Merhaba,
Bende de bir NG600 var, alalı yaklaşık 5 ay oldu, öncelikle fiyatına göre fena olmadığını söyleyeyim. 330 ytl ve 6-7 taksitle satılan böyle başka bisiklet varmıdır bilemiyorum. Tabii, Gürsel abinin dediği gibi fiyatı biraz yükseltebilirsen daha iyi sıfır ya da ikinci el bir kron alabilirsin. Benden iki ay sonra bir arkadaşa 500ytl ye kron xaos xt-lx bileşenli süper bir bisiklet denkgeldi, tamamen balına.
Benim bisiklete ilgili gözlemim şöyle;
1. Bisiklet daha geldiğinde, arka dişlilerle jant telleri arasına koyulan plastik nesne yerine yamuk monte edilmişti, en küçük vitese geçmiyordu.
2. Yaklaşık 700km de orta göbek dağıldı. Bilyaların olduğu kafes parçalanmış, çok ince bir kafesti, yerine serbest bilyeler yerleştirdim.
3. Yaklaşık 2000km de arka jant tellerinden biri kırıldı.
4. Yaklaşık 2200km de arka göbeği söktüğümde, bir tarafa 8 bilye, bir tarafa 9 bilye koyulduğunu gördüm. 9 bilye olan tarafın yatağı zarar görmüştü.
5. Arka teker quick release değil, Geziye çıkıyorsan lastik patlamasında kullanılmak üzere yanında 15 anahtar taşıman gerekecektir.
6. Lastiklet (kalın Duro) gezi için pek uygun olmayabilir, onları da değiştirmen gerekecek.
Ben bisikletimle 250, 200 km lik gezilere çıktım, fiyatına göre iyi olduğunu düşünüyorum, Gönül rahatlığıyla söküp takıp bakımını öğreniyorum. Örneğin bir xt göbeği sökerken biraz tedirgin olabilirdim açıkçası, ya bozarsam diye. Ama birdahaki yaz yapmayı düşündüğüm büyük geziler için daha dayanıklı ve güvenilir bir bisiklet alamayı düşünüyorum (deore, deore lx bileşenli bir şey).
umarım yararlı olmuştur,
şifa