Şehir bisikleti vs dağ bisikleti

uğur yılmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Nisan 2009
Mesaj
1.214
Tepki
315
Şehir
sakarya
@Gokhan Ozcan
Ben hem mtb kullanıyorum hem de yol bisikleti kullanıyorum. Mtbnin lastikleri daha geniş ve basıncı daha az oluyor. Daha geniş bir alan kaplıyor ve yumuşak olması sebebiyle daha çok patlıyor. Yol lastikler az bir alanla temas ediyor ve daha fazla hava basıldığı için patlaması zor oluyor. 2 yıl boyunca yol bisikleti kullandım, 2 kere anca patlamıştır. Mtbnin haftada 10 kere patladığını bilirim :)
Size tavsiye ettiğim salcanodan ben de almak istiyorum. Lastik kalınlığı 700-28 olması lazım. Çok ince değil, kalın da satılmaz:)
 
Scudo

M.A.Y.

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Kasım 2010
Mesaj
606
Tepki
508
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Diğer
2011 model Trek fx 7.2 sahibiyim, (28 jant, 20" inc kadro) düşünürseniz uygun bir fiyata verebilirim.
 
Kayıt
9 Haziran 2011
Mesaj
10
Tepki
1
Şehir
Antalya
@T0LGA: 28'' olup MTB olan var mıdır? Yani üzerinde oynama yapmadan düşünürsek. Gerçi burada genel aldığım izlenim City Bike tarzı şehir bisikletlerine yönelmem gerektiği.

@uğur yılmaz: Bu 700-xx olan lastik kalınlığı belirtecinde xx tam ne oluyor? Yani kalınlığı orası mı belirliyor. Örnek veriyorum Carraro 704 Azimut Man City diye bir model var, biliyorsunuzdur sanıyorum, 700-35C yazıyor lastik bölümünde. Bu çok daha mı kalındır yoksa cüzi bir fark mıdır?

Ayrıca genel olarak şöyle bir sorum var. Bu şehir bisikleti versiyonlarda; çamurluklu veya çamurluksuz olanları var. Görüntü olarak benim çamurluksuz arkalıksızlar daha hoşuma gidiyor. Birini ya da bir şeyi taşıma gibi düşüncelerim de yok aslında. Yağmurda gezme planlarım da yok. Sadece sormak istediğim, bunların işlev dışında (ve ağırlık) bir fark yaratıp yaratmadığı.

Bu arada başka kullanıcı görüşlerine de açığım :)
 
Kayıt
27 Ocak 2011
Mesaj
99
Tepki
41
Şehir
balıkesir-ankara
bence bu bütçe ile dağ biskletinden başka alternatifiniz yok.en azından giriş seviyesi bir dağ bisikleti alabilirsiniz.şehir biskletlerinin fiyatları biraz yüksekten başlıyor.kötü bir şehir bisikleti alacağınıza,iyi bir dağ bisikleti almak daha mantıklı.ince bir yol lastiği de alıp yerine göre kullanabilirsiniz.
 
Kayıt
9 Haziran 2011
Mesaj
10
Tepki
1
Şehir
Antalya
@a.rezak inal

Bahsekonu olan Salcano City Sport, Carraro 502 gibi şehir bisikletleri için kötü denebilir mi? Yani bilmediğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın.
 

Talha Ateş

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
643
Tepki
605
Yaş
54
Şehir
Isparta
Bisiklet
Bianchi
Ben mtb aldım ama iki çamurluk ve sepet ekleyip şehir bisikleti gibi yaptım. Gayet memnunum.
 

