Gezi sırasında yolda bulduğumuz enterasan nesneler

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2017
Mesaj
1.805
Tepki
2.140
Şehir
Giresun
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bugün tur dönüşü şehir içinden eve gidiyordum. Ara bir sokaktan geçerken yerdeki bir telefon kabı dikkatimi çekti. Başta boş telefon kabıdır diye düşünüyordum ama bildiğin IPhone telefon, 6 inç veya daha büyükte olabilir. Çevreye baktım, acaba sahibi arıyor mu falan diye kimse yoktu. Bir apartmanın biraz ilersinde yolun ortasında duruyordu telefon. İlk aklıma, lan acaba gizli kamerayla sosyal deney mi yapıyorlar, alacak mı bırakacak mı diye benimi mi çekiyorlar diye düşündüm. :D Sonra baktım, ne gelen var ne giden. Telefon çalışıyor. Önce rehberden telefon sahibinin yakınlarına ulaşmak istedim ama tuş kililiti devredeydi. İki seçenek vardı, telefonu sahibine ulaştırmak ya da polise, belediyeye bırakmak. Biraz bekleyim dedim, belki birisini sağda solda arıyordur diye ama gelen giden olmadı. Yaklaşık 20-25 dk bekledim. Bir yanım, ya bulduğun yere bırak sana mı kaldı diyor, bir yanım, ya art niyetli birisi alırsa yazık günah değil mi diyor. Telefonda iphone, ucuz bir şeyde değildir herhalde. Şimdi dedim polise söylesem, ya ekip bekleyeceğim, belki evrak kitap işleri olur vs belediyeye gitsem, yol biraz uzayacak, merkez içi kalabalık oluyor. Neyse dedim, madem bu kadar bekledik, gidip belediyeye bırakırım dedim.Tam o sırada birisi telefonu aradı, tamam dedim sahibi bulundu. Sahibi bir yerden telefonunu aratmış, adamla konuşup yolumun üzerindeki mekana geçerken uğradım, telefonu sahibine verdim. İyi bir şey yapmanın huzuruyla yola devam ettim. Bu iyilik, beni uzun süre bisiklet üzerinde korur diye düşünüyorum bakalım. :)
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Anahtar, tamir anahtarı, araç telefon şarj kiti, civata, somun, bez, odun, kırık karenaj, araç tampon parçaları, pedal mili, cüzdan ( polis kimliği vardı, bölge trafiğe teslim ettim) , bıçak, bir kaç tane kırık telefon ekranı....vs...vs..
 

Atasoy

Terörü ve destekcilerini Lanetliyorum
Kayıt
1 Mart 2016
Mesaj
2.213
Tepki
12.347
Yaş
52
Şehir
antalya
İsim
ibrahim
Başlangıç
1977—78
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Tebrikler, bu iyiliğiniz kesin size döner.
Yağmurlu bir günde bir çifti aracımla gidecekleri yere bırakmayi teklif ettim.
2 gün sonra ıssiz bir yerde zincirim kırıldı Okul servisi durup beni ilçeye kadar bıraktı.
 

Desert Fox

CARRARO Sportive 321 Deore
Kayıt
24 Eylül 2017
Mesaj
1.312
Tepki
1.426
Yaş
27
Şehir
KAŞ/OLSZTYN
İsim
TAHA
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
çöp çöp çöp tura her giitiğim zaman yol kenarlarında bol çöp buluyorum ve utanıyorum kendimden.geçen pazar günü yolun kenarına moloz,çöp vs olan büyük bir yıgın görmüştüm resmen görüntü kirliliği bu ülkeyi bize emanet edenlerin kemiklerini sızlatıyordur kesin
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bi keresinde lisede ben de benzer şeyi yaşadım. Gece yolda yürürken yerde kimlik gördüm, aldım baktım asker kimliği. Çarşı iznine çıkan bir asker düşürmüş. Ertesi günü okulda milli güvenlik dersi vardı, hocaya veririm diye aldım. Bu arada hocamız kurmay albaydı. Sonrası asker için sancılı bir süreçmiş, kaş yapayım derken göz çıkarmışım :bsmagryr:
 

