Scudo Sports

Geotech Ascent Alivio

Ömer Soykan

Daimi Üye
Tepki
69
Arkadaşlar ben bu bisikleti almayı düşünüyorum. Bisiklet hoşuma gitti, özellikle beyaz rengi. Sitede araştırma yaptım fakat bu bisiklet hakkında güncel yorumlar bulamadım. Ayrıca sitede çok az kişide var sanırım. Bu nedendir? Geotech'i tavsiye eder misiniz? Yoksa başka alternatifleriniz var mı? Bütçem en fazla 750 lira. :dua:

Maşası Suntour XCT imiş. Hangi bisikleti alırsam alayım ilerde XCR veya Rockshox dart2-3 maşa almayı düşünüyorum.

http://i56.tinypic.com/ofx89k.jpg

(link)

KULLANICI TIPI : MTB
KADRO : GEOTECH 6061 ULTRA LIGHT KADRO
ÖN AMORTİSÖR : SR SUNTOUR
ARKA AKTARICI : SHIMANO ALIVIO
ÖN AKTARICI : SHIMANO ALIVIO
VİTES KOLLARI : SHIMANO STEF50 8 VITES FREN KOLU
RUBLE : SHIMANO CS HG 50 8
ZİNCİR : SHIMANO HG 50
AYNAKOL : ALLOY
ORTA GÖBEK : RULMAN SİSTEM
FREN ÖN / ARKA : V BRAKE FREN SİSTEMİ
FREN KOLLARI : SHIMANO STEF50 FREN KOLLARI
ARKA GÖBEK : PROMAX
ÖN GÖBEK : PROMAX
GİDON : SPORTİF ALLOY GİDON
BOYUN : ALLOY
FURÇ TAKIMI : BİLYA SİSTEMLİ RULMAN
SELE : ERGONOMİK SPORTİF SELE
SELE BORUSU : ALLOY 27.2 MM
SELE KELEPÇESİ : ALLOY MANDALLI
JANT : GEOTECH PRO RIMS 32 TEL
JANT TELLERİ : KROM
LASTİK : CST MAXXIS 26X2.1
RENK : SİYAH, BEYAZ, GÜMÜŞ
JANT EBATI : 26"
VİTES SAYISI : 24
MATERYAL : Alu
AĞIRLIK : 13,2
SIZE : S, M, L

Scudo
Geotech ve Geotech Ascent kadrosu hakkında bilgisi olan yok mu? :(

@Ömer Soykan

2 gün önce inceledim,bindim.başlangıç ve garanti bakımından güzel bisiklet ama o paraya yazık bana göre.bisiklet toplama bakınca anlaşılıyor zaten her parçası farklı.ama kadrosu güzel.mat siyah gri olanı hoşuma gitmişti.kadroya yetkili 900 küsür gram demişti.

• Beğen
Tepkiler: Ömer Soykan
@ali bayrak

900 küsur gramlık bir alüminyum kadro, bu mümkün müdür? Bence degildir. Karbonlar bile o gramajda degil bildigim kadarıyla. Yanılıyorsam düzeltin.

İleride XCR yerine bence Epicon düşünsen daha mantıklı olur.

O fiyatlara başka alternatiflerde var. Onları da gözönünde bulundurun...

• Beğen
iyi günler kardeş,gecen astro alamyı dusunuyordun nıe vazgectın bayada ovuyordun kafana takılan bısımı oldu.ben 240 srv aldım.suan ıcın bır olumsuzluk yok.

