Scudo Sports

Gökova 2014'e Bisiklete Gidiş Dönüş

@NEVRES KMETamamdır anlaştık. :)

Arkadaşlar, bunlar naçizane benim tecrübelerim. Eksik gördüğünüz bir şey olduğunda bildirirseniz seviniriz. Tavsiye edeceğiniz malzeme, konaklama ve yiyecek tüyoları vb. her türlü bilgi kabulümüzdür. :) Peşinen teşekkürler.

Scudo
Abdullah abi listeden eksik ve gerekli gördüğüm şeyleri not ettim. Gidon çantam ve ön bagajım olmayacağı için hayati önemi yüksek olanları tercih edeceğim. Belki alternatif bir taşıma sistemi bulabilirsem bütün bu malzemeleri taşıyabilme şansım olabilir. / Nevres hanım bataryam dolu olduğu sürece, şebeke de müsait olursa günübirlik bf üzerinden gelişmeleri aktarabilirim, umarım. Malum şarj artık su gibi temel bir ihtiyaç halini aldı. :)

Abdullah bey, sizin yol deneyimlerinizi ve yolculuk tarzınızı ciddi anlamda beğeniyorum. Elimden geldiğince de bu kurallara uygulamaya çalışıyorum. 23 Mayıs ta biz de (ya da ben de) Çanakkaleden - Bodruma bisiklet turuna çıkacağız. İstanbul Anamur turu ve burada yazdıklarınız yine yolda bize yardımcı olacak. Size keyifli turlar dilerim. Umarım bir gün bol vaktim olur ve peşinize takılırım.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah.R
@Ugur BasdagBenim ön çantalar %80 yiyeceklere ayrılmıştı zaten. İlave 1 kişiye kadar yiyecekleri taşıma görevini üstlenebilirim. Ancak gidon çantası veya benzeri şart. Gidon çantasının özelliği, çok kolay sökülüp takılabilmesi ve cüzdan, telefon, kimlik gibi kıymetli eşyaları tutması. Bir markete girerken mesela, kıymetli eşyaları bisiklette bırakamazsınız. Bir bel çantası da olabilir belki. Ama uzun yolda sırt çantasını tavsiye etmem.

@Ugur Basdag

Sağol Uğur. Öncelikle size lazım olacak zaten. fırsat buldukça da haberdar ederseniz sevinirim. Hayırlı yolculuklar. içinize sinsin :)

Kıymetli eşyalar için bel çantası kullanıyorum. Belki becerebilirsem gidona bir çanta uydurabilirim. Müsait bir zamanda bir ayar çekeyim :)

İyi dilekleriniz için teşekkürler Nevres hanım :)

@Abdullah.R
abdullah bey yazılarınızı keyfle okudum..bu turunuz keşke nisan ayında olsaydı:( yemek beslenme ve ihtiyaç listeniz oldukça kabarık..gökova turu için yazdığınız yazı aklıma geldi..gerçekte turda istenen ücretten fazlasını kendi başınızayken harcamışsınız...

@Abdullah.R

Abdullah,

Benim gidon çantamı görmüştün sen. İşinize yarayacaksa verebilirim.

@adnan kahveci Aslında daha fazla eşyam vardı, yolda baktım ki bir kısmı kullanılmıyor, safra olarak boşuna taşıyorum, Anamur'a vardığımda fazlalıkları İstanbul'a geri kargoladım. Verdiğim liste ise geri kalanların listesi. Bu listenin de %5 kadarını kullanmadım. Bir gün onları da listeleyeyim.

