Tabii ki onu simüle edecek, amaç zaten bisikletle gitmek. Yoksa sizi metrobüse bindirir, metrobüsle götürür. Nasıl olsa bisikleti alıyorlar
MAPS.ME size iki nokta arasında, en düşük elevasyonla gidebileceğiniz yolu söylüyor. Atıyorum Beylikdüzü'nden Kadıköy'e mi gideceksiniz? O zaman Sirkeci'ye ayarlayacaksınız, oradan feribotla karşıya geçip tekrar navigasyon açacaksınız. İstanbul ekstrem bir durum, onu yapan navigasyon bulmak çok zor.
Ayrıca en çok kullanılan navigasyon yazılımlarından iGO'da da bisikletle navigasyon mevcut, ama ondaki rota tercihini sevmediğim için onu kullanmıyorum. MAPS.ME openstreetmap altyapısını kullanıyor, offline da çalışıyor, patikaları vs. de gösteriyor. Atıyorum Datça yarımadasına gittiniz, araç yolu olmayan ancak yürüyüş patikası olan Karya Yolu'nu da görüntüleyebiliyorsunuz. Türkiye'ye gelen çoğu turcunun da bunu kullandığını gördüm, ben de Alman bir turcudan öğrendim.
@ekranci o kadar teferruatlı olmasa da Bisikletli Ulaşım Platformu'nun şu sayfasını kullanıyorum ben: (link)
Aslında bununla ilgili bir rehber yazmak lazım. Mesela metrobüslerin ilk duraklarına giderseniz daha rahat binersiniz. Mesela Mecidiyeköy'e gidip metrobüse binmeye çalışırsanız binemezsiniz. Onu yerine az pedallayıp Zincirlikuyu'dan binerseniz, onda da orta kapıyı kollarsanız, boş gelen metrobüste millet zaten ilk etapta oturacak yer kolladığı için orta boşluğa rahatlıkla bisikleti koyabilirsiniz. Böyle bir bisiklet rehberi oluşturmayı düşünüyorum bi ara