada 450-500, çıkareken ramparı 8-10 km hızda 50-60, Düz ovada dörtnala bir atın çılğınlığında 30-35 km hızda 180-200 sanırım endoğrusu nabız almak.

• Beğen
Tepkiler: candede
Kaybolup kurtlara yem olmamak için gerekli bi alet.

İşin aslı karmaşık parkurlarda(lidya yolu)yolumuzu bize en uygun sekilde bulmamızı saglar.

yolda güvenli bir şekil nereye gittigimi bilmek için

Geri