Scudo Sports

Giro d'Italia 2016

Scudo
Yarın çok güzel etap var. İlk önce etabın hemen başında çok sert 1.kategori Matajur tırmanışı 8.3 km, ortalama %9.3 :eek:, hemen indikten sonra 2.kategoriden Crai var o da 8.8 km ama bir kısmı çok sert bir kısmı yumuşak olduğu için ortalama eğim %6.4 ama ilk 4 kmsi çok sert %9.7 :eek: Bu tırmanışlarda kaçış oluşur, Cunego ve Visconti gibi adamlar puanlara gider ama onun dışında genel klasmancılar sakin giderler, 30 kmlik düzlükten sonra 1.kategoriden Porzus tepesine çıkıyoruz, 8.8 km ve ortalama eğim %8.2 buradan sonra pelatonda 30-40 kişiden fazla adam kalmaz herhâlde ve indikten sonra hiç dinlenemeden son tırmanışımız olan 2.kategori Valle tırmanışı başlıyor; 6.2 km ve %7.8 ortalama eğim var. Burada bence kesinlikle ataklar olur, kaçmak isteyenler olur, ayrıca bu tırmanışa kadar Jungels gelebilse bile burada yanında takım arkadaşı olmadığı için mayoyu koruyabileceğini sanmıyorum, yarın PEMBE değişir. Etabı kim alır tahmin etmek gerçekten çok zor, eğer son tırmanışta herkes çok fazla yalnız kalırsa kaçışa gidebilir veya herkes bir sonraki çok zor olan dağlık etap için birbirlerini kontrol ederlerse kaçışa veya ufak grup sprintine kalabilir. Her halükarda zevkli bir etap olmasını bekliyorum. Favorilerim;

***** Ulissi, Fugslang
**** Roche, Amador, Valverde
*** Wellens, Henao, Formolo
** Cunego, Plaza, De Marchi
* Denifl, Bongiorno, Mohoric

http://www.procyclingstats.com/uploads/uploads00001/original/Stage-1461666603.jpg

http://www.procyclingstats.com/uploads/uploads00001/original/Stage-1461666634.jpg

http://www.procyclingstats.com/uploads/uploads00001/original/Stage-1461666638.jpg

http://static2.giroditalia.it/wp-content/uploads/2016/02/PW_T13_Cividale_alt-2.jpg

Yarınki etap bomba gibi bir etap. Ben seyredemeyeceğim ne yazık ki. Biri anlatır inşallah

@taner07

Vallahi Taner iyi hoş yazmışsın da şurayı anlamadım.:) Pembe değişir demişsin ama etap favorisi olarak Ulissi'yi göstermişsin,bu durumda Ulissi Jungels'ten daha mı iyi tırmanışçı oluyor ?

Bu arada yine Formolo :)

@Tolga Çelebi Ulissi, Jungels'in pozisyonunda değil ki, Jungels her atağı karşılamak durumunda ben öyle tempo yüzünden düşeceğini değil de yapılan atakları karşılamaya çalışırken kırılacağını düşünüyorum :harika::harika:

@Tolga Çelebi
Pembe amador'a valverde'ye nibali ye geçebilir anlamında kullanmıştır. Jungels yokuşlarda bu adamlarla eşleşebilecek bir yokuşçu değil. Cunego kaçıp derece yapar mı acaba ?

Cunego 42 dk geride. Yokuşu ve inişi iyi olan biri kazanacak . Maxime monfort veya igor anton mu ?

Nibali ve valverde'nin inişi iyidir ama onlar birbirini kollayacaklar. Betancur ve amador ile movistar baskı koyacak. Fuglsang ve scarponiye çok iş düşecek.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@Cem Unden

Igor Anton da o gücün olduğunu sanmıyorum,bence gençlerden biri kazanacak.

Valori,Kangert ve Scarponi pelotonu yaracaj isimler ;) Valverde Amador'un kulağını çektiyse yarın Amador çalışır,Visconti de öyle keza,kaçışa gönderebilirler.
Yarın atak yapacak.olan diğer isim de Zakarin :)

Yarın valverde izin verirse etap amadorun.

@Tolga Çelebi

Yıllar önce bir ispanya turunda igor anton liderlik mayosuyla saatte 70km hızla giderken kaza yapmış. Bileğini kırmıştı. İspanya turunu kazanmaya çok yakındı kuvvetli ve iddialıydı. O günden beri patlama yapmasını bekliyorum. O gün belki bugündür. :)

Şimdi buldum 2010 yılı ispanya turu 14.etapmış.

(link)

O kazayı canlı izlemiş ve çok üzülmüştüm

“I respect them. Greipel gave a lot to this race, but to see a rider with one of the jerseys pull out is sad. There are still two to three [sprint] stages left, but the other Grand Tours are not that much easier. The red jersey is as big as the [Tour’s] green jersey. We brought in the red jersey [a few years ago when it changed points system] to give the sprinters something to fight for and win.”

Açıklamayı yapan Mauro Vegni(organizasyonun başı) sprinterlerin ayrılmasına üzülmüş ve Kırmızı mayonun Turdaki yeşil mayo kadar önemli olduğunu söylemiş

Gerçekten de üzücü bana göre Giro genel olarak Turdan iyi ama hakettiği kadar önemsenmiyor

Puanlar açıklandı, ligde 2.liğe yükseldim, Graipel de gittiğine göre kaldık biz bize arkadaşlar :koptum::koptum:

Valverde'nin yokuş domestikleri amador , visconti , betancur ; nibali'de ise fuglsang ve scarponi birde yokuş başı tempo verecek bileğinden sakat agnoli var. Kazak bahtiyar nasıl bir bisikletçi bilmiyorum.

Orica greenedge'de txurruka ve chaves ; Cannondale'da uran uran , dombrovski ve formolo var. Trek segafredo ise hesjedal , zoidl var

Bu arada dimension data'da siutsou aradan sıyrılıp etabı alabilir. Genel klasmanda onaltıncı sırada + 4:33 geride

Eğlenceli birgün olacak

@taner07

Landa kotu oldu hocam ya ben de hic GC'cı kalmadı. Artık Jungels ne yapacak diye bakacağım. Visconti'de var da Valverde onu özgür bırakmaz sanırım. Artık assist puanlarından falan 3-5 koparırız.

• Beğen
Tepkiler: taner07
Yahu bu GK'cılar etaba ne zaman gidecek 2014 tour'da nibali ilk haftadan etap almıştı bu turda daha doğru düzgün gk savaşı bile göremedik. Bu işe çok canım sıkılıyor kaos istiyorum yarışta:agla:

@orhca

Tur yeterince eğlenceli bence. O dediğiniz etap bugün

@taner07 yaprak dökümü resmen ya, geçen sene de bu kadar bırakan varmıydı valla hatırlamıyorum.
Velogames tek valverde kaldı bende GKcı, sprinter de yok, bari adam hansen falan kaçıp kazansa da biraz puan alsam:cool:

• Beğen
Tepkiler: sabitkamera
bugün bacaklar ağlamaya başlayacak, hadi çabuk geçsin zaman bekleyemiyorum :)

Benim Velogames takımı taş gibi. @taner07 gibi olmasa da Valverde, Amador, Majka, Betancur devam ediyor. Birileri Ulussi, Zakarin ve Nibali'nin dizine sıksa belki Taner'i geçerim :D

• Beğen
Tepkiler: taner07
Geri