Scudo Sports

Gökova 2014'e Bisiklete Gidiş Dönüş

Lastiklerim bisikletin(ng650) üzerinde gelen dişli lastiklerden ve minik çatlaklar oluşmaya başlamış durumda. Hem ondan değiştireyim dedim hem de hız konusunda daha iyi olabilme adına.

Herneyse, güzelim konuyu saptırmak da istemem. Önerileriniz için de çok teşekkürler. Yarın aklımda olacak hepsi.

3 gün konusunda ise, bana göre plan yapmanız, beni üzer. Çünkü alacağınız tadı bir acemiye ayak uydurarak azaltmanızı asla istemem. Lütfen siz kendi planınızı yapın ve ben size ayak uydurmaya çalışayım. Uyduramazsam da 3-4 günlük boş zamanımı da çok güneye inmeden pedalımın götürdüğü yöne doğru değerlendireyim. Yanıma da sizlerle tanışmak kar kalsın :)

Ayrıca İzmir'e yaklaşıyor olduğunuz günler muhtemelen Manisa'da olacağım ve ordan İzmir'e geçip size katılacağım. Eğer programınız el verebilecek gibi olursa, sizi İzmir'in 40-45 km doğusunda kalan(Turgutlu) evimizde misafir etmek de mutluluk verir bana.

@Abdullah.R

2 hafta önce otobana bağlantı yolundayken ve giriş gişelerine daha yaklaşık 10-15 km varken turuncu karayolları otosu sirenlerinle birlikte durdurmuştu beni ve "yasak. ilk sapaktan ayrılın veya karşıya geçip geri dönün." demişti.

Scudo
Doğrusu İzmir'in kuzeyine pek rağbetim yoktur. Dolayısıyla İst.-İzmir arasını hızlı, İzmir'den itibaren gezerek gitmek bana uyar aslında. Bu biraz da grubun temposuna bağlı. Netice olarak, İzmir'den güneye doğru sizden çok kendimiz için yavaş pedallıyor olacağız. En azından benim açımdan öyle :)

Davet için çok teşekkür ederim ama gidiş-dönüş 80-90 km bize 1 gün kaybettirir. Rotamızdan şaşmayalım derim. Tekrar teşekkürler. :)

Abdullah Bey, oyleyse benim icin cok surecek. Ben 13 mayista cikip 14 mayis aksami muglada olmayi dusunmustum. Belki yanlis hesap ettim olabilir, sizin gibi fazla yollarda dolasmadim, siz daha iyi bilirsiniz. Hem daglardan gecmesi de kolay degil, bilmem kac daglar hangi yukseklite gecilecek. 2 gunde olamazsa, ben bisikletimi otobus e yukleyim oyle gideyim. 2 gunde gidilmez mi 200km?

@Sener YilmazSolo 2 günde 200 km gidilir de, grup giderken biraz zorlyabilir. Çünkü grup sürüşlerde solo sürüşe göre daha az günlük mesafe kat edilebiliyor. Benim solo ortalamam günlük 100 km, eğlenerek gidersem 50 km. Grup olarak günlük 100 km demek, benim açımdan gün boyu pedal basacağız demek. İst-İzmir arasını öyle gidebilirim ama İzmir'den itibaren turist şapkamı takmak istiyorum. :)

Uğur bey başka bir programı yüzünden gelemiyor, dolayısıyla 3 Mayıs'ta yola çıkabilirim. Ve bir aksilik olmazsa 8 veya 9 Mayıs akşamını İzmir civarında geçirip, 9 veya 10 Mayıs sabahı İzmir'den yola çıkabilirim. Yani İzmir-Muğla arasını 4-5 günde gitme durumu da olabilir. O zaman Didim dahil tüm sahilleri gezerek pedallayabiliriz. Bu size veya Mert beye uyar mı bilmiyorum. Ama benim ilgim bu yönde. İst-İzmir arası yolcu, İzmir'den ötesi turist. :)

@Abdullah.R

Benim için çok iyi olur aslında. Dönüşü otobüsle yapmak yerine sahilden geze geze dönmeyi düşünmeye başlamıştım. Dediğiniz gibi yaparsak benim için daha iyi olur. Dönüşü de yine otobüsle yapıp çok geç kalmamış olurum.