@NEVRES KMENevres, kendi ihtiyacın varken arkadaşlarını kendinden önde tutman muhteşem bir davranış. :eek:nnumaraikonu:
Gerçekten çok teşekkür ederim. Benim gidon çantasına ihtiyacım yok, Uğur'un olabilir, ama basit bir el çantasından gidon çantası imal etmek de kolay bir iş aslında. Benim gidon çantasının orijini bir hacı el çantası esasen. :)

Nevres abla çok teşekkür ederim düşüncenden ötürü. Ben sorunumu hallettim gerçekten çok sağ ol :)

Abdullah abi ben de tam olarak bunu yaptım. Başta sırt çantamı denedim. Uydurdum ama çok kaba ve karışık oldu. Sonrasında el çantamı omuz askısından gidona sabitledim. Az da olsa eşya taşıyabilme şansım var :)

Abdullah bey yine aynı tur makinesini mi kullanacaksınız? Jant telleri bu sefer sorun çıkarmaz umarım:)
Size ve Uğur beye şimdiden keyifli yolculuklar dilerim
Rüzgarınız arkadan essin

• Beğen
Tepkiler: Abdullah.R
@MEHMETALİİyi dilekleriniz için teşekkür ederim Mehmet Ali bey. :) Tahmin ettiğiniz gibi aynı makineyi kullanacağım. Arka tekeri kalın ve kalite telle yeniden ördürdüm. Bir hafta sonra ikinci akorda girecek, artık gerisi turda belli olacak. :)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Çok teşekkürler Mehmet Ali bey. İnşallah ilk uzun turumu kazasız belasız atlatmak nasip olur. Üstattan (Abdullah abi) öğreneceğim çok şey var :)

@Ugur BasdagEstağfurullah. Herkesten ve herhangi birinden hiç bir farkım yok. Her tura çıkışımda (ki o kadar da çok değildir) "acaba bu tur nerede patlayacak, nerede pes edeceğim" diyerekten yola düşüyorum. İlk gün bitiyor, daha İstanbul eteklerindeyim, henüz bir patlak yok, ikinci gün yine öyle geçiyor fiyasko yok, derken tıngır mıngır giderken bir hafta sonra bakıyorsun ki 700 km yol gelmişsin. Bir defa evden 500 km uzaklaştın mı, el mahkum bozulanı döküleni yolda hallediyorsun. 1 aylık uzun turun, 30 defa günlük turdan bisiklet sürme anlamında çok farkı yok. Uzun turun tek zorluğu şahsi ihtiyaçların karşılanması: Yeme-içme, geceleme, çamaşır vb. Ama tatilin angaryası bile güzel. :) Günü dolu dolu yaşamaktan bunlara anca vakit ayırabiliyorsun zaten.

Bir arkadaşım demişti: Bisiklet turunun en ilginç yanlarından biri o geceyi nerede nasıl geçireceğini bilmiyorsun. Her şey (iyi veya kötü) sürprizler şeklinde karşına çıkıyor. Hakikaten de öyle oluyor. :)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
İşte tüm bu sebepler yüzünden bisiklet turu bambaşka bir şey. Doğayla iç içe, her yolun kıvrımlarını hissederek yol almak. Çeşmelere dudak dayayıp kana kana su içmek. Deniz kokusu, orman kokusu, toprak kokusu... Sürekli ilerlemek.... Yol arkadaşların..

@Abdullah.R

@Ugur Basdag
Tur yazınızı da bekleriz artık.:)
Benim gibi senede bir izin kullanabilen; o izinde de aileydi, arkadaşlardı, evin işleriydi, şuydu, buydu derken uzun turlara nadir çıkabilen devlet memurları da kahvemizi içerken keyifle okuruz
http://i.imgur.com/UrUNME3.jpg

Merhaba müstakbel yol arkadaşlarım Uğur ve Abdullah bey :) Yarın son vizemi atlatıp, an itibariyle yalın bi şekilde uzunyola hazırlanmayı bekleyen bisikletimi gerekli aksesuarlarla doldurmak ve gerekli görünen parçalarda değişim yapmak için çarşıya çıkacağım. Sınavlarımla uğraşırken, fırsat bulabildiğim zamanlarda internet üzerinden eklemem ve değiştirmem gereken parçalar için araştırma yaptım biraz. Bütçemi de fazla yormamaya çalışarak şöyle şeylere yönelmeyi planlıyorum;

Öncelikle elimdeki arazi lastiklerimden kurtulmam gerekiyor tabi. Bunun için düşündüm.

