Scudo Sports

gece sürücülerinin dikkatine(angel eye far...)

@tuninger_haa

Dinamo gibi birşeyle ya da daha küçük bir üretici lazım.Pil ağır olur ve ne zaman açıp kapatmamıza kendimiz karar vereceğiz.Buna öyle bir sistem yapmak lazım:)

Scudo
Biz hep beraber bu işi çözeceğiz. Karanlığa duyarlı sensör koyarız. :)

arkadaşlar bir düzeltme yapayım , aksesuarın adı alıntı yapılan sitede yanlış yazılmış ''angel eye'' değil ''eagle eye''

• Beğen
Tepkiler: neyzencan
ben aklında kaldıı kadar malzeme listesini yazayım

ihtiyaç duyulan çember çevresi kadar jaluzi açma kapama cubuğu

2 adet neon led ( karaköyde elektronik çarşısında bulunur.mesela selanik pasajı )

tahminen 20cmX20cm reflektif folyo ( yine karaköyde selanik pasajına çok yakın bir yokuş vardır tabelacıların olduu ) çeşitli renkleri vardır ama bu videoda gri yada beyaz kullanılmış

ufak bi parça aluminyum folyo

2X2cm ısıya duyarlı izolasyon hortumu ( normal elektrik bandı kullanabilirsiniz )

20-30 cm kablo

bu ledler 12 v la çalışır ( 8 adet 1.5 volt pili seri bağlamanız gerekir maliyetli ve kısa ömürlü olur buyüzden karaköye gitmişken 12 voltluk şarjlı pil almanızıda tavsiye ederim.birde ledlerin en az bir iki tanesini ters bağlayıp yakacaksınız o yüzden bikaç tane fazladan alın zaten tanesi 250 binlira falan.yanlış hatırlamıyosam ledin kısa bacaa eksi uzun bacaa artıydı :)

görebildiğim kadarıyla malemeler bunlar.
ha bide ledi plastiğe soktuğunuz yer matkap yüzünden matlaşacak.ledi yerleştirmeden önce şeffaf tırnak cilası sürünki eski şeffaflığını geri kazansın:)

tabi cila kuruduktan sonra

Ben bunu yapacağım ve selenin arkasından aşağı sallandıracağım. Piller selenin altında saklı kalacak bakalım nasıl olacak. Birde ben kırmızı yapmaya düşünüyorum. Karaköyde minik yanıp söndürme devreside bulabilirsem bu devre sayesinde yanıp sönecek. Birde benim bulduğum jaluzi çubuğunun zaten içi boş yani delik. Fakat ben onu mikrodalga fırında nasıl yuvarlak haline getireceğim tereddütteyim açıkcası

devresi kendi içine entegre edilmiş olan flaşör ledler var ışık gücü yeterli bir model bulursanız pille kolayca çalışırlar, çalışma votajını öğrenmeyi unutmatın ,ben 9volt pille çalştırdığımı hatırlıyorum ama yanlış olabilir 12 sene önceydi :).

jaluziye şekil vermek için bence eğer normal fırın yoksa fön kullanın (fönle eşit ısınmayıca beyazlama yada çatlama olabilir) yada bunu deneyebilirsiniz; mikrodalga fırında plastik ısınmayacağından, ısıtabilmeniz için bir ucu kapatılıp fırına dik bir şekilde yerleştirilip içine su koymalı ama su ısındığında jaluzinin patlamaması için kesinlikle iki ucu birden kapatılmamalı
toka yada hediyeli eşya satan yerlerde benzer bir malzeme bulmakda mümkün olabilir

@başarist

Bilgi ve paylaşımlar için Teşekkür ederim. :)

@neyzencan

Çubukların ne olduğunu tam ve net olarak öğrendim. Karaköy'de mevcut. Bu çubuklar plexi glas çubuklar içinden led ile ışık yansıtmat için reklamcılar kullanıyor, genelde ışıklı logo ve harf yapıyorlar. Cumartesi gittiğimde 4-5 gibi oradaydım hepsi kapanmışlardı, bir tane bile açık yer bulamadım. Ramazan dolayısıyla erken kapandıklarını öğrendim. Ramazan'dan sonra tekrar gidip malzemeleri temin edip yapacağım. Yaptıktan sonra resimleri paylaşırım inşallah bir problem çıkmazsa

@başarist

(link)
buradan da bakabılırsınız ısme ben hep oyle gordugum ıcın oyle yazdım dırek :) bır de google a yazmayı deneyın 16.600 e 188.000 gibi bi sonuc cıkıyor :) ;)

birde ben cubuga sekıl vermek zor olacagından sıcak sılıkon mumunu denemek ıstedım ama o da ıse yaramadı :( ısıgı sadece 2 cm kadar ıletıyor

