Scudo Sports

Ghost SE 2920 29 " Dağ Bisikleti hakkında görüşleriniz nelerdir ?

K.Burak

Daimi Üye
Tepki
100
Bisiklet
Giant
Merhaba,
Hem şehir hem dağ olarak bu bisikleti kullanmayı düşünüyorum. Bugün bisikletçiye gittim gayet beğendim ama parçalarının kalitesi hakkında pek bilgim yok. Acaba bu bisiklet nasıldır ? Kaliteli bir bisiklet mi ?

http://www.ghost-bikes.com/uploads/tx_ghbikes/SE_2920_black-grey-grey.png

Kadro :SE 29 7005 DB
Gidon
:Ghost flat light 680mm 31.8 mm
Maşa
:Suntour XCM 29 kilitli 100mm
Çatal Yatağı :FSA Gravity Taper
Gidon :Ghost Flat Light 680mm 31.8mm
Sele Borusu :Ghost light SP DC 1 27.2 mm
Sele :Ghost VL 1535
Arka Arttırıcı :Shimano Alivio 9-Speed
Ön Arttırıcı :Shimano SLX
Vites Kolu :Shimano Acera SL
Fren Kolu :Tektro HDC 300 hidrolik disk
Orta Mil :Shimano BBES-25
Krank Takımı :Shimano Acera 44-32-22
Fren :Tektro HDC 300 Hidrolik Disk
Lastik :Schwalbe Smart Sam 29 2.1
Jant :Ryde Taurus
Göbek :Sram 306
Arka Dişli :SRAM PG-950 11-32
Ağırlık
:14,70

Scudo
Bisiklet güzel görünüyor fakat ben bisiklet almadan önce dikkat ettiğim bir kaç şey var, ilk olarak aynakol'a sonrasında arka aktarıcıya, frenlerin seri dışı olmaması ergonomisine kaliteli olmasına rahat tutulur olmasına(Önemli), rotorların vidalı değil, centerlock olmasına dikkat ederim benim için bunlar önemli, diğer bisiklet alacaklar içinde bunların önemli olması gerek bir bisiklet 100tl daha ucuz diye ona yönelmemek lazım, Teşekkürler :)

@BF Okuru

Cevabınız için teşekkür ederim. Frenleri dediğiniz gibi, rotorları ise hatırlamıyorum ama büyük ihtimalle centerlock şeklindeydi. 1700 liraya alacağım.

Sana aynı fiyatta olan aşağıdaki bisikleti tavsiye ederim.Bende bu ve birkaç bisiklet arasında kalmıştım.

Öncelikle ghost aşağıdaki bisikletten 1 kg daha ağır.Ayrıca frenler tektro olduğu için soru işareti.Göbekleride sram306.Shımano da acera ya denk geliyor olması lazım.Ktm de alivio göbek.Diğer kısımlardada herhangi bir artısı yok ghost un ktm ye göre.İkisi aynı fiyatta fakat peşinde ktm de daha fazla indirim alabilirsin.

He bir de bu arada ithalatçının stoklarında yok bu modelden.Bisikletçilerde kaldıysa anca öyle bulabilirsin :)

(link)

• Beğen
Tepkiler: K.Burak
ghost çok estetik tabi benimde gözüm kalmıştı ama scott scale 80 almıştım, alırsanız memnun kalırsınız sanırım ghost güzel bir bisiklet

• Beğen
bire bir gördüm oldukça hoş bir bisiklet.1700 liraya daha iddalı bir şey alabiliceğini düşünmüyorum.
yavaş yavaş yükseltirsin bence.
1 maşa
2 ayna kol
3 değiştiriciler
kadrosunun 7005 olması dışında oldukça iyi.çünkü 7005 ler biraz daha ağır oluyor..

• Beğen
Carrraro Crx 900'a ne dersiniz ?_- Ben de bisiklet alacam kısa süre içinde ;

Kadro:ASL-Alimünyum Süper Light
Maşa: 26" Suntour CRX 930 (RADİON PM RL ) 100mm Gidondan Kilitli
Furç:Yarı Entegre 1.1/8 inç
Arka Aktarıcı:Shımano SLX RD-M670-10V
Ön Aktarıcı:Shimano DEORE FD-M590-10V
Vites kolları:Shimano DEORE SL-M590-10V
Fren Takımı:Shımano Hidrolık Disk Fren BL-M596
Rotor:Shımano SM-RT54 Centerelock
Aynakol:Shımano FC-M670-675-10V
Gidon:Carraro Alımınyum
Gidon Boğazı:Carraro Alımınyum
Pedal:Alımınyum
Sele Borusu:Carraro Alımınyum
Sele:Velo VL-1488 Carraro Logolu
Ön Göbek:Shımano MT-15
Arka Göbek:Shımano MT-15
Zincir:HG-X 10V
Jant Telleri:Shımano MT 15
Jantlar:26'' Shımano MT-15 Set Centere lock Disk
Dış lastik: 26X2.10 54-559 SMART SAM HS367 Kevlar Guard

http://r1305.hizliresim.com/19/m/n78b4.jpg

GHOST kaliteli bir markadır. 29" olması da ayrı güzel. ancak 1.70cm boy uzunluğunun altına 29" pek tavsiye edilmiyor. Tavsiye ederim.

• Beğen
Ghost kaliteli bi marka, ben de Se serisi kullanıyorum, gayet memnunum.

Carraro Crx 900 de güzel bi bisiklet, hem f/p oranı yüksek hem de güzel görünüyor :)

@M.FARUK

Pazar günü bisikletle İzmir - Aydın Kuşadası turu yaptım. Dün akşam geldim. Benim en fazla kilometre yaptığım turdu. Anca toparlıyorum kendimi. En kısa zamanda değerlendirip cevaplayacağım yorumlarınızı :)

Geri