Tabi bunları bi de gibi bişeyle şişirmek lazım dimi :)

Kask olarak geçen gün bi bisikletçide gözüme ilişen aklımda. Fiyat 70tl yazıyordu üstünde. İnternette de benzer fiyatları olduğunu gördüm.

Bagaj olarak veya

Bagajın üzerinde de düşünüyorum ancak yarın decathlon'a gidip çok mu ufak kalır acaba diye bi bakacağım.

Bir de en önemlilerinden biri, mühim yerleri sağlama almak adına; :) Bu fiyat dolaylarında daha iyi önerilere de açığım ayrıca.

Bisiklette başlıca gereksinim olarak şimdilik bunlar aklıma gelse de, yarın gezdikçe gözüme ilişen şeyler olur elbet. Işık, yama seti vs gibi.

Bisiklet dışındaysa; başlangıç için işimi görür mü dersiniz? (görse çok iyi olur)

Hiç çadır kampı yapmadım cahilliğimden soruyorum; yerine
zamanında yanılmıyorsam 40-50 liraya almış olduğum uyku tulumum iş görür mü acaba? Belki saçma bi soru ama dedim ya cahillik işte.

Her neyse eksiklerim böyle.

Benim asıl aklımı kurcalayan kısım, yolda günlerdir bir ritim tutturmuş olan sizleri yavaşlatmak istememek. Dediğim gibi ilk uzun turum olacağı için nasıl bir performans sergileyeceğimi bilmiyorum. Dün bi firsat bulup 35 km kadar yol yaptım inişli çıkışlı, yer yer uyduruk asfalt sebebiyle mıcırları tek tek hissettiğim ve henüz değiştirmediğim arazi lastiklerimle; ortalamam 19,5 km/h di. Ardından 8 km kadarda yer yer koşup yer yer hızlı olarak yürüdüğüm bi parka geçtim. Bu bana biraz umut verdi. Çünkü 5-6 ay önceki -sporla pek de alakası olmayan- ben için günlerce ağrı ve halsizlik demekti bu. Ancak dün bariz olarak hiçbi yorgunluk hisetmedim. Ama tabi günlük 80-100 kmde size ne hizda eşlik edebileceğimi kestiremediğimden; baktık ki sizi yavaşlatacağım, akşam için kamp noktamızı belirleyip arkanızdan yetişebilirim de ben.
Görüşmek üzere.

Merhaba Mert bey,

Her bir linki detaylı inceleyip yorum yapmak lazım ama şimdilik genel bir yorum yapayım.

Bisiklet üzerindeki parçaları değiştirmenizi tavsiye etmem. Belki uzun yol için lastikler ince (1.5"), slick, patlamaz lastiklerle değiştirilebilir. Ama 200 km. civarı yol için o da çok gerekmez bence. Linkteki lastiği tanımıyorum. Çift kat patlama dayanıklı tel örgü vs. demiş ama bunların pazarlama edebiyatı olduğunu zannediyorum. Kevlar koruması yok bu lastiğin. Denemiş olanlar belki bir fikir verir. Şu anki lastiğinizi bilmiyorum ama 2.2" ve özellikle kalın dişli bir lastik değilse bitene kadar onu kullanın derim.

Bagajların hem hafif olması, hem de ağır yük (40+ kg) taşıyabilmesi lazım. Heybe için 2x9 lt. belki bu tura yeter ama ileride daha uzun turlara çıkmak isterseniz yetmez. En az 2x20 lt tavsiye ederim. Seleyi değiştirmeyin derim. Zaten linkteki sele tura uygun da değil bence.

Çadırın toplanmış hali boyutları verilmemiş. Genel amaçlı çadırlar bisiklete yüklerken sıkıntı çıkarabilir bazen. Mesela benim çadır çok uzun olduğundan bisiklete uzunlamasına yüklemek zorunda kalıyorum. Ama fiyatı iyiymiş. Bisiklete yüklemekte bir sıkıntısı olmayacaksa bahar-yaz turları için iyi seçim bence de.