• Beğen
Tepkiler: başarist
böyle küçük şeyleri düzeltmesini aslında sevmem, hepimiz farkında olmadan böyle şeyler yapıyoruz ama konuyu okuyanlarında yanlış öğrenmelerini engellemek istedim, linki verilen sitede yanlış yazıldığını fark ettiğim için ''alıntı yapılan sitede'' diye yazmıştım

Soner'in bahsettiği malzeme daha uygun olacaktır, bu çubukların yüzeyi led ışığını parlatmak için tasarlandığından; duşakabin yada jaluzi çubuklarında yapılması gereken ve uygulaması zor olan, gravür aleti gerektiren, yansıtıcı kanal açma işlemine gerek kalmaz.
benzer bil malzeme çalıştığım yerdeki sinema salonlarının merdiven köşelerinde kullanılıyor iki ucundaki birer led ile yaklaşık 1,5 metrede homojen ışık dağılımı yapıyor.

@başarist

Aynen 1,5 mt. plexi glas bir çubuğun başına ve sonuna birer led taktığımız zaman çok güzel iş gördüğünü söylemişlerdi. Ayrıca ısıtınca bu şekilde eğilmesi için plexi glas'tan başka bir şey kullanılmıyormuş. Onlar plexi glas ile harf bile yapıyorlarmış. Ayrıca plexi glas çubuk fırında yuvarlak haline getirilebileceği gibi kaynar suyun içine atıp biraz bekletip çıkardıktan sonrada yuvarlak haline getirilmesi çok basit olabiliyormuş. Bazen fön makine bile iş görmesine rağmen uzun sürüyormuş.

Konuyu hortlatma benden olsun.

O kullandıgı plastik malzeme plastik degildir pleksiglas dır plastik cam gibi düşünülebilir.
Mikrodalga türevi bişeyde kısık ateşte şekil vermeye çalışılırsa güzel olur. Yuvarlak hale geldikten sonra yanlardan bir miktar kesilir tam bir daire olmaz. Daha sonra 2 mm gibi kısa aralıklarla fazla genişletmeden kesikler açılır. Açılan kesiklerin renklerinde solma olabilecegi için daha sönre buraya oje parlatıcı(beyaz renk) sürülür.
Daha sonra led için yan taraflara delikler açılır. Oje burayada sürülür. Malzemenin arka yüzü ışıgı geçirmemeyecek bir madde ile kaplanır. Daha profosyonel olsun derseniz tuningçilerde neon lambalar için kullanıyorlar zift gibi bir yapışkan.
Aynı yalıtma işlerini ledleri koydugunuz yerlerin 3 cm kadar yanlarına uygulayın.
Daha sonra elektrikçiden bir malzeme almanız lazım. İsmini bilmiyorum ama izah edersiniz. Isıtınca daralıyor o ve genelde kablo eklerinde kullanılıyor. Banta gerek kalmıyor ve oksit yapmıyor.
Ledleri seri şekilde kablo ile baglayın.(Seri baglama bilmiyorsanız mesaj yazın)
En son ise vereceginiz gerilime göre direnç koyun eger sıradan bir led kullandıysanız bir pil gerilmesi bile yetecektir.
Kullandıgınız led neon bir ledse ona görede güç kaynagı koyacaksınız.

Bu aslında bisiklette fazla kullanılmaz ama arabada far lambasının etrafında çok hoş durup birde filifilop devresi eklerseniz yanıp söner çakar modlu olur. Arabada güçü fara gelen kablodan alabilirsiniz araya direnç koymak şartı ile ama unutulmamalıdırki farın yaydıgı ısı çok yüksektir oradaki bantın filan deforme olmasını saglar. Ayrıca onu farın içine yerleştirmekte ayrı bir ustalıktır. Far çamı söküldükten sonra tekrar yapıştırınca su almamasına dikkat edin

• Beğen
Tepkiler: başarist
bu teknıgı bı calısma uzerınde kullandım resımler en kısa zamanda eklemeye calısacagım

araba normal far büyüklüğünde çok güzel gider.Parklara yada sislere takılabilir.
Bisikletlerede ufak çapta bi yuvarlak (yada kare dikdörtgen salalyın işte :D) ön maşalara takılabilir.Renkli ledlerle.Düşündüğümden daha fazla ışık yayıyor vay be.

biraz gec oluyor ama kusura bakmayın :eek: :)
puruzlendırmeyı lazerle yaptırdım..
tasarım tabı kı bana aıt :cool: :)

led dizilişi (her 2 tarafta da boyle)
http://img522.imageshack.us/img522/161/img0209ha4.jpg

beyaz led (top. 8 adet)
http://img91.imageshack.us/img91/1299/img0425su7.jpg

mavi led (6 adet)
http://img207.imageshack.us/img207/7656/img0426zl9.jpg

Geri