edea72

Üye
Kayıt
21 Mart 2010
Mesaj
73
Tepki
61
Şehir
konya
bende hem mtb hem hibrit denilen modelden var. mtb 26. hibrit 28 jant. çıkacağınız tura göre seçiminiz değişir bence. eğer 50-60 km lik turlardan bahsediyorsanız ve yolunuzda 10-15 kmlik sert eğimli yokuşlar yok ise 28 jant ile çok rahat edersiniz. turlarınız 100 km üzerine çıkacak ise, asfalt-sert ham toprak yol gibi yollardan geçecekseniz kesinlikle 28 jant derim. Eğer turunuz 50-60 km civarındaysa ve sert eğimli uzun yokuşlar var ise, yolunuzda yumruk kalınlığında taş yada mucurlar varsa, çamur yada yumşak toprak varsa 26 mtb alın.
 

bislet

Daimi Üye
Kayıt
29 Temmuz 2008
Mesaj
342
Tepki
229
Şehir
türkiye
Yollarda kullanacağım araba almak istiyorum ama senede birkez de pikneğe gidip biraz çim üzerinde kullanabilirim.Şimdi ben araba almak istiyorsam 4 çeker land rover cipmi alayım yoksa toyota avensismi alayım.Sizin sorunuz buna benzemiş.Bence sizin biraz bu videoyu birkaç kez izlemeniz gerekiyor.Dikkat edin aşık falan olmayın(şehir bisikletinden bahsediyorum elbette) :)
(link)
 
Kayıt
9 Mayıs 2011
Mesaj
69
Tepki
27
Şehir
Bahçelievler / İstanbul
Araziye girmeyecekseniz şehir bisikleti tercih edin ağırlıkta önemli bisiklette.
 
Kayıt
9 Haziran 2011
Mesaj
10
Tepki
1
Şehir
Antalya
Mesaj alınmıştır buradan :) Zaten modeli beğenmek için karışıklık olmasın diye başka bir konu açtım forumun affına sığınarak. Onlarda seçimler şehir bisikleti oldu, iyice aklıma yattı yani. Teşekkür ediyorum.
@bislet: Güzel video. Acemi sorular çıkabiliyor böyle ortaya işte :)
 

Taner Erinmez

Aktif Üye
Kayıt
2 Mayıs 2011
Mesaj
178
Tepki
124
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Sedona
@Gokhan Ozcan

Tur-Şehir bisikletleri taş döşeli yolda da sorun çıkarmaz ve çok çabuk hızlanan hafif ve atik bisikletlerdir, pikniğe gideceğiniz yol çok engebeli ve çamurlu olursa ozaman size sorun çıkarabilir sadece, onun dışında çok rahat olursunuz. MTBlerden daha avantajlı olur yani Çünkü MTBler daha ağır ve lastikleri daha kalın ve dişli, lastik değiştiremiyorsanız şehir bisikletine göre daha yorucu olur. Kendimden biliyorum, pedallıyorsunuz ve bir noktadan sonra bisiklet gitmiyor 40km hıza zor cıktım mesela çok rüzgar vardı dümdüz asfaltta bisikletten rüzgarın sesini çok rahat duyuyorsunuz engellendiğinizde hissedebiliyorsunuz. vites küçültüp hızlanıyorsunuz tekrar büyüterek ama tempoyu biraz kaybedince yavaşlıyor. Şehir bisikleti alın bence, sizin bahsettiğiniz yollarda sorun çıkarmaz pikniğin garantisi yok tabi :D pikniğe giderkende bir mtb kiralayıverirsiniz olur biter.
 

derya çetin

Aktif Üye
Kayıt
11 Ağustos 2011
Mesaj
117
Tepki
25
Şehir
İstanbul
cevaplar için teşekkürler.ben de kararsızdım dağ mı şehir mi diye..
 
Kayıt
18 Kasım 2010
Mesaj
14
Tepki
0
Şehir
İZMİR
gezmek ve turlara katılmak için bir bisiklet alacağım.bütçem 1500 tl.yolların hali ortada her taraf bisiklet parkuru değil ama mtb de çok hantal.bu arada boyum 1.90 kilom 120 kg.bisikletçilere danıştım kimi mtb 29'' al diyor kimi şehir bisikleti al dağlara mı çıkacaksın diyor.mtb ile turlara katılabilirmiyim çok mu ağır gider ?marka olarak scott yada trek düşünüyorum tavsiye edebileceğiniz model olursa sevinirim.tabi izmir de bulabilirsemuzman arkadaşlardan yardım istiyorum.
 

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
Eğer dağlarda gezmiyicekseniz mtb almanın bir anlamı yok, Türkiye yolları için mtb almak mantıksız olur, bir çok arkadaş o yollarda yol bisikletide sürüyor tur bisikletide. Tur bisikleti olarak ön süspansiyonlu olanlar ve ön süspansiyonsuz olanlar mevcut. Bence iyi bir tur bisikleti süspansiyonsuz ve hafif olanıdır. Tavsiye edebiliceğim iki model var birisi trek fx serisi (fx7.3 - fx7.4), diğeri specialized sirrus serisi (sirrus sport - sirrus elite).
 

Tamer KAMIŞLI

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Temmuz 2011
Mesaj
1.175
Tepki
789
Şehir
Eskişehir
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@mustafa şükrü yıldırım

Eğer ki yüklü olarak yol alıyorsanız hafifliğe de çok fazla katılmıyorum ben :) Arkamıza aldığımız 20-30 kg yükten sonra bisikletin 1-2 kilo daha hafif olmasının pek bir önemi kalmıyor açıkçası :) Tabi ki bagajsız olarak turlara katılacaksanız o zaman başka, daha hafif modelleri tercih edebilirsiniz.

Türkiye yolları ortada, ben dağ bisikleti alayım diye birşey yok açıkçası hocam, ağır çamurun ve arazi koşullarının olmadığı her ortamda tur bisikleti kullanabilirsin. Stabilize yollarda vs sana bir sıkıntı çıkartmaz asla, düşündüğünüz kadar narin bisikletler değiller. Bu konu eminim ki çok uzar mesaj yazanların yarısı dağ bisikleti al yarısı tur bisikleti al der. Eğer ki bir gün dağ bayır gezerim, off-road yaparım falan diyorsanız kesinlikle dağ bisikleti alın fakat genelde uzun turlarda asfaltta kullanacaksanız V fren bir tur bisikleti öneririm. Kolay gelsin.
 

Aykut Subaşı

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2008
Mesaj
984
Tepki
457
Bisiklet
Cube
şehir bisikleti alıp sadece yollarda surecegınıze MTB alın.Slick lastik takın alın size şehir bisikleti.Dişli lastik takın alın size dağ bisikleti.
Eğer sadece şehirde surecegım dıyorsanız YOL bisikleti alın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Ertuğrul

onur özlem

Daimi Üye
Kayıt
12 Haziran 2012
Mesaj
301
Tepki
77
Şehir
bursa
Bu konu kullanım amacına bağlı ben mtb kullanıyorum yeri geldiğinde bi arazi görüyorum giriyorum yol üstünde bir köy görüyorum köye giriyorum yeri geldiğindede şehir merkezinde dolaşıyorum ama sürekli şehiriçi kullanırım uzun yol yaparım şehirler arası kullanırım falan dersen mtb mantıksız
 

Eser Sevinç

Eskiden buralar dutluktu
Kayıt
5 Nisan 2011
Mesaj
2.017
Tepki
3.079
Şehir
Ankara - Eskişehir
İsim
Eser Sevinç
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Aykut Subaşı

Şu öneriyi yapmayın artık insanlara. Tamamen yanlış yönlendirmeden başka bir şey değil. Yardım edeyim derken aslında daha çok zarar vermiş oluyorsunuz.
Bakın "gezmek ve turlara katılmak için bir bisiklet alacağım" demiş arkadaşımız, sert ortamlarda kullanacağından bahsetmemiş bile, böyle düşünen birisine mtb önermek pek mantıklı değil.

Toprak(%50) yollarda da sürerim diyorsanız Hybrit modellere bakınız, %80 den fazlası asfalt yolda sürerim diyorsanız düz maşa tur bisikleti modellerine bakınız.