Scudo Sports

Gidonun altındaki çevrilebilen şey

CanerG

Aktif Üye
Tepki
26
İsim
Caner G.
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar frenin altında elle çevrilebilen ve bir kabloya bağlı olan birşey var. Bu hem sağdaki vites kolunun altında hemde sol vites kolunun altında. Bu nedir ne işe yarar bilen varmı?

Scudo
Sanırım ayar vidasından bahsediyorsunuz. Resim olmadığı için ancak bu kadar tahmin edebildim. Fren sert ise yumuşatmak yumuşak ise sertlestirmek için kullanılır.

Vitesler ile bir alakası yok yani?

Barrel adjuster denilen naneden bahsediyorsun sanırım.Tel gerginliğini ayarlamaya yarar.

Resim cekip koyarsan yada internetten resim bulup eklersen daha yardımcı olabiliriz. Yoksa bi cevir bakalım ne olucak demek geliyor içimden :D

Fren için olan ayrı vites için olan ayrıdır.

Buyrun resimler (siyah olan) Bulunduğu yer biraz karanlık oyüzden :

Dosyalar

• IMG_20150628_211814.jpg
    IMG_20150628_211814.jpg
    31 KB · Okunma: 51
  • IMG_20150628_211808.jpg
    IMG_20150628_211808.jpg
    29,5 KB · Okunma: 50
Fren tel gerginliğini ayarlayan kısım o.Frenin yumuşak ya da sert olmasını istiyorsanız ya da zamanla pabuçlarınız eridikçe tel gerginlik ayarını buradan ayarlayabiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: CanerG
Vites için de aynı parçadan vardır. O da vitesi ayarlamak içindir.

• Beğen
Tepkiler: CanerG
Demin ben vitesle alakalıdır diye biraz sola çevirdim birşey olurmu? Ve ön değiştirici diğer dişliye geçmiyor ne yapabilirim?

İkinci resimde fark ettim vites için olanı kurcalamışsın.Ne kadar çevirdiğini ahtırlıyorsan aynı oranda trs yöne dogru cevir.

@Barış TURAN

Ön değiştirici zinciri diğer dişliye geçirmiyor oynarsam düzeltebilirmiyim?

@Barış TURAN

H ve L ile oynadım herkes bu videoyu atıyor ancak pek anlamadım. Arka değiştiricide sorun yok ön değiştirici sorunlu.

Sorun ön değiştiricinin 2. ve 3. viteslere geçirmemesi orada ön dişlinin 3. vitese geçirileceğini söylemiş.

Geri