Scudo Sports

Gebze - Kartepe

@Kudret Kurtcebe

abi benim için farketmez pattron hasip beyle sensin :)

pendikten gebzeye gelirim bisikletle ..

saat kaçta gebze tren istasyonunda olursunuz ? ona göre çıkayam evden ..

saygılar abicim

Scudo
@Tolga Gürgün

hocam ne demek...
ben saat tam 07.30 de gebze trenine erenköyden bineyim diyorum ..
şimdi haydarpaşa bana uzak oraya gitmenin anlamı yok geçen sefer 07.30 da trene bindim saat 08.30 da gebze tren istasyonunda oldum artı onur sen ben hasip bey topuklarız neyse ben 40 km basmayacağım bana nefes lazım olacak dönüşte dil ovasında dilim düşer yoksa

hehehehehehehhe

@Ali Emre Akcan

ali üstad bi şey anlamadım yahu..
willkommen galba hoş geldin demek ...
tarzanca almanca konuşayım..

ih bin ayn deutscland...

kafa gözü yardık

:in: :in: :D :D

sapanca...
http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/2_int.jpg
Sunday 10/24/2010
Mostly sunny
High Temperature: 21°C
RealFeel: 21°C
(link)

koşullar çok iyi cuma akşamına kadar böyle olursa iyi rüzgar yok gibi 10 km ısı yüksek
otelin ora 10 derece olur...

toplanma şekli ...
ben erenköyden trene bineceğim 08.30 da gebzedeyim hemen arkamdan trenle hasip bey ve onur gelir zati sonra tolga dost bizi gebze tren istasyonun köprü üstünde bekler zati tren istasyonunda o üst demir köprü..artı volki dost araba ile gelir gebzeyede yalnız volki dost hasip beye cebini versin derim 09.00 da hareket etmiş oluruz ...

@Kaşif

Kaşif abi merak etme. Şimdi zaten çıkış serbest olacak. Gebzeden gidişimizde de tempoyu o günkü gibi yüksek tutmayız. Gücümüzü dengeli kullanmak lazım. Dönüş de Allah kerim :)

@Hasip Çehre

Bence de pikniğe gerek yok zaten. Biz avrupa yakasındakilerin dönüşü sıkıntılı oluyor ne kadar çabuk dönersek o kadar iyi. Şimdi tahminimce sabah 08:30 gibi Gebze'de oluruz. Suadiye 70 km civarıydı ağır ağır gideriz. Maksimum 11:30 da Suadiye'de oluruz. 12:00 De çıkmaya başlasak. o da maksimum 2 saat sürse dönüş de 3 saat desek maksimum 1 saat total molalar desek 18:00 gibi Gebze'ye döneriz diye düşünüyorum aksaklık olmazsa. Bu da bizim için uygun bir saat rahat rahat döneriz evimize.

@Kudret Kurtcebe

kudret baba bende hasip beyin numarası var haberleşiriz problem olursa . saat 08:30 da istasyonun üstündeki köprüde olurum peki ..

@Tolga Gürgün

erenköyden 07.30 trenine binerek 08.30 da gebzedeyim bu arada volki dost cebini hasib beye verirse iyi olur bu arada volkan araba ile oraya gelirse gebze tren istasyonunu bilip bilmediğini bilmiyorum ama volki dost haydarpaşadan saat 07.00 de hasip bey ve onur ile buluşup gelebilir bence en sağlamı ..
araba ile gebzeye gelirse bulamaz gebze tren istasyonunu..
vakit kaybetmeyelim derim akşam volki nete girer ben özel mesaj atacağım ...

@Onur Berberci

onur ben 63 biliyorum neyse gene bakarız km ye ....

@Tolga Gürgün

valla ali emre hocamı bekliyoruz tabi....

:in: :in: :in: :in:

volki dosttan gelen mesaj doğrultusunda.......
cumartesi volkan dost izmitte olacak bence gelmesine gerek yok biz onu izmitten alırız yada en sağlamı suadiyede buluşuruz bu arada volki dost cebini hasip beye verirse sevinirim ....dönüşte anladığım kadarıyle volki dost izmitte kalacak 4 kişi döneceğiz mahşerin dört atlısımıdır nedir be mübarek...

bu arada erenköyden tek trene binmek yerine 06.00 da evden çıkarak gebzeye kadar topuklayacağım 08.30 dan önce orda olurum....

merhabalar, kilitli pedala gectim sonunda.. :) evet cidden farkliymis, bugun aksam kisa mesafe denedim. bu topik icin acaba mi diyorum?

