Geotech Life ile Alize arasındaki farklar

bil nasih

Üye
Kayıt
18 Mart 2010
Mesaj
11
Tepki
2
Şehir
Kocaeli
Giriş seviyesinde ve şehirde çoğunlukla asfalt üzerinde kullanmak üzere bisiklet aradığımda bu iki seçenek karşıma çıktı.

Öncelikle Alize modeli 400 TL, Life Modeli 700 TL.
Alize Hi ten (çelik kadro), Life Alüminyum kadro.
Alize amortisörsüz, Life'da önde kilitlenmeyen amortisör var.
İki modelinde ağırlıkları birbirine yakın.
Donanım olarak bilgim olmadığı için karşılaştırma yapamıyorum.
İki modelinde selesi jelli sele. Life'ta elcikler destekli jelli elcik olarak geçiyor ancak Alize'de bu konuda açıklık yok.

Ben 175 cm boyunda 115 kilo ağırlığındayım. Günde 20 Km şehir içinde kullanmak amacıyla almak istiyorum. Gönlüm fiyat avantajı ve amortisörsüz olması nedeniyle Alize modelinden yana. Ancak Life modelini hakkındaki test, olumlu yorumlar ve alüminyum kadro nedeniyle gözden çıkaramıyorum. Olumsuz yön olarakta kilitsiz amortisör ve 300 TL fiyat farkı gözüküyor.

Benden tecrübeli ve bilgili arkadaşlara sorularım şu:

Bu kilo ile bu bisikletlerde dayanıklılık sorunu yaşar mıyım. Yani bisikletler ağırlığıma dayanır mı?

İleride; Alize alırsam, keşke 300 lira fazla verip Life modeli alsaydım diyecek pişmanlık yaşar mıyım yoksa Life biraz daha profesyonel kullanıma yönelik Alize benim ihtiyaçlarımı karşılıyor mu derim?

Bu sınıfta bana önerebilecekleri başka bisikletler var mı? Önerilen bisikletler şehir bisikleti türünden olursa sevinirim.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Scudo

emre karakoç

Daimi Üye
Kayıt
2 Kasım 2010
Mesaj
348
Tepki
212
Şehir
adana
Sanırım kilonuz nedeniyle alize daha uygun olur. Aliminyum kadronun avantajı hafif olması, ama toplam ağırlık aynıysa anlamı kalmıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: bil nasih

Göker Gülay

Daimi Üye
Kayıt
16 Temmuz 2010
Mesaj
208
Tepki
83
Şehir
izmir
Bence paraya kıyıp mümkün olduğunca iyi bir bisiklet almaya gayret edin. Günde 20 km az bir mesafe değil. Mahalle içinde dolaşmayacaksınız. Bir süre bindikten sonra eksiklikler gözünüze batmaya başlayacak. Hi-ten kadrolu bir bisikleti daha zor satarsınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: bil nasih

Cyclist999

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Mayıs 2010
Mesaj
1.182
Tepki
896
Şehir
izmir
İsim
Harun Sayı
Bisiklet
Giant
Gökay kardeşime katılıyorum. Binerken zevk alabileceğiniz ve satarkende sorun yaşamayacağınız bir kadro almanızı tavsiye ederim. Bence bir mtb alıp lastikleri yol lastiğiyle değiştirebilirsiniz, ben de çoğunlukla asfalt kullanıyorum ve 2 yıl oldu ve sadece bir lastiğimi maxxis overdrive yol lastiğiyle değiştirdim ona da mecbur kaldım çünkü lastikten bir hayır gelmiyordu artık :D Siz bilirsiniz ama bütçeyi biraz zorlayıp iyi bir tur Bisikleti de alabilirsiniz, scottın sub serisi var sonra trek fx serisi tur bisikletleri peynir ekmek gibi tadından yenmez, whistle guipago 1160 var fiyat-perf. oranı iyi olan bir bisiklet ve sabit düz maşası mevcut bunları da düşünün derim ben. :) Mtb veya tur hangi Bisiklet türünü alacaksanız alın ama sizi uzun süreler idare edebilecek bir Makina olsun ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: bil nasih
Kayıt
23 Ocak 2010
Mesaj
14
Tepki
6
Şehir
İzmir
Yakın tarihe kadar benzer kilo koşullarında (1.90 m. 130 Kg. )olduğumdan naçizane yorum yapayım. Taşıma kapasitesi konusunda binici ağırlığı olarak 110 kg. üstünü taşıyabilirim diyen firma yok. Açıkça taşıyabileceği kiloyu yazan da sadece Scott ve Trek. Sorduğumda satıcılar ve kullanıcılar kaliteli markaların taşıyabileceğini iddia ediyorlar ama ben limitte kullanımın konforsuz ve tümsek/engebe gibi koşullarda tehlikeli olacağından endişeleniyordum. Kısacası güvenemiyorum. Şu anda kilom 104.8 olduğundan (Bisiklet sayesinde zayıflamadım :p) ve 90'a düşünceye kadar devam edeceğimden benim için bu endişe ortadan kalktı ama ben sizin durumunuzdayken Trek ve Scott dışındaki markaları düşünmüyordum bile.

Sadede dönmek gerekirse, sizin baktığınız fiyat aralığında çok seçeneğiniz bence yok. Eğer fiyatı biraz arttırabilirseniz önerilen Guipago, Trek FX serisi mantıklı tercihler olur. Eğer arttıramazsanız Geotech Life alın. Fiyatına göre son derece başarılı bir model.

Sele işini de çok kafanıza takmayın. Genelde tonajı bizden düşük kişiler için yapıldığından rahat edemeyecek ve eminim değiştirmek isteyeceksiniz.

Sevgiler....
 
  • Beğen
Tepkiler: bil nasih

bil nasih

Üye
Kayıt
18 Mart 2010
Mesaj
11
Tepki
2
Şehir
Kocaeli
Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.

Öncelikle şu an bir bisikletim var. Markası bilinmeyen ince tekerlekli yol bisikleti türündendi. İkinci el olarak aldım, kadrosu çelikti. Şehir içinde gayet güzel idare ettim. Hatta üzerine 30 kilo kadar yük koyup kullandığımda oldu. Bence kilodan dolayı çekinmeyin kullanın derim.

Hi ten kadro alüminyum kadrodan daha sağlam anladığım kadarıyla. Ağırlık konusunda birbirine çok yakın olduklarına göre hi ten sağlamlık açısından daha avantajlı.

Bisiklet ayrı bir dünya hep daha iyisi var ve tavsiyeler hep daha iyisi, doğal olarakta daha pahalısı için oluyor:) Bu nedenle 500 TL bütçeyi kesinlikle aşmama kuralım var tavsiyelerinizi bu yönde yaparsanız minnettar olurum, yoksa kendimi tutamaz ve bütçeyi aşarım buda mali yönden iyi olmaz benim için.

Alacağım bisiklette çamurluk, arka sele olsun istiyorum, birde kalın teker olmasın.

Mümkünse bu bisikletleri yada üzerindeki donanımları karşılaştıracak bilgisi olan bir arkadaş üzerindeki donanımları değerlendirebilirse çok sevinirim.

Tekrar cevapladığınız için teşekkür ederim.
 

Burak Yılmaz

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Haziran 2009
Mesaj
535
Tepki
325
Şehir
İstanbul
Merhaba..

Life modeli alize ye göre tabiki daha üst donanıma sahiptir.Vites grubu,fren sistem kalitesien önemlisi ise sizi idare edebilecek çift katlı jantlardan oluşmaktadır.Alize modelinde tek katlı jantlar kullanılmıştır dolayısıyla fazla yük kaldırma kapasitesi Life a oranla daha düşüktür.Mağazamıza gelme şansınız olursa iki bisiklet içinde size test sürüşü ayarlayabilirim...

ilginiz için teşekkürler.
 

Cyclist999

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Mayıs 2010
Mesaj
1.182
Tepki
896
Şehir
izmir
İsim
Harun Sayı
Bisiklet
Giant
@bil nasih; Bu arada, hi-ten kadro işçiliği düşük kalitede ve ince yapıya sahip kadrolar için kullanılır. Alüminyum kadro ile Hi-Ten kadroyu karşılaştırdığında, çekme, torsiyonel ve akma gerilimleri hernekadar hi-ten yüksek olsada (bu testlerin yapıldığı borular aynı kalınlıkta ve aynı hacmi kaplıyorlar), hi-ten boru çok daha ağırdır. Bu büyük çaplı hiten boruları alıp bir kadro yaparsan çok dayanıksız bir Bisiklet ortaya çıkar,çünkü daha kendi ağırlığından yapıda ki statik gerilim çok yoğun olacaktır, ama sen aldığın alüminyum boruları dipçikleme yapıp boru kesitini artırdığında ve bunu kaliteli bir işçilikle kadro haline getirdiğinde çok daha sağlam bir kadro elde edersin, yani sonuçta toplam stress direnci, ağırlık oranı bakımından işçiliği iyi aluminyum, işçiliği iyi bir hi-ten i çok rahat geçiyor hatta büyük farklar atıyor. Aluminyuma birde zirkonyum veya skandiyum eklersen en sağlam metal alaşım kadrolardan birini elde edersin. :) Hi-ten den uzak durun illa çelik diyorsanız da krom-molibden alaşım çelikten bisikletler düşünün. :)
 

ESER USTA

Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
1
Tepki
0
Şehir
Niğde
ben bu life modelinden almak istiyorum ama, elinizde var mı? İnternet sitenizden
istanbul ile görüştüm, 2010 modeli yokmuş 2011 varmış? 2011 modeli ile 2010 arasında bazı farklar da var galiba yardımcı olur musunuz?
 

observer

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Ağustos 2010
Mesaj
1.663
Tepki
581
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
ben geotech street derim bence hepsinden daha iyi :D
 
Kayıt
14 Haziran 2011
Mesaj
5
Tepki
1
Şehir
eskişehir
Bende arkama eşimi bindirip gezdirebileceğim bir bisiklet arıyorum. Büyük uzun turlara çıkmayacağız 5-10 dk çarşıya inmek ve dönmek için kullanacağız hangileri en dayanıklı yada en güvenlidir. Hangi modelleri önerirsiniz?
 

mesut emin yarıcı

Daimi Üye
Kayıt
10 Ağustos 2011
Mesaj
319
Tepki
113
Şehir
Karabük
Bisiklet
Kron
@umutozdemir

tandem alın hocam arkaya birini bindirmek bildiğim kadarıyla pek de güvenli değil