Scudo Sports

Google’ın muhteşem uzay belgeseli yayınlandı (Video)

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
302
İnsanlığın yeniden Ay’a yolculuk yapmasını hedefleyen Google, Lunar XPRIZE yarışmasını duyurmak adına muhteşem bir belgesel film hazırladı

4230 dosyayı görüntüle 4231 dosyayı görüntüle

Ticari yaşantısına rekabet meraklısı bir arama motoru olarak adım atan Google, teknoloji ile ilgili her sektöre yön veren dev bir isim haline geldi. Android işletim sistemi sayesinde milyarlarca insanın internet bağlantısına kavuşmasını sağlayan şirketin gözü 3-5 telefon daha fazla satmaktan çok daha yükseklere dikilmiş durumda.
Google, insanoğlunun Ay serüvenine geri dönmesini arzuluyor. Fakat, şirketin planladığı uzay seferberliğinde NASA ve Avrupa Uzay Ajansı gibi devlet kuruluşlarına yer yok. Girişimcilerin, bağımsız ekiplerin yani sizin ve bizim gibi insanların uzaya gidecek araçlar tasarlamasını isteyen teknoloji devi, bu emeline Google Lunar XPRIZE olarak adlandırdığı yarışma ile erişmeyi uygun görüyor.
Halihazırda 18 bağımsız ekip, belirlenen 30 milyon $’lık dev ödülü kazanmak ve dünya çapında şöhret elde etmek için canla başla çalışıyor. Ay yüzeyine başarılı olarak iniş gerçekleştiren ilk ekip ödülü ve birçok ticari fırsatı cebe indirecek. Google’ın yarışması şerefine çekilen ve insanlığın uzaya çıkış serüvenine ışık tutan 25 dakikalık belgesel video izlenmeye değer.

Türkçe hariç farklı dil seçeneklerinde izlemek için (link).

Kaynak :
(link)
(link)

Scudo
Konu dışı olacak ama 2.fotoğraf gerçek değil gibi :)

Dünyaya baktığımızda güneş tepede gibi , ama sondaya bakılınca ( gölgeleri de hesaba katarak ) güneş karşıda gözüküyor.

Belgesel içeriğine değil de yarışmaya takıldım ben. Sadece NASA ve Avrupa Uzay Ajansı gibi devlet kuruluşlarını değil, hiçbir devlet katkısını istemiyorlar, yanlış anlamadıysam. Aya robot indirip 500 m yürütüp sonra da fotoğrafları dünyaya göndermek gerekiyor. Kazanan 30 milyon $ cebe indirecek ama yarışma şartını yerine getirmek için de dünyanın maliyeti çıkmaz mı?

@Serden Us

X Prize organizasyonunu amacı tam olarak bu zaten. Bir amacı gerçekleştirmek için daha az maliyetli çözümler bulmak. X Prize ödüllerinin geçmişine bakarsanız, ne kadar başarılı olduklarını görürsünüz.

Ayrıca bu video bir belgesel değil, tanıtım videosu.

Farkındayım ama yine de diğer yarışmalarına göre ciddi bir maliyet farkı olacaktır kanısındayım. Bu da bilgi birikimi ve fikri olan ancak cepteki maddiyatı düşük insanları otomatik olarak yarışma dışı bırakır. Neyse, katılım oranı falan onların bileceği iş, sustum ben. :) @Mehmet Altuğ

Geri