Scudo Sports

Giro De Italia 2010

Fark 7'52"ye çıktı .82.km'deyiz. Liquigas Bodnar'ın liderliğinde arka grubu çekmeye başladı.Yokuşun başındayız. Liquigas takımında telaş yok .Basso ve Nibali "bugün atak yapmaya ihtiyacımız var ama bizden başkaları da atak yapma ihtiyacı içindeler" diyor.

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
Scudo
netten ıuzleyebılcegım lınk atabılırmısınız uydum arızalındı yaaaaaaaa

@Ali Gelir

ya yurosportta grand garos mu bi şey var işte ! :(
daha yayın gelmedi.
text'ten de takip etmek fena değilmiş.

spor devlet politikasıyla da ilgili bence. insanın ürünlerinin yansıması olan sanat akademi ve sporun gelişmesi toplumsal bakışın önemiyle büyümekte.

ben artık memleketimi aşağılar cümleler kurmak istemiyorum. "işte bizde olunca, burda olsa...işte burası türkiye"...diyerek kendimizi direncimizi de kırıyoruz.
ve maalesef her seçim sonunda da yolun yeniden başına geliyoruz.

bu işlerin taaa mahalle muhtarlarından okul aile birliklerinden ilk orta lise ve üniversitelerden çözümlenmesi lazım.

ÖSS KGS vesvese gibi at yarışı marifetinde sınavlardan bedenlerini de zihinlerini de kenara koyuyor gençler ve gelecek kaygısından "rant rant rant" diye koşuşturuyorlar...

keyfine pedal basıyoruz aslında.
dağlarında zamanın bisikletçilerinin heykellerini gördüğümüz memleketlere ulaşmak güç tabi...
taytın hala araya kaçıp kaçmadığını merak eden taksicilerle, delikanlı olun biraz diye bağırmayan kamyoncular olacak umarım bi gün :)

tartışalım iyidir sonuç çıkar, bir araya gelinir...ama kelimelere dikkat edelim. kırmadan ve usanmadan cümle kuralım...

@Ali Gelir

Ali bey sadece bisiklet sevgisini ifade etmek istemiş...
:)

:in:

Bende bu gün 19. etabı heyecanla bekliyorum,şimdi bisikletle tura çıkıcam amacım 40 km yapıp gelmek...eurosport yayını sanırım 17:00 gibi başlıyor...amacım o saatlere kadar dönüp keyifle turu izliycem.
Cadel Evans'a büyük sempatim var ama işinin zor olduğunuda biliyyorum.
Kim kazanırsa kazansın hepsini izlemek büyük keyif...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Teoremos

Kimseyi kırdığıma inanmıyorum . Ne demek istediğimi çok iyi anlamalarına rağmen ,sırf laf olsun diye konuşanlara lafım . Yoksa ülkemi küçümsediğim yok .Her spor dalı için aynı şey geçerli .Neden bazı şeylerden mahrum oluyoruz ? Neden daha iyi olmayalım ? Bunları gerçekten hak etmiyormuyuz? Daha iyi yaşamak , hayattan daha çok zevk alabilmek , sevdiğin işten para kazanmak herkesin hakkı

Koskoca Euskatel Euskadi takımının bütçesi 8 milyon euro , Kazma Tabata'da aynı para .Düşünün zihniyet farkını .Kimse para yok demesin .Yada futbolda daha çok para var demesin .3 büyükler deli gibi borç batağında .Demek ki futbolda da para yok . Zaten o büyük paraları alan topçu sayısı 50 kişiyi geçmez. Futbol afyondur.

Halkın ilgisi yokmuş. Geçin bunları . Sen imkan verdin de halk ilgilenmedi mi? Şu bisikletlere binmeyi istemeyecek bir adam gösterin bana . Vatandaşı futbolla uyutuyorlar . Herkes poposunu kaldırıp bisiklet sürse sağlık harcamaları yarıya iner. Para yok kısmı hikaye ,her evde iyi kötü bir bisiklet var .Herkes Pinarello Dogma ,Trek Madone alacak diye bir kanun yok .

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
@Ali Gelir

Doğru mu gördüm yarışçılar tren yolundan geçmeden önce durduruldular tren geçti sonra devam ettiler :) İlginç :D

@reha genç

likigaz tam kadro çekiyor...

(link)

bu site iyi çalışıyor arkadaşlar. görüntünün akışı süper ve canlı

84,5km kalmış...kaçan grupla 6:45 mesafe var.
ama genel klasmandaki 80. 58. kaçmış bulunmakta...
45 kilometre kala bi tırmanış var kategori dışı diyebileceğimiz.
ilk 10'dakiler hünerlerini o zaman mı gösterecekler acaba?

@Goflet

Kusura bakma ama kardeşim o iş Türkiyede zor yaşanır.Sadece spor yapma isteğiyle olmuyor malesef.Spor yapmak istesen doğru dürüst kulüp yok,ferdi yapalım desen para yok , okuldan-işten zaman yok.Hadi yaptın diyelim 3 ayda bir yol yarışı oluyor.Doğru dürüst tarih belli değil bişey belli değil sırf yarış yapmış olmak için yapılan yarışlar.Böyle bir federasyon varken böyle bir sistem varken pro olacak bisikletçi çok zor yetişir.

