kaybolmayı hiç sevmem..
o yüzden "gönül rahatlığıyla kaybolmak için GPS e ihtiyacım var" falan desem şimdi çok samimiyetsiz olur..
bir yeri gezeceksem, yola çıkmadan önce hangi yollardan gitmem gerektiğini, ve geri dönüşte nasıl bir yol izleyeceğimi bilmem gerekir ki o gezi benim için zevkli olsun.. yoksa aklımda 'kaybolcam ve dönüş yolunu bulamıyacağım hatta karanlığa kalacağım' gibi dürtüler olduğu zaman çok rahatsızlık duyuyorum o gezimden..
o yüzden, özellikle kendime çok yabancı bi yerde gezerken elimde ve çantamda birsürü harita olur
ama bunları heran açıp da yer tesbiti yapmak pek işgenceli ve sıkıcı bir iş oluyor..
onun yerine, GPS denen cihaz sayesinde çok daha kolay bi şekilde yer-yol-yön-yordam tespiti yapılabilir; kaybolma korkusunun üstesinden gelinebilir...
yalnız benim ihtiyacım olan içerisinde yol haritasını interaktif bir şekilde gösterbilecek olan bi GPS. ve benim o haritada hangi noktada bulunduğumu söylemesi pek bir avantajlı olacaktır...
sizin vereceğiniz GPS ise anladığım kadarıyla sadece koordinatları veriyor.. benim pek işimi görmez o yüzden... kazansam da sanırsam benden çok ihtiyacı olan bi arkadaşa nazaran hakkını veremem cihazın herhalde..
kazanan arkadaşa şimdiden hayırlı olsun..