Scudo Sports

Gözlüksüz bisiklet kullanimi-sagliksal soru

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Merhaba hergun veya 2 gunde bir duzenli 5 Saat ortalama ile bisiklete binmekteyim Sehir ici ortalamam hiz 30km/Saat..Sorum gozluk takmasam olmaz mi ?Yani ari bocek toz toprak kazada korumasi degil bunlari biliyorum..Yani ruzgar gozume vurdugunda gozler bundan hasar aliyor mu sagliksiz mi ilerde gozlerimde sikinti cikarmi bu sebepten..Tibbi bilgisi olan arkadaslardan yardim bekliyorum.

Scudo
Uzun süre özellikle soğuk havada sürüşlerde gözde önce fazla yaşarma sonra da kuruma gibi sıkıntılar yaşadığım için ben gece ve kışın da takmaya başlamıştım. Eskişehir zaten biraz kuru havalıdır, malum... Herkeste aynı olmayabilir tabi, benim gözlerim normalde de biraz hassastır.

Edit: Bir de toz toprak kaçması olayı var. Hem anlık görüşü azaltıyor hem de gözüme kaçınca hemen arpacık ve türevleri beliriyor.

Gözlüğün zararı değil yararı olur neden gözlüksüz kullanmak istiyorsun ki?

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Tıbbı bir geçmişim yok. Ama uzun süreli rüzgara maruz kalmak göz kuruluğunu yolaçar. Suni gözyaşı kullanmanız gerekebilir.

Şahsen 50-60km/h ile giderken gözüme sinek kaçsın istemem. Allah göstermesin görme kaybına yol açabilir. Rüzgardan daha önemlisi tozun sineğin taşın göze zarar vermemesi. En az kask kadar önemli. Sana tavsiyem her daim gözlük takman

Gözlük bana görede vazgeçmemen gereken bir ihtiyaç,benim çok fazla soğuk havada bisiklet sürünce gözlerim yaşarıyordu ve diğer gün acı oluyordu biraz doktor gözlük kullanmamı söyledi ve damla verdi 4 günlük gözlerin tekrar sulanması için

Ben normalde numaraları gözlük kullandığım için bisiklet gözlüğü almadım; sanırım numaraları bisiklet gözlükleri de var ama biraz fiyatı tuzlu diye biliyorum, şuan için ona bütçe ayıracak durumda değilim :hasta:

valla ben bugün üsküdarda gözlüğümü kaybettim, akşama kadar kuyruğu kesik kedi gibi dolaştım. bisiklette gözlük çok rahatlatıyor.

Bisiklette başıma gelmedide,motosiklet kullanırken 20-25km hızla seyrederken kaskımın vizörü açık olduğundan gözüme bit kadar bir toz parçası kaçtı.geçer diyerek hiçbirşey yapmadım,ertesi gün kaşınmalar çoğalınca ve gözümü açamamaya başlayınca doktora gittim ve iğne ile aldılar.Başka bir seferde yine 50-60km hızla giderken başıma geldi.Ama bu sefer her gözümü kırpmamda sanki bıçakla çiziliyormuş hissi vardı.Yine tıbbi müdahale edildiğinde gözüm bir gün kapalı kaldı.Size tavsiyem 20-30 tl bile olsa gözlük takmanız.Günümüz tıp teknolojisinde belki birşey olmayacaktır ama hastane köşelerinde acı içinde sıra beklemekten daha iyidir.

Hepinize Tesekkürler...Sanırım Yarın gidip bir gözlük baksam iyi olucak deniyelim en azından...Bir arkadas neden takmıyorsun ki demis..Bisikletten aldıgım haz öyledir ki gözlük taktıgımda sanki hazzı kaybedicek misim gibi geliyor..Yani Cok Sevdiginiz bir kız var Karsısında ona bakarken araya büyük bir cam koyduklarını dusunun eski tadı vermez..Sebep bu..Yarın deyıyeyım bakalım..Herkese begeni verdim cevaplarınız benim icin önemlidir yakında edinecegim gözlük...iyi forumlar

Soruya bir soruda ben ekliyim. Decathlonda mesela 15 tl ye bisiklet gözlükleri var. Bunu alıp kullansak gözümüze zararı daha mı az? Ona göre bende alabilirim.

@taner07 Numaralı gözlük kullananlar için hesaplı çözümler de var. Normal gözlük fiyatına satılıyor, içinde ince ve küçük bie çerçeve daha var, oraya da numaralı cam taktırıyorsunuz, olup bitiyor.

(link)

• Beğen
Tepkiler: taner07
Tıbbi olarak yazayım, Gözünüze giren her toz parçası korneanızı çizer, Korneanın kendine has bir eğimi vardır, gözleri parmakla kaşımak bile aslında sürtünme yaparak zarar verir, Kornea bir kaç tabakadan oluşur ve bazı tabakalar yenilenmez, o yüzden gözünüze giren toz taş vb şeyleri çıkartmak için gözünüzü ovuşturursunuz kalıcı çizilmeye neden olabilir. Gözlük kullanmanız en doğrusudur. UV ışınları da engelleyeceği için gözünüze ve retinanıza hasar vermez.

Yardımı olur belki diye yazıyorum. Dün tchibo dan bisiklet gözlüğü aldım. Renksiz, füme ve koyu renkli 3 camı var. Akşamüstü fümeyi taktım bir saat kadar bindim. Gözlüğü unuttum desem yeridir ben çok beğendim. Fiyatı 36tl ama başka markaları bilmediğimden kıyaslama yapamıyorum.

ben markete giderken bile gözlük takıyorum artık :D bi ara gözlüksüz sürüyodum sinek mi girmedi dersin çöpmü kaçmadı dersin bide üstüne akşam göz sulanması ve ağrısı bence her koşulda gözlük kullanmalısın

Ben zaten numaralı gözlük kullanıyorum. Güneşten yana bir şikâyetim de yok. Ek olarak bisiklet gözlüğü satın alma gereği duymadım hiç.

Uzun süre rüzgâra maruz kalırsanız, çerçöp kaçmasa bile hiç olmazsa gözünüz kurur. Bence risk almayın.

Decathlondan 45 liraya aldigim gozlugu 118 km lik turumda kullandin, memnun kaldim. Gunes hic sorun olmadi.

Bisiklet kullanırken gözlüğe alışınca, gözlüksüz sürünce tuhaf hissediyorum kendimi benim gibi en ufak rüzgarda gözleriniz sulanıyor ise kask gibi oda zorunlu hale geliyor

Gözlük kullanmayı oldum olası sevemedim. Dün bisiklet için gözlük baktım decathlon'dan gözlüğü bir taktım hayat karardı. Bu konudan sonra alıp alışmaya çalışırım heralde.
(link) Bu linkteki gözlüğün 3 camının farkları nelerdir?

bildiğim kadarıyla hava koşuluna göre gözlük takanlar için işe yarıyor genelde siyah kullanılsa da onları bulutlu hava da ve ya sisli hava da diğer renkli camı takıyorsun

• Beğen
Tepkiler: Berkay*
Geri