Uyku tulumu ve mat birlikte kullanılır. Her ikisine de ihtiyaç var. Yere matı serip, onun üstüne de uyku tulumunu seriyoruz. Yerden soğuk gelmemesi için. Uyku tulumu havanın soğuğundan korur ama yerden gelen soğuğa karşı koruyamaz.

İzmir'e erken ulaşırsak, İzmir'den aşağısını yavaş tempoda (mesela 204 km.yi 3 günde) gidebiliriz. O zaman hem siz fazla yorulmazsınız hem de biz gezip eğlenerek gidebiliriz. 4 Mayıs'ta İst. yola çıkacağız. 15 Mayıs GBT yetişmek için 10+1 günümüz var. 1 gün emniyet marjı olup daima yedekte bırakmak istiyorum, yani bernim için GBT 14 Mayıs'ta başlıyor diyebiliriz. :) İzmir'e 650 km desek, ilk 50 km 1. gün gitsek, diğer günler de ortalama 100 km yapsak, 7 günde İzmir'de oluruz. 3 gün İzmir-Muğla arasına ayırsak, ucu ucuna GBT yetişmiş oluruz. Olabilir bence. Bir de Uğur beye danışalım konuyu.

Merhaba Abdullah Bey, ben hollandadan izmirde (menderes,urkmez) tatil yapmaya gidiyorum. Gecen sene haziranda gokova aile turuna katilmistim (yaliniz), izmir bisiklet dernegi ile minibus ile muglaya gittik, simdi sizin yazilariniza rastgeldim, ve bu daha guzel diye dusundum. Izmirde hangi gunde hangi saatte nerede bulsmak isitiyorsunuz? Ben de katilsam olabilirmi? Yoksa menderes urkmez yolundan mi geciyorsunuz? Kusura bakma belki bir mesajda yazdiniz da ben anlamayabilmis olabililrim.

Merhaba Sener bey,
Tabi ki katılabilirsiniz. Memnun oluruz. :)
Henüz planlamadık ama büyük ihtimalle D550 ile Menderes üzerinden gelip, Anadolu C., Mürselpaşa Blv., Yeşildere C., Yeşillik C., Akçay C. ve devam ederek İzmir-Aydın yolu üzerinden devam edeceğiz. O-30 ve O-31 otoyollarına bisiklet giremediğini varsayarak bunları yazdım. Eğer bu yollara bisikletle -legal olarak- girebiliyorsak o zaman O30 ve O31 üzerinden de gidebiliriz belki.
İzmir-Muğla arasındaki 204 km.yi 3 günde giderek 13 Mayıs akşamı Muğla'da olacak şekilde planlıyorum, dolayısıyla 10 Mayıs gecesini İzmir eteklerinde geçirmemiz ve 11 Mayıs sabah buluşmamız lazım. Eğer bir gün erken gelebilirsek, 10 Mayıs sabahı buluşup Muğla'ya 4 günde de gidebiliriz ama 6 günde İstanbul-İzmir yapabilir miyiz bilmiyorum.
-------------------------------------
Ürkmez'i google map ile bulamadım ama ilk yazdığımdan daha eğlenceli alternatif bir yol buldum galiba. Belki de Menderes'de anayoldan ayrılıp Gümüldür yolu üzerinden Ahmetbeyli sahile çıkıp, sahilden Kuşadası, ve Söke üzerinden anayola çıkabiliriz. İzmir'liler daha iyi bilir gerçi. 3 günde İzmir'den Muğlaya en eğlenceli nasıl gidilir? Teklifleri bekliyoruz efeem. :)

-------------------------------------

Ürkmez'i nihayet buldum. Gümüldür civarı. Ürkmez'de de buluşabiliriz, Ahmetbeyli'de de buluşabiliriz. Şu an km hesabı yapmadım, çok fark olmasa gerek.

Geri