• Beğen
ascent disk 16 kilo civarında sitesinde yazan 13.5 kiloya bakmayın siz buda en hafifse 15.5 kilo civarındadır eger alıcam derseniz en kısa zamanda oluşacak aynakol masrafını falanda hesaplayın tamam garantiden değişiyolarda sürekli problem cıkaran bi aynakol değişse ne değişmesee ne jant setinin cok sert kullanmasan bile sürekli akord bozuluyo akort yaptırma parasından bıkar yeni bi jant seti alırsın k<droya gelince 2 kilonun biraz üzerinde agırlıgı bu dediklerimi düşünerek alın bu bisikleti size bir kullanan olarak sölüyorum bütün parcalar deişti gerci benim son halide en yakın budur ordaki bütün agırlıklar sonradan ölctüm hangsini sorarsan bilgisini veririm
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=83821
zaten deişen parcalara baktıgında anlarsın sitedeki agırlıgın sacmalık oldugunu sadece dış lastik ve maşadan 2 kilo kazandım siteye bakarsak bu bisiklet en fazla 10 kilo olması lazımdı

• Beğen
@koraycan

240SRV'den de vazgeçmiş değilim. Almışken biraz daha fiyakalı, sağlam bir şey olsun diye düşündüm. Uzun yıllar binmeyi düşündüğüm için daha sağlam bir kadro alıp, yavaş yavaş upgrade etmek benim için daha mantıklı sanırım.

@Alkan Koç

Teşekkür ederim. Hidrolik fren sistemi düşünmüyorum. Sizde bu modelin fiyatını hak etmeyen bir bisiklet olduğunu söylüyorsunuz. O zaman hiç vakit kaybetmeden fazla 750 lira olan bütçemle başka bisikletlere yöneleyim.

Kron XC1000, Carraro 419 Grunge ve Sedona 711v. Bu fiyatlarda en iyi olanlar bunlar sanırım.

Bu arada 2. el almayı düşünmüyorum. Bisikleti taksitle alacağım.

Araştırma aşamasında biri olarak sana önerim Kron xc1000 olur veya Sedona olur şahsen ben bu ikisinden birini istiyorum V fren alırsam Kron'u HD fren istersem Sedona alıcam belki xc2000de düşünebilirim ama bütçe kısıtlı biraz. Kron ve Sedona gerçekten güzel bisikletler.

• Beğen
@Hakan Yaş

bende iğnelemek için söyledim.eryaman deltaya yolunuz düşerse bu lafı işitirsiniz.neyse 900 gram olsun:rolleyes:

@Ömer Soykan

bisiklet elime geçti benim.ilerde kadro deişikliği yapabilirim.zaten bu haliyle bile kadrosuna disk takılıyor anladığım kadarıyla yerleri mevcut.sedonaya göre parcaları daha ıyı bana gore.bana kalırsa sedonada daha fazla masraf olur.parca konusunda.sahsı gorusum benım ılerde bır kadro degıstırmek benım amacım.ve ufak tefek eklemeler yapmak.zaten anlatanlar bırkere basladınmı upgrade bırdaha duramıyormusun:)

• Beğen
@ali bayrak

sitedeki agırlıgı baska türlü nasıl cıkartıcaklar kadro 900gr, maşa 1200gr, aynakol 400gr, promax mekanik fren set 600 gr(rotorlar dahil):D ben aldıgımda 550 liraydı indirimdeydi o hali ile degerdi belki ama 750 lira kesinlikkle edmez

• Beğen
@Alkan Koç

Sedona 711v ile hemen hemen aynı fiyatta.

Siz olsanız hangisini seçerdiniz?

@Ömer Soykan

750 verebliyorsan 800 lirayada çıkabilirsin belki o paraya da güzel bisikletler var kron xc1000 whistle corretech onlar biraz daha pahali sanırım.ama bu iş sende bitiyor bir bakıma bende çok araştırdım.ettim kron xc1000 alıcaktım adamla anlaştım ama o parayı o an vermeye razı olamadım.yani bir nevi maddiyat.

• Beğen
@ali bayrak

Çok pardon. Yazı ortamında mimikleri alamıyoruz maalesef, burada bir hiciv olduğunu görememişim ;)

• Beğen
Tepkiler: ali bayrak
@Hakan Yaş

önemli değil kardeşim ama delta gerçekten fiyatları yüksek tutuyor.

@Ömer Soykan

bencede git içine sineni al herkez tartışıyor.ama insanın kendi içine sindikten sonra ister sedona olsun ister salcano ister bisan.hiç önemsemiyorsun gerçekten.güle güle kullan.

Geri