Yağışlar devam ederse çıkışı geciktireceğim, olmadı Bandırma-Manisa üzerinden yolu kısaltacağım, o da olmadı istanbul-muğla arasını otobüsle gideceğim. ama yağmur altında yol yapmaya niyetim yok. Yine de büyük ihtimal 4 mayıs'ta yola çıkabilirim.

Mert bey, İzmir-Muğla arasını 204 km hesaplamıştım ama o otoyol mesafesi. Normal yoldan gidilirse, Aydın üzerinden 230 km, Söke-Milas üzerinden 270 km. Bunlara +%10 google yanılma payı koymak lazım. Sonuçta İzmir-Muğla arası anayoldan tempolu basarak minimum 3 gün hesaplıyorum. Yan yollara sapmak veya rahat tempoda gitmek için önümüzde 4+ gün olması lazım. İzmir'e hangi tarihte varacağımı bilemediğimden, her duruma hazırlıklı olmanızı rica edeceğim. :) Mesela yola erken çıksam bile, yolda yağmura yakalanırsam bir yere sığınır yağmur dinene kadar (gerekirse günlerce) beklerim. Hatta aşırı hava muhalefeti durumunda, mahsur kaldığım yerden Muğla'ya direkt otobüs ile de gidebilirim. Normal dışı bir gelişme olursa cepten haber veririm. İzmir'e 1-2 gün kala her halukarda temasa geçerim. Her şey yolunda gider inşallah. :)

Çıkış vakti yaklaştıkça heyecanlandım. :) Yine bir sürü eksikle yola çıkacağım, yarısını yolda tamamlayacağım, yarısı hep eksik kalacak. Mesela ocak-tava olayını iptal ettim, onunla uğraşacak vakit kalmadı. Var öyle birkaç eksik daha.

Çıkmadan önce son bir mesaj daha atarım.

Benim de zaten ne çadırım ne heybem ne kıyafetlerim yağmura uygun değil. Bi süredir bundan dolayı hava koşulları sürekli aklımı kurcalıyordu. Birlikte gidemesek de, bahaneyle bi çok eksik ekipman ve kıyafetimi tamamladım. Fazlasıyla da gaza geldim :) Tabi bu gaza gelmede, uzun yola hazırlık olması için haftada 3-4 kez tekrarladığım günlük 40-50 kmlik ufak turlarım da etkili. Turdan gelip duş alıp dinlenmeye geçtiğim zaman hissettiğim haz da etkili :)

Eğer hava şartları plan ve güzergah değişikliğine zorlarsa -ki böyle giderse zorlayacak gibi de görünüyor- ben de hazır ekipmanlarımı tamamlamışken; gidiş-geliş 2 günlük kısa bi narlıdere - karaburun turuyla, gökova turunu temmuzdaki sınavıma kadar kalbime gömerim :) Ancak umuyorum ki hava bizden yana olur. Görüşmek umuduyla.

Vira Bismillah. :)

Abdurrahman bey (ve diğer Anamur'lular) iletişim bilgilerinizi verirseniz Anamur'a geldiğimde ararım. Görüşmek üzere. :)

• Beğen
Tepkiler: NEVRES KME
@Abdullah.R

yolun açık olsun :)
kazasız belasız dönersin inşallah..
dönüşte kahve içeriz artık..

• Beğen
Tepkiler: Abdullah.R
@NEVRES KMETeşekkür ederim Nevres, ama çıkışı erteledim yine. :)

Havayı iki gündür güneşli görünce meteorolojinin yağış tahminleri yine tutmayacak diyerek yola niyetlendim... çıkışa 10 dk kala bardaktan boşanırcasına yağmaya başladı. Böyle devam ederse çıkışı biraz daha erteleyip Bandırma üzerinden gideceğim anlaşılan.

Hayırlısı...

Yağmur yağdı böyle oldu. :) Yarın akşam otobüsle Muğla'ya hareket ediyorum. Hava bozmazsa Gökova turundan sonra Anamur'a devam. :)

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
oooooooo konu çok güzel sonuçlar ve fotoğraflarla devam edecek gibi geliyor, takipteyim.

Geri