Scudo Sports

Giriş seviyesindeki MTB Amortisörlerinin kıyaslanması

Milbert Hofen

Forum Bağımlısı
Tepki
1.541
Bisiklet
Canyon
İnternette böyle bir çalışma buldum. Yapan arkadaşlar, giriş seviyesinin çok kullanılan modellerini test etmişler. Test ettikleri 10 model hakkında kısaca görüşlerini de belirtmişler. Amortisör ağırlığı ve kıyaslaması arayan arkadaşlara yardımcı olabilir.

http://www.bike-advisor.com/wp-content/uploads/2013/01/entry_level_xc_bicycle_forks.jpg

Bu da yorumların bulunduğu link ; (link)

Kaynak:(link)

Scudo
Paylaşım için teşekkürler, çok faydalı oldu. Ancak şöyle bir durum var: bende 120mm çalışma mesafesine sahip RockShox Recon Silver Solo Air modeli var, şaft borusu da 1.5" (Cannondale uyumlu). Geçen bisikletten çıkardığımda tartma imkanım oldu 1.7 kg civarı bir ağırlığı var, burada yazan 2.069 kg hatalı olabilir diye düşünüyorum. Tartıda hata yok kalibrasyonu yapıldı. Ayrıca forumdan bir arkadaşa da Recon Gold Air vermiştim birkaç ay önce o da 1.6 kg civarındaydı. Model yılına göre fark olabilir belki.

@9magiko
Çok haklısınız. Ben, 2014 paylaşımı diye konu açtım, meğer 2012 sonuymuş. Bu modeller olsa olsa 2012 modeldir. Düzelttiğiniz için teşekkür ederim.

Konu hakkında araştırma yaparken başlığa denk gelmek çok iyi oldu. Teşekkürler

Yalnız şurada da 2069 gr. Belki farklı modellerden yola çıkıyoruz
(link)
(link)

RST Blaze 29" 3kiloya yakın diye biliyorum.

@Soner Közen

Bendeki 2013 model bisiklet uzerindeydi yani muhtemelen 2012 ya da 2013 model. Ayrica Sram/RockShox sitesinde 26" Recon Gold icin de 1776 gr. demis ama 29" olan daha hafif. Yani zaten orada yazan agirliklarda bir gariplik var.

Belki bir ihtimal RockShox'un piyasaya surdukleri ile bisiklet ureticilerine verdikleri arasinda fark olabilir. Malum ureticiler agirligi dusurme yarisinda olduklarindan boyle bir yonteme basvuruyor olabilirler.

Xcm maşamı çıakrdım ben bildiğin 2800 gr orada daha hafif vermişler :) 29er için söylüyorum tabi..

@Yavuz SOYLU

Gorundugu kadariyla yukaridaki agirliklar 26" icin.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
bilgi için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
@Soner Közen
Teşekkür ederim çok faydalı bir paylaşım olmuş. sorularıma cevap ararken hepsini aynı yerde bulmak gibisi yok :)

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Geri