Scudo Sports

Gidon yüksekliği ayarlama

Tepki
7
forumda bir türlü bulamadım. gidonun yüksekliği ayarlanıyor diye biliyorum ama bir türlü kendi gidon yükseliğimi ayarlayamadım. dağ bisikletim var (salcano-hector), öncelikle gidonun kadroya tutunduğu yeri alyanla söktüm içinden uzun vidalı bir çubuk çıktı ama işe yaramadı, sonra çatalla gidon arasında iki tane büyük vana gibi ingiliz anahtarıyla gevşetilen bir vida var onları gevşettim yine işe yaramadı.

kısacası beceremedim, nasıl yapılır bu ayar? yada bütün bisikletlerde gidon ayarı yapılırmı yoksa bazılarında sabittir, yapılamaz mı?

Scudo
Tolga bey,durum şöyledir.Siz diyorsunuz ki;"öncelikle gidonun kadroya tutunduğu yeri alyanla söktüm içinden uzun vidalı bir çubuk çıktı ama işe yaramadı, sonra çatalla gidon arasında iki tane büyük vana gibi ingiliz anahtarıyla gevşetilen bir vida var onları gevşettim yine işe yaramadı.".Siz burada direksiyonu sökmüşsünüz,direksiyon gidon ayarı yapmamışsınız.
Ben durumu size şöyle anlatıyorum;
İlk önce söktüğünüz yerleri takalım.Hani vana gibi ingiliz anahtarıyla gevşettiğiniz somunları ilkten sıkın,daha sonra direksiyon sağa sola dönmüyorsa,biraz gevşetin.Direksiyon rahatlayana kadar ve ön frene bastığınızda çatalda boşluk yoksa,en üstteki somunu ve altındaki somunu iki anahtar vasıtasıyla sıkıp,direksiyon boşluk ayarını tamamlayın.
Bir üstü ise,yani direksiyon yüksekliği ayarı şöyle;
Uzun vidalı çubuk ile altındaki döküm parçayı,yani önceden çıkardığınız parçaları yerine takın.Alyan civatayı şöyle direksiyon hafif sıkılıkta yukarıya kaldırılabilecek ve sağa sola oynatabilecek şekilde sıkın.Daha sonra koltuğunuza oturup,direksiyonunuzu kendinize göre rahat sürüş için ayarlayın.
Tavsiyem;sormadan başka bir iş yapmayın.

tavsiyeleriniz çok işime yaradı, istediğim yüksekliğe getirebildim gidonu. çok teşekkür ederim.

image.jpeg

Yeni aldığım Magnetic 2863'in gidon yüksekliğini nasıl ayarlayabilirim? Resimdeki gibi plastik bir kapak var(neco). Onu sökemedim. Kaba kuvvette uygulamaya korktum açıkçası. Dikkat etmediğim bir şey mi var? Onu sökebilirsem allen anahtarla ayarlayabilir miyim yüksekliğini? Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Geri