Ali Gelir beyin 'italyada , ispanyada , belçikada doğmak vardı ' sözüne o ülkelerin arasına fransayıda ekleyerek aynen katılıyorum.
Bu sözdeki duyulan özlem sadece 'bisiklet sporu' ile ilgilidir.Lütfen konuyu Türklük , milliyetçilik vs. bi yerlere çekmeyin.Türk olmaktan gurur duyuyoruz ve duyacağız ancak içimizdeki bu bisiklet sevgisiyle sevdiğimiz işten para kazanmak varken üniversitede sırf ilerde 1.000-1.500 arası maaş alacağım diye hiç alakasız bölümlerde dirsek çürütüp , ve ilerde yine hiç alakasız bir işte hayatımızı devam ettirmek için çalışıp tv'deki pro yarışları seyrederken içimden 'italyada , ispanyada , belçikada , fransada doğmak vardı... hatta ekleme yapıp ' böyle şansın taa....' demeden geçemiyorum malesef.

Ve işin en kötü yanı bu durum son 2 sene içinde oynadığım loto kuponları tutmadığı sürece değişmeyecek :D

• Beğen
@FREEKARTAL

olay milliyetçilikle alakalı değil...yapmak isteyen insan heryerde yapar..biz yapardık ama tesis yok kolaycılığına kimse yatmasın..armut piş ağzıma düş..hiç uğraşmasın kimse hiçbişeyle...gitsin herkes fransaya,belçikaya,italyaya ...zaten yapamayacaksan yeteneğin yoksa nerde doğarsan doğ yapamayacaksın...yeteneğin ,gücün ve azmin varsa nerde doğarsan doğ başarırsın..bunun örnekleride var zaten.

• Beğen
Tepkiler: serdar canıbeyaz
akşam tartışırsınız yarış kaçıyor ya !

cadel'i 3 italyan almış araya gidiyorlar...
garzelli topukladı ama genel klasmanda 34 dakka geride.

çok dirayetliler, istikrarlılar...

memleket meseleleri de böyle olmalı dirayetli istikrarlı. köyden şehre sermaye akışları ve hükümetlerin de bi köylü bi şeerli olmasıyla bu şekildeki tartışmalarla ancak birbirimizi kırarız.
meselemiz : yarışlarda, turlarda sokaklarda biraraya gelmemizi becermek olsun...
sonrasında "nüfusumuz" arttıkça taleplerimiz de artacaktır.

• Beğen
Tepkiler: serdar canıbeyaz
Cadel Evans, Sastre, Basso, Nibali hatta kimsenin beklentisi olmasa da Scarponi bu yarışın içindeler. Takımı güçsüz olmasına rağmen Vinokourov'un her zaman tehlikeli olduğunu biliyoruz. 19. etap Brescia - Aprica arası ve cehennem niteliği taşıyan 13 km'lik 1300 metre tırmanışıyla, Zoncolan benzeri bir tırmanış içeriyor. Bu çıkışın sert olmasının dışında uzun olması nedeniyle burda geride kalan bir bisikletçinin tekrar eski temposuna kavuşması çok zor. Cadel Evans eğer tırmanışta Basso'ya tutunabilirse, inişten sonra bu etabı kazanabilir ama açıkçası bu tırmanışın etap sonuna doğru olduğunu düşünürsek bunun pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. Arroyo'nun Zoncolan'da ne kadar zorlandığını düşünürsek, Basso'nun yarın şov yapıp pembe mayoyu giyeceğini düşünüyorum. 195 km'lik etap belki Giro galibini belli etmeyecek ama Mortirolo kesinlikle bize kaybedenleri gösterecek.

böyle yazmıştım blogun sonunda, bu arada scarponi çok ayıp etti sprinte kalkarak, bütün yarış basso'ya tutun sonra son sprinti yap ve adamın bonusunu da al, aferin sana zapatero.

arroyo'yu kutluyorum, ona laf eden vino ve evans'ı da gün olur devran döner diyerek kınıyorum.

Bence de Scarponi ayıp etti. Sonuçta Basso vatandaşı 8 saniyesini aldı. Finish teki ruh halini anlamaya çalışıyorum; bir etap birinciliği, UCİ puanı, para ödülü vs vs. Bilemiyorum zor bir durum.

