Scudo Sports

Gececiler Kulübü

Kim kim oradasınız?

Ona göre mahalleden adam toplayıp gelicem.

Scudo
Şu an için tekim sanırım :D

Ya Sefa, bir şey soracağım. Bu elektrik kesintilerine karşı en iyi önlem şu an için UPS mi? Regülatör düşünüyorum ekstra koruma için ama kararsızım. Az önce elektrik gitti geldi. Geçen gün de 3-4 kere gitti geldi. Böyle böyle cihazlarımızın ömrü azalıyor ya bıktım artık. Önerilerin nedir acaba?

Regülatör tek başına işe yaramaz. Elektrik kesintileri için doğru olan UPS dir. UPS ler zaten regülasyon da yapar.

Jeneratör al. Kesin çözüm. :D

Bilmem ki :confused: Laptop kullanıcısı olduğumdan elektrik kesintilerini dert etmiyorum pek (modemin devre dışı kalması hariç!!! :D).

@Ali Uzel

Regülatör derken elektrik gidip gelince aniden yüksek gelen zararlı voltajlardan korunmak için diyorum. Şu an akım korumalı priz var ama pek etkisi olduğunu sanmıyorum. Bu yüzden UPS en iyi çözüm ama bir de regülatör bağlanırsa üçlü koruma olmuş olacak kafamı dinleyeceğim. Elektrik gidip geliyor canımı sıkıyor yazık oluyor bu cihazlara acayip sinir oldum. Hele kış da geliyor şimdi kesintiler artıyor bir an önce halletmek lâzım.

@Sefa

Laptop'un pili sağlam demek ki. Birgün bitince işin zor olacak :D

Batarya 7/24 takılı değil ki.
Haftanın 2 (en fazla 3) günü batarya takılı olduğu halde prizi kullanıyorum o kadar. Şu ana kadar da bataryasız kullandığım dönemlerde elektrik kesintisine denk gelmedim. :p

Peki sizin oralarda çok kesiliyor mu? İlginçtir son 1 haftadır çok sıklaştı ya çok canımı sıktı bu durum :)

@Admin
Bizim burada elektrik sıkıntısı yok ama bugün sağolsun telekom canımdan bezdirdi. 90'ların sonu, 2000'lerin başında telekom ile ilgili meşhur olan bir halk sloganı vardı, nereden estiyse aklıma geldi de tüm gün düşmedi dilimden. :rolleyes:

@Batuhan Köksal

Hoş geldiniz, iyi ettiniz, iyi geceler :)

@Sefa

Ttnet pişmanlıktır falan mı :p

Superonline kullanıcısıyım çok memnunum şahsen sana da öneririm fakat elektrik sıkıntısı olmaması ondan iyidir sanırım.

Sloganı burada dile getirirsem, forum hesabım açısından pek hayırlı olmaz kanaatinde olduğum için susma hakkımı kullanıyorum. :p

Sabah 5.30da kalkacagim hala forumdayim kapatın su serverlari siz de rahatlayin ben de rahatlayayim :D

Forum bağımlılık yapmış demek ki. 5.30'a da pek bir şey kalmadı artık uyumayın siz :D

@Sefa yine elektrik gitti geldi. Makine elimizde kalacak bu gidişle. :) Acilen en kısa sürede önlem almam gerekiyor.

Admin, senin ilacın jeneratör de değil aslında.
Erke dönergeci temin et olsun bitsin. :D

yarın ve sonra ki günler yağmur var. bisiklete binemeyecez ama barajlar dolacak :kahve:

bu haftasonu da yağmur var dediler yağmur yağmadı doğru dürüst de binemedim gerçi o da ayrı konu :D

@Admin

Adminciğim sana Winxp li eski kasa toplama bilgisayarlardan tavsiye ediciğim çalışmayacak gibi olunca kafasına koy tekmeyi uçar uçar imac android falan akıllıymış tamamen hikaye...

Arkadaşlar Notebook'larınızın bataryalarını çıkarmadan kullanın. Bir gün anakart yanıp elinizde kalacağına bir kaç seneye bataryanız biter 100 TL'ye yenisini alırsınız. Emin olun iyi bir UPS' e vereceğiniz para da bu kadar.

@Tahir Keskin
Tamamen katılıyorum. 4. senem ve bataryam 5-10 dakika goturuyor yenisini alma ihtiyaci bile hissetmedim. Ama elektrik kesintilerinde gülen taraf hep ben oluyorum :)

@Admin

Yeni nesil UPS leri Regülatorlu olarak üretiliyor hem voltaj koruması hem elektrik destekleri var. Eski sistemdeki gibi de KV degerine ve bağlandığı cihaz sayısına göre fiyatları var.,

Gece mesaisi daha başlamadı mı? Her kes hala molada mı? :)

Geri