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2017
Mesaj
1.805
Tepki
2.140
Şehir
Giresun
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Teşekkürler arkadaşlar, iyiliğin her zaman geri döndüğünü bilirim.Elimden geldiğincede yapmaya çalışırım, sen iyiliği Allahın rızası için yaptıktan sonra insan hakketmemiş bir önemi yok.:)
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Kucuk bez canta buldum gecen sene dolmus duragini gecince. Oglen sicagi in cin top oynuyor. Icinde cuzdan, kredi karti, cep telefonu! Telefon ekranina tikladim acildi sifre kilit koymamislar. Rehbere baktim ''kızım'' yaziyor. Aradim annesinin telefonunda bir yabanci erkek sesi duyan abla şok! Dedim:
-Sakin olun bir sorun yok. Cantayı su noktada duraktan az ileride buldum, anneniz herhalde, kızım yazdigi icin numaranızı cevirdim.
Uzun lafin kısasi biraz vaktim varsa beklememi, erkek kardesinin ugrayip alacagini soyledi. Orada bir kafeteryada bir kahve ictim. Gelen arkadas karttaki ismi dogru bildi teslim ettim. O da sag olsun beklerken ictigim kahveyi bana odetmedi ismarladi :p
 

Bugraacik

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Şubat 2016
Mesaj
549
Tepki
778
Yaş
29
Şehir
Istanbul
İsim
Buğra Açık
Bisiklet
Carraro
Camı açık araba görmüştüm. Içinde sahibi yoktu, gece 12 1 civarıydı. Icindeki ruhsattan ismini vs buldum. Doktor oldugunu öğrendim ve ulaşmak için bazi yollar aradım ama netten herhangi bi numarasi yoktu. Sonrasında haritalar kısmından ismi arattim ve muayenesi olduğunu gördüm. Google mapsten muayeneye yaklaşarak numarasini bulup aradım ve adama durumu anlattım. Adamın oğlu geldi ve aracın camını kapattirdim. Küçük bi tesekkurler eve döndüm...
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
görmedim, duymadim, bilmiyorum. hesabı abi icerde derdimi anlatamam, 5 sene heba olur misali.
 

avan26

Üye
Kayıt
4 Mart 2012
Mesaj
16
Tepki
46
Şehir
ankara
Bir keresinde Ankara'da Eymir den dönüşte, TRT yokuşunda hava kararmış tı, yolda cüzdan buldum daha sonra yukarı çıkıp düz bir yerde cuzdanda kimlik var mı diye baktım bir bayan kimliği vardı tabi bu beni daha da endişelendirdi başına birşey gelmiş olabileceğini düşündüm daha sonra polise teslim ettim aynı zamanda face den kişinin annesine ulaşarak mesaj attım içinde biraz da para vardı inşallah para da ellerine ulaşmıştır cüzdanı alınca teşekkür ettiler böyle bir hikaye işte.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@avan26 Polise teslim edilen bir cüzdanın ve içindeki paranın sahibine ulaşıp ulaşmadığından şüphe duyulan bir ülkede yaşamak.
 

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2017
Mesaj
1.805
Tepki
2.140
Şehir
Giresun
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@avan26
evet,cüzdanda o sıkıntı var.Sizden önce birisi denk gelip içindeki paranın tamamını veya bir kısmını almış olsa, sizde cüzdanı sahibine verdiğinizde.Adam,ya burada para vardı noldu,falan diyince insan çok tuhaf olur, sanki kendinizin almış gibi... Karşı taraf,azıcık anlayış birisiyse bunu sizin yanınızda demez ama dengesiz birisi ise deme ihtimali var.:) Zaten bu tip dengesizlerin yüzünden,insan bir iyilik yapacağı varsada yapmak istemiyor.Durduk yere acaba başıma bir iş alır mıyım gibisinden...
 

anon

Daimi Üye
Kayıt
11 Haziran 2015
Mesaj
204
Tepki
253
Yaş
24
Şehir
Tekirdağ
İsim
Emir Taha KENAR
Bir defa köy yolunun ortasında iPhone 6 (ya da 6s ) bulmuştuk. Yakında tarla ile uğraşan adamlar vardı ama biz onların değildir diye düşünüp telefonu alıp yola devam etmiştik. Plan ilçe emniyete bırakmaktı ama çok geçmeden telefonun sahibinin yanındaki arayıp "Bisikletle geçen siz miydiniz? Telefon bizim de düşmüş..." gibi şeyler söylemişti. E tabi biz de sahibine vermiştik.