• Beğen
Tepkiler: Özgür Yalçın
Sonuç aşağı yukarı belli oldu . Benim hayret ettiğim herkes bu kadar kötü iken ;Basso nasıl bu kadar iyi oldu . Arroyo canını dişine taktı .Vino'ya haydi beraber sürelim dedi , Sastre'yi yakaladı ,Cadel'i çekti , Astana'nın arabası son zirvede onu sıkıştırdı , inişte bile canını dişine taktı ,olmadı Allah olmadı. Ne diyeyim ,bu iş bitti
kanımca

@evren şahin

bence ayıp etmedi...yani aslında ayıp yok ortada...
genel klasmanda basso'dan 2:30 geride. tabii 20'' bonustan da sonra...ama bu "gibi" durumlar kimi zamanlarda oluyordu. basso ve nibali'nin etabı scarponi'ye "hediye" ettiklerini düşünüyorum. zira 3 italyan birlikte geldiler onca yolu ve arka gruba 3:05 zaman "takmışlar" iş bölümü yaparak...

dolayısıyla yarın ola hayrola. zaten likigaz bu turun yıldızı oldu. HTC de söndü, astana ve bmc yalnız ikili kaldılar...scarponi de tek tabanca bugünü (zaten yarın son gün) almış sağlık olsun :)

ve kaç gündür maşallah hiç kaza olmuyor ne güzel...çıkır çıkır gitti tur valla...

• Beğen
Ben Garzelliyede şaştım,ilk çıkışta şov yap (adam çıkışta ikidakikakırkbeş sanıye fark kapattı) 2.çıkışta nal topla? Nasıl bir yanlış taktik kurbanı oldu anlamış değilim.

Kimsenin günahına girmeyeyim ama son eteplarda ilginç bedensel olaylar var...

• Beğen
Ayıp falan yok . Aralarında anlaşmışlar ; Scarponi'ye yarışı vermemek için çaba göstermediler zaten . Arroyo elinden geleni yaptı ama 3 adam Cadel , Vino ve Arroyo'nun domestikleri bir işe yaramıyorlar . Bu tur için çok zayıf takımlarla gelmişler . Giro'ya önem vermemenin cezasını ağır ödediler.

Bu turda çok anlayamadığım şeyler oldu. 11.etaptaki anlamsız zaman kaybı her şeyin başlangıcı oldu . Bundan sonra seyir zevkini TdF'de tadacağız artık . Bu turda büyük bir İtalyan dayanışması gördük .Takım içi taktikler , kardeş takımların arasındaki dayanışmalar , ne mantığa hizmet ettiğini anlamadığım iyi lider ve kötü domestiklerden kurulan takımlar , sprinterleri ekarte eden atak zaferleri hepsi vardı . İyi bir turdu ama kazanan tekti ; Liquigas.

Cadel Evans her tırmanmada sorun yaşadı . İtalyan spiker "difficulta,difficulta" dedikçe , Evans'ın çektiği acıyı gördüm ekranlarda . Böyle iyi bir MTBcinin bu kadar zorlanması hayretler içinde bıraktı beni.

Astana ,BMC Racing Team ,Saxobank sportif direktörleri bu turun analizini çok iyi yapmalılar . En büyük hataları çok iyi takım kaptanlarının yanına kazma domestikler koymaları oldu. Liquigas ise Basso , Nibali , Agnoli , Kiserlovski , Agnulo ile işi yavaş yavaş bitirdi. Bir de Sagan olsaydı işi tamam olacaktı.

Vino'ya çok şey söylemek ,çok küfür etmek isterdim . Sonuçta Astana ve Caisse d'Epargne kardeş takımlar. Birinci takımları antremanları her zaman beraber yapıyorlar. Contador ve Valverde ahbap çavuşlar. Ama bu takım politikasına yansımamış açıkçası.

İşin perde arkasından da çok tuhaf kokular geliyor ; bunu da hissediyorum açıkça. Bütün takımların bir İspanyola bu kadar diş bilemelerini başka mantığı yok bence

TdF'de işler çok farklı olacak tabii ama bütün takımların bütün enerjilerini TdF'ye saklayıp Giro'yu ve Vuelta'yı önemsememeleri çok saçma geldi. Sonuçta kazanan bir tane kaybeden 21 tane olacak her zamanki gibi

bisiklet dünyasında kardeşlik yoktur, bunu bilmek için bisiklet yarışlarının tarihine bakmak gerek, 1909 yılında giro nasıl yapılıyordu acaba?

bu arada cadel'in suratı her zaman öyledir, etap kazanırken de inerken de çıkarken de, hızlı giderken de her zaman.

Kardeşlikten ziyade takımlar arasında taktiksel paralellikten doğan dayanışmalar var. Bunlar kimi zaman sonuca etki ediyor. Dikkatli seyrederseniz bunları görebilirsiniz. Birbirlerine yarış vermeler , adamı yokuş yukarı taşımalar , finişe çekmeler bunlar en küçük yarışlarda bile oluyor. Örnekleri çok ,örneğin geçen sene TdF 17.etapta Andy Schleck , Frank Schleck anlaşmalı olarak Contador'a ikinciliği verip kendileri 1 ve 3'ü paylaştılar . Ekranlarda da bu açıkça belli oluyordu.

Bu spor anlamayana bireysel bir spor olarak gözükse de tamamen takım ve dayanışma sporu. Tek başına bir şey yapmak isteyenlerin halleri ortada . Bugün siz bir adamı çekerseniz , yarın başka yarışta o adam sizi çeker. Bu işler böyledir.

Siz bilmesenizde emin olun takımlar arasında büyük dayanışmalar var ve bu şike değil . Adamların çoğu birbirleriyle ahbap çavuşlar

Geri