Arkadaşlar, sizce bu aparatların maşaya bir zararı yokmudur özellikle maşaya bagaj falan bağladığımızda. Sonuçta kuvvet merkezden uzaklaştıkça kuvvetin etkisi artacak ve maşayı yada şaft borusuna daha fazla yük bindirmezmi ki ?
@Genç89 evet daha fazla yük binecektir kuvvet x kuvvet kolu
Ama maşanın şaftı bu gücü fazlasıyla kaldıracaktır. Zaten sıfır (xcm) maşa 26.5 cm Şaft borusuyla geliyor.
Ben boyun fıtığı sebebiyle şaftı hiç kesmeden kullandım üzerine açılı btwin gidon boğazı ile 30 derece daha yukarı kaldırdım gayet konforlu oldu.
@a.f.k.
ben sabit maşalı bir tur bisikleti kullanıyorum yeri geldiğinde toprak yola da giriyorum 20kg yük ile sırf o yüzden çekiniyorum yoksa benim de çok ihtiyacım var
Ben bianchi touring bisikletimde maşayı değiştirip düz maşa taktığımda sıkıntı yaşamıştım spacer ile yükseltme imkanı oldu ama kesmedi bende 10 cm 7 derecelik gidon boğazını 6 cm ve 35 derecelik bir boğazla değiştirdim on numara oldu sanırım doğa bisikletten aldım...Yakından olmasada bu resimde var...
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@C.Koc Ama sorun şu siz hali hazırda şaft borusunun orijinal uzuluğundan faydalanmışsınız bu aparatlar ise şaft borusuna ek bir bağlantı ile sabitleniyor. Normal kullanımlarda sorun olmaz belki ama ben şehirler arası turlarda ön maşama bagaj bağladığımda çok güvenli olmayacakmış gibi geldi. Herşeye rağmen elbette düşüncelerinize açığım. Bu arada maşanız bisikletinizle birlikte orijinal olarak gelmiş gibi duruyor, sırıtan hiç bir yanı yok baya güzel olmuş.
@Genç89Zaten yazmıştım benim spacer kullanma şansım olmuştu.Sizdede uzatma aparatı eğer sağlam bir marka olduktan sonra sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.Bu arada bisiklet için teşekkürler epey uğraşmıştım zamanında [emoji3]
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi