Giant AnyRoad

alper 76

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2014
Mesaj
1.780
Tepki
1.822
Yaş
48
Şehir
mersin
Bisiklet
Scott
Benim de beğendiiğim bir ürün, aynı şekilde specialised diverge de bence süper bir ürün. Ancak@alobar Arkadaşın düşüncesine aynen katılyıorum. mekanik sistem e göre fiyatlar fazla yüksek geliyor bana da.

Farklı bisikletlerin konuşulması çok faydalı böylece biz de bilgi sahibi olabiliyoruz. Kullananlar mümkünse bisikletlerinin olumsuz -beğenmedikleri ya da daha iyi olabileceğini düşündükleri yönlerini de anlatırlarsa daha memnun oluruz. yoksa forum "benimki şööyle güzel... aha benim bisikletim şşöööyle süper e " döner.
 
Scudo

gael

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2017
Mesaj
36
Tepki
67
Yaş
37
Şehir
Balıkesir
İsim
Engin
Bisiklet
Giant
@mhtozel kadrolarda yıllar itibari ile kalite düştüğünü sanmıyorum elimde dayanağım yok tabi.. Hatta bence kadro tüm yıllarda aynı ama resimdeki detaya anlam da veremiyorum.

Kadro kalitesindeki segment artış ya da azalışlarının fiyata daha fazla etki edeceğini düşünmekle birlikte;

Giant'ın U.K. sitesinde Aluxx SLR vs. Aluxx-Grade kadroya sahip donanımları neredeyse bana göre aynı olan 2 cycylecros bisiklet için yaptığım karşılaştırmada fiyat farkı 50 £. (link)

Ayrıca aynroad-1 serisinde 2015-2016-2017 fiyatları hiç değişmemiş görünüyor.

Neyse sıkıntı yok şu anlam veremedim dediğim Aluxx SL yazan 2014 anyroad1 model bu hafta gelecek, 2017 model olanla ikisini kucağıma alıp tartarım..İkisinden birini alacağım nasipse, koç gibi mübarek..Gidona kına yakılır öyle bir güzel duruyor :)



asd.png
 

mhtozel

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Nisan 2015
Mesaj
433
Tepki
873
Şehir
İzmir
İsim
Mehmet
Bisiklet
Giant
@gael giant resmi sitesinde tek fiyat olduğunu bende gördüm.
Türkiye'de 2017 model anyroad fiyatı basit bir araştırmada 4.900 tl ye bulunabiliyor. Ancak 2016 modelini 5.490 tl altında bulmak neredeyse imkansız. Hatta 2017 yılı başlarında 4.900 olan fiyatları 2017 modelin piyasaya girmesiyle birlikte 5.490 tl seviyesine yükseldi. (Bir süredir ciddi ciddi takipteyim de :D) Yurtdışındaki internet satıcılarında da benzerlik farkettiğim için sordum açıkcası.

Hani beklenti olarak yenisi çıkınca eskisinin nasıl olsa fiyatı düşer psikolojisi bardır ya bende o vardı bir anda uçup gitti o_O
 

gael

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2017
Mesaj
36
Tepki
67
Yaş
37
Şehir
Balıkesir
İsim
Engin
Bisiklet
Giant
@mhtozel valla keşke dediğiniz gibi olsa :(, heralde 2016 ile arasında hiçbir fark olmadığı için eski fiyatlar da yenisinin fiyatına çekiliyor namussuzun :)

Bu iş ne garip, ilk başladığımda 2 bin TL bisiklete vereni duyunca aklını kaçırmış bu diyordum, şimdi 4-5 bin TL veriyoruz da yine tam bir tatmin etmiyor yok 2 serisinde sora var tiagra olsunlar,falanlar.. düşününce insanoğlu garip :)
 
  • Beğen
Tepkiler: mhtozel

Tolga Günsezer

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2011
Mesaj
1.206
Tepki
1.060
Yaş
50
Şehir
Manisa / Sarıgöl
Bisiklet
Whistle
6 ay kadar Anyroad 2 kullandım. Üzülerek de olsa kadro büyük geldiği için satmak zorunda kaldım.

Öncelikle fren konusunda akılları karıştıran mekanik disk için şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim, Avid BB5 piyasadaki birçok hidrolik disk frenden çok daha iyi tutuş sağlar. Gravel bike kullanım amacına uygun tamiri çok kolaydır. Arazide olası arızalar hidrolik disk frene göre daha kolay giderilebilir.

Anyroad tam bir macera bisikletidir. Yarışlarda kullanılır mı diye soran bir arkadaş vardı açıları yarışa uygun değil tam olarak konfor amaçlı açılara sahip.

Son derece dengeli ve zevkli bir sürüşü var. Hem orjinal 32 mm yarı dişli, hem 35 mm dişli hem de 28 mm slick lastiklerle kullandım, kesinlikle 35 mm dişli lastikler konfor ve estetik olarak en beğendiğim oldu.

Sora 3x9 vites sistemi yeterli olsa da kesinlikle 11'li 105 grup seti hakkeden bir bisiklet.
 

Groims

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Mayıs 2016
Mesaj
1.394
Tepki
1.511
Şehir
Ohrid
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@gael Her halükarda aluminyum olacak, bütçeye ne uygun ise onu almanızı tavsiye ederim.
Gram ve hafiflik unsurları orta ve ileri seviye performans yarışçıları için önemli kriterlerdir. Eğer siz Anyroad ile yarışa katılacak ya da yokuşlarda bacaklarım daha az güç uygulasın derseniz, en hafif en pahalı olanı alın. Yok haftasonları, en hızlı 20 km - 25 km hız ile sürüş yapacağım derseniz zaten normal aluminyum da işinizi görür.
 

gael

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2017
Mesaj
36
Tepki
67
Yaş
37
Şehir
Balıkesir
İsim
Engin
Bisiklet
Giant
@Kerem Groims[/USER] haklısınız, zaten %80 asfalt % 20 arazi sürüşü için kullanacağım mtb ile turlarımda asfalt ortalama hızım 20-25 km. Mesafe ise azami 50km.
Comax için bütçe kısıtı olduğundan alüminyum kadro alacağım ve yeterli olacağını düşünüyorum
Teşekkür ederim,

Selamlar,

Anyroad2 yi cuma günü satın aldım ve bugün 30km'lik bir sürüş gerçekleştirdim. Bisikletin adına uygun olarak gerçekten her yolda kullandım, 10 km asfalt, daha sonra yapım aşamadındaki bir yoldan geçtim yaklaşık 3 km'nin yarısı stabizile taşlı falan bir yol, devamı sıkıştırılmış kaymak gibi toprak. Daha sonrası dağ inişi toprak yol çok taşlı değil ama engebeli..

İlk gün ilk defa yol/yarış donanımlı bir bisiklete binmenin verdiği tedirginlik vardı bugün daha rahattı. Hala fren mekanizmasına alışamadım. Asfaltta giderken şehirlerarası yoldu ve inanılmaz rüzgarlıydı heralde 30km falan rüzgar vardı, kamyonlar geçince savruluyorum tedirgin oldum açıkçası.

Gelelim tırmanışa, mtb ye nazaran konfor daha fazla bisikletin önü hafif olduğundan sanırım çok zorlanmadım. İniş açıkçası fren sıkmaktan koluma kramp girdi bisikletin limitlerini çok bilemediğimden ani bir taşa denk gelip tatsızlık çıksın istemedim ve baya yavaş indim.

Sonrası daha düz toprak yolda hızımı sa arttırdım sürüş keyfi iyiydi.

Sonuç; beğendiğim noktalar hafiflik, yokuş performansı, ivmelenme ve bisikletin duruşu :)

Soru işaretleri; frenler, vites kullanımına alışmış gibiyim ama ön aktarıcıyı o ufak ayar işi için pratik lazım, bu arada sora grupset var sorunsuz gibi,

Sele... mtbnin selesine oranla daha dar, yani resmen küçük geliyor bu yüzden değiştirebilirim konforumu bozuyor ama yan etkisi olur mu bilemiyorum duruş pozisyonuna bağlı olarak. Birkaç caps verelim,
IMG_1420.JPG IMG_1410.JPG
 

BerkayGrgl

Üye
Kayıt
14 Mayıs 2017
Mesaj
31
Tepki
18
Yaş
24
Şehir
Konya
İsim
Berkay
Bisiklet
Whistle
Merhabalar abiler sizlere bir sorum olacaktı Yeni başlıyorum yol bisikletine önerileriniz nedir bütçem 1500 tl ve kron rc slr 400 carraro rc032 arasında kaldım fikirleriniz önemli saolun bianchi aklıma yattı gibi
KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ TRIPLE BUTTED
MAŞAÇELİK RİJİT 1.1/8″
ARKA VİTESSHIMANO SORA R3000
ÖN VİTESSHIMANO SORA R3000
KRANK TAKIMISHIMANO SORA 3000
ARKA DİŞLİSHIMANO CSHG30 11-28T KASET
VİTES KOLUSHIMANO SORA 3000 2X9
FRENSHIMANO SORA 3000 KUMPAS FREN
LASTİKMICHELIN DYNAMIC SPORT 700X25C
JANTBIANCHI ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELESELLE ROYAL
KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ TRIPLE BUTTED
 

Groims

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Mayıs 2016
Mesaj
1.394
Tepki
1.511
Şehir
Ohrid
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@gael Koltuk küçüklüğü, yol hissi versin diye konulmuş olabilir.
 

mhtozel

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Nisan 2015
Mesaj
433
Tepki
873
Şehir
İzmir
İsim
Mehmet
Bisiklet
Giant
@gael
Öncelikle hayırlı olsun bisikletiniz çok güzel. İlerleyen zamanda anyroadla ortalama hızınızın değişimini paylaşır mısınız? Birde ön aktarıcıdaki küçük ayar demişsiniz? Ayarında MTB den farklı mı acaba ayarları?
Son olarak frenler güven mi vermiyor yoksa henüz bisiklete alışmadığınız için mi farklı geldi?
 

gael

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2017
Mesaj
36
Tepki
67
Yaş
37
Şehir
Balıkesir
İsim
Engin
Bisiklet
Giant
@mhtozel yol bisikletlerinde çapraz zincir sorunu için soldaki vites değişticiye ufak dokunuşla aktarıcıyı zincirin konumuna göre ayarlamak gerekiyormuş. Zincirin aktarıcıya çarpması mtbye oranla daha toleranslı.
Frenler konusunda karar veremedim disk fren olmasına rağmen duruş mesafesi mtbye oranla daha uzun gibi..Ayrıca freni sıkmak zor yani freni sıkmak için elimin pozisyonu ve parmak açıklığı beni zorluyor.. Hele ki inişte uzun mesafe iniş olduğu için sürekli fren basmaktan elim kasıldı. Henüz alışamamış olduğumdan büyük ihtimal,

Hız konusunda çok test edemedim ama oldukça rüzgarlı havada tempolu sürerek 30km ile gittim. Ama bu hızları 27,5 mtb ile de yapıyordum, efor olarak avantaj var tabi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Groims

avare

Aktif Üye
Kayıt
16 Kasım 2015
Mesaj
110
Tepki
127
Yaş
42
Şehir
İzmir
Bisiklet
Salcano
@gael birşey merak etmekteyim, yol bisikleti tecrübeniz oldumu hiç, olduysa mukayese edebilirmisiniz. Bende mtb var, hafta sonu gezinin sonuna doğru (halim kalmadığında) arkadaşın yol bisikletini kullandım. Onun bacakları ağrıdı, ben ise ciddi manada resmen tekrar canlandım. Anyroad ciddi manada ilgini çeken bir bisiklet ama yol ile karşılaştırmada eksi yönlerini merak etmekteyim.
 

gael

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2017
Mesaj
36
Tepki
67
Yaş
37
Şehir
Balıkesir
İsim
Engin
Bisiklet
Giant
@avare hiç yol bisikleti kullanmadım hatta bu bisiklete geçmeden önce 1 metre bile sürmüşlüğüm yok, direkt anyroad aldım hem daha hafif bir bisiklet hem de kullanış yelpazesi yola göre daha geniş diye düşündüm. Dolayısıyla sağlıklı kıyaslama yapamamakla birlikte arasında çok büyük farklar olduğunu düşünmüyorum. Mutlaka vardır ancak ben o farkları anlayacak kadar profesyonel değilim açıkçası. Ama yol grubu bisikletler eminim daha da hafif ve akıcı. Aslında doğrudan yol bisikleti almayı da düşündüm hatta donanım ve teknoloji olarak daha üstün olan Contend SL 2'yi almaktan son anda vazgeçtim.
Anyroad üzerindeki donanımlar yol/yarış, kadro tabi ki daha ağır yol bisikletine göre ama frenlemesi daha iyi sanırım.
Ayrıca harcanan efor olarak yol bisikleti daha randımanlıdır kesinlikle,
ve fiyat, daha üstün donanımlara sahip yol bisikleti giant için söylersek kafadan daha ucuz.
Tiagra sistemli anyroad 1 5490 TL iken Contend SL 2 3650 TL,
 
  • Beğen
Tepkiler: Esesim10 ve avare

avare

Aktif Üye
Kayıt
16 Kasım 2015
Mesaj
110
Tepki
127
Yaş
42
Şehir
İzmir
Bisiklet
Salcano
@gael teşekkür ederim ilginize ve cevabınıza.
 
  • Beğen
Tepkiler: gael

macerakolik

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Ekim 2006
Mesaj
3.858
Tepki
2.696
Şehir
Esenyurt-İstanbul
İsim
Soner
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@trainspotting35
Oldu sen kapat ben ararım

Bende fastroad slr kullanıcısıyım düz gidon ama oldukça keyifli bir bisiklet. Drop bar takarak test yaptım anyroad oldu desem yeridir ama vites kollarının menteşeleri dropbar borusuna çapı dar geldiği için proje şimdilik düz gidon olarak devam etti. Vitesler olsaydı drop bar ile takılacaktım. Sadece fren olan sti kollar var onlardan kullandım fren okey Viteslerde elimdeki dropbara olmadı şimdilik proje beklemede. Lastikler standart 700x28 bem 700x23 takarak grubumuzun istanbul çanakkale turunda beni müthiş tatmin etti. Evet bir yol bisikleti değil ama yol tadında düz gidon bisiklet oldu. Vites sistemi sora gayet yeterli yıllardır bisiklet kullanıyorum bu vites sistemine bizler kadar takan yok. Hiç bir problem yaşamadım gayet iyi aşındıktan sonra değişecekken daha üstü bakılabilir. Ama illa 105 olsun ultegra olsun en azından tiagra olsun diye dert etmeye çok fazla takılmaya gerek yok. Fastroad modelleri fitnes bike diye geçiyor. Bence anyroad dropbarlı fitnes bike tabi bı benim bence diyerekten yaptığım nir yorumdur
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Sönmezgök

Emre T

Üye
Kayıt
26 Haziran 2016
Mesaj
3
Tepki
4
Yaş
45
Şehir
Adana
İsim
Emre
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Cyclocross
Merhabalar bende en son çocuklukta bisiklet kullanmıştır. geçen sene tekrar heves edip acaba severmıyım dıye once Salcano city Fun 60 v aldım. fakat aklım hep dropbarlı bır bısıkletteydı. 3 ay kullandıktan sonra da önce görünüşüne sonrada çok yönlü kullanılma olanağından dolayı anyroad 2 aldım. son derece memnunum. gerçek bir yol bisikleti kullanmadığım için kıyaslama yapamıyorum fakat salcanodan inipte anyroad a binince bambaşka bir dünyaymış gibi gelmişti. bende bir süre sonra vites sistemini 105 5800 le upgrade yapmak istiyorum. Sonrasında da bır fantezi yapıp frenleri hidroliğe çevirmek gibi bir düşüncem var. hep sanki frenler daha iyi olabilirmiş hissiyatı uyandırıyor mevcut frenler bende. ama dediğim gibi çok tecrübem yok sadece hissiyat:)
Haz 2016 dan beri üyeyim ilk defa mesaj yazmışım:)
 

fatih acar

Üye
Kayıt
21 Temmuz 2013
Mesaj
88
Tepki
82
Yaş
44
Şehir
izmir
İsim
Fatih ACAR
Bisiklet
Carraro
Elimde sti rs505 sağ kol var kullanılmamış. Kullanılmış 5800 arka aktarıcı ve 11-28 ruble var. Sol kol bulamadım hala hidrolik yapabilmek için. Sağ kol eBay den acik arttirmada düşmüştü.

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

alper 76

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2014
Mesaj
1.780
Tepki
1.822
Yaş
48
Şehir
mersin
Bisiklet
Scott
@gael Sanırım daha yeni oldugunuz için size frenler güven vermemiş olabilir. Alttan tuttugunuzda bu sorunun kalmamış oldugunu düşünüyorum. Alalı beri baya zaman geçmiş çünkü, bu arada düşüncelerinizde de değişmeler olmuştur. Ben ilk kez yol bisikletime bindiğimde de uzun süre dinamiğine, frenlerine dengesine alışamamıştım. Ancak bir zaman sonra eldiveniniz gibi oluyor ve frenlerden çok memnunum diyebilirim. Kaydırarak durma konusunda abartılmadıgı sürece sorun yok önlem almak ve bisiklete göre davranmak yeterli.
 

ekranci

Daimi Üye
Kayıt
22 Mayıs 2017
Mesaj
234
Tepki
354
Yaş
42
Şehir
Londra
İsim
Kemal
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Canyon
@Emre T disk frene çevirme işi masraflı (ve kadronun uyumlu olmasını da gerektiren) bir iş, onun yerine daha kaliteli fren pabucu ve jant ile başlayabilirsiniz. Yine olmadı fren setini de yükseltirsiniz. Disk fren olunca balata+rotor eklemenin yanında fren kolunun da değişmesi lazım, dediğim gibi kadro ve göbekte disk için uygun yerlerin olması da lazım.