gidon boyu

felis911

Forum Bağımlısı
Tepki
859
gidon boyunun kısa veya uzun olması neye göre seçilmeli uzun yol gezileri için kısa mı kullanışlı yoksa uzun mu? birimleri ile bilgilendirirseniz çok memnun olacağım teşekkürler

Scudo

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Tepki
4.700
Bisiklet
Specialized
Gidon boyunu mu gidon boyumu tam çözemedim zira uykuluyumda biraz ama yazabilirim ikisi içinde bişeyler umarım işinize yarar...

Gidonun uzun yada kısa olması tamamen sizn konfor anlaşınız ve kontrol isteğinizle alakalıdır. Normal bir kullanıcı için Gidon genişliği Omuz genişliğinden 10cm kadar geniş olsa yeterlidir... Ama gidon genişledikçe kontrol artar ve denge artar fakat bu durumda bisikletin manevra ve esneklik özellikleri azalmış olur yani geniş gidonu otobüs kısa gidonu ise yarış arabası direksyonu gibi düşünebilirsiniz... Ayrıca gidon genişliği arttıkça daha rahat bir oturma pozisyonu elde edilmişte olur...

Gidon boynu (boğazı) konusundaysa şunu söyleyebilirim... Rahat kullanımlar için daha çok kısa ve dik açılı yani gidonu biraz daha yüksekte tutan boğazlar daha dik bir oturuş için tercih edilebilir fakat gene bu seçim bisikletinizin kıvraklığını azaltacaktır... Onun dışında boğaz uzunluğu sizin vücut boyunuza göre bisikletin üst borusunu dengelemek için kullanılabilir... Yani 180cm boyundaki biri 16" bir kadroyu 120mm lik bir boğazla kullanabilir... Tabi çok sağlıklı olmasada mümkündür...Ayrıca uzun boğazlar bisikletin üzerinde daha çok yatışa yakın bir duruş oluştururlar ve çıkışlarda daha iyi performansa gösterirlerken inişlerde ağırlığı fazla öne getirdiği için zorluk çıkaracaktır...

Yani gidon için uzunluk min omuz genişliğinden 10cm kadar genişlikten başlamalıdır... Boğaz uzunluğu ise kendinize uygun bir kadro için 90-100 mm arasında olanlar uygundur... daha uzunu ve kısası boylar sizin bisiklet üstündeki konumunuz diz ve bel ağrısı gibi problemlerinize göre dik yada yatık oturmanız gerektiğine göre ayarlanabilirler...

bisikletci

Forum Bağımlısı
Tepki
380
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Gidon boyu omuz genisliğine göre secilmeli ( alınan gidon uzun hali ilede kullanılabilir ya da esit oranda kesilip kısaltılabilinir ) . eger omuz genisliğinden kısa bir gidon kullanırsanız manevra kabiliyetiniz önemli ölçüde azalacaktır .

Kanımca uzun yol gezileri için kelebek tipli gidonları kullanmak cok mantıklı olucaktır . rahatlık acısından tabiiki ..

( Çagrı ben yazarkenin bu konuya cvp yazılmamıstı sen benden önce davranıp yollamıssın .. Yazdıgını görmedigim icin ikimizde hemen hemen aynı konuya deginmisiz , cevabını görseydim yazmazdım ;) )

felis911

Forum Bağımlısı
Tepki
859
ikinize de teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Tepki
4.700
Bisiklet
Specialized
önemli değil kardeş ayıpsın...

Tepki
0
İsim
Dogukan UZUNGUL
Bisiklet
Ghost
Merhabalar
Ben MTB tipi bisikletim için gidon alacağım. Boyum 1.73, omuz genişliğim 45 cm. Gidon boyu 710 mm olan bir gidon bana uygun mudur ?