@saint poussin

barış öncelikle hayırlı olsun yalnız aşağıda hasip beyin yazdığı maddeler var bunlar önemli

1) Ana gurup turun başlangıcı ve bitişi olarak Gebze tren istasyonunu atamıştır...
2) Farklı bir noktada başlayıp farklı bir noktada bitirecek olan arkadaşlarımız bu noktaları önceden belirttikleri takdirde guruptan sayılacaktır...
3) Ana gurup Gebzeden Suadiyeye kadar durmaksızın pedal çevirecektir...
amaç Suadiyeye ana gurubun tamamı aynı anada varmasını sağlamaktır...
4)Gebze - Suadiye arası ortalama hızı katılımcıların tekliflerinin toplamını katılımcı sayısına bölerek tespit edelim...
5)Suadiyede beslenme ve mola süresinide katılımcıların tekliflerinin toplamını kaıtılımcı sayısına bölerek bulalım...
6)Tırmanış kesinlikle serbest sürüş şeklinde olsun...
7)Tırmanış bitiş noktası otelin oradan aşağıya inerken Kuzu yaylasından girişteki ilk müsait yer olsun...
8)Tırmanış bitiş noktasına ilk çıkan kişinin nekadar bekleyeceğine ortak bir kararla belirleyelim yada tırmanış noktasından en son dönüşe geçme zamanını ortak alacağımız kararla belirleyelim...
9)Dönüş hızı katılımcıların durumlarına göre ayarlayalım...

bu maddelere ekleyebileceğin bir şey varsa seviniriz..

kesin kadro
1- hasip çehre
2- tolga gürgün
3- onur berberci
4- volkan akboga
5- kudu

gebze suadiye arası 63 km dir durmadan pedal çevirilecek
toplam km
gebze otel kartepe 87 km dönüş 87 hepsi 174 km dir
ben 40 km sabahtan gebzeye gideceğim bana 214 km ye patlayacak

tesekkurler..

hepiniz benden cok cok tecrubelisiniz. maddeler belli ki dusunulmus, tasinilmis. ben elimden geldigince uyarim. eger gelirsem, beni dusundurenler: daha once hic bu kadar uzun bir tura cikmadim.., anadolu yakasi bogaz tarafindan gelicem, haydarpasa ya. 20 km. ve hic banliyo trenine binmedim. baska o trene binen olacak mi? hava soguk olursa sizin kadar profesyonel kiyafetlerim yok.

ama ne var?? istek :)

• Beğen
Tepkiler: Tolga Gürgün
@saint poussin

barış..
şöyle bir durumla karşı karşıya kalacaksın ki bunlar olacak..
özellikle suadiye rampalarını alırken terleyeceksin ve otelin orası tepe 1.300 rakım o gün ısı 10 derece olur belkide daha az ve o vakit orda kısa bir mola olacak bu mola esnasında üşüme olabilir sende ....
kartepenin soğuğu adamın içine işlemekte 14 kasımda gittiğimizde otelin orda kat kat bile biraz üşüdüm sen düşün artık gerisini gerçi kasım gibi olmaz ama gene soğuk olur şimdi termal içlik şart olmazsa olmazlardan ayrıca inişte terli olan vucud soğuk yiyeceğinden resmen zatürrre olma durumu....ben yedek bir kaç tane büyük çöp torbası alacam yanıma çıkarken sorun değil durmamaya çalışacağım baktımki durdum çöp torbasını üzerime geçireceğim bu olayı daha önce de yaptım kartepe de faydası oldu ve kesinlikle yukarda çöp torbası olacak üstümde hem taşıması kolay ayrıca inerken üzerimde naylon çöp torbası olacak mont vardı fakat o ağır olduğu için beni yorar giymeyeceğim ....
içime termal, iki adet bisiklet forması o kadar polar molar adamı sucuk yapar ondan sonra yukarda insan hasta olur....

saol, tuyolar benim icin iyi oldu.. hafif ama sIkI olmak gerek. yalniz bir sirt cantasi gibi birsey alacak misin yanina, esyalari belki arabayla yukari gondeririz de demistiniz ondan sordum.. cop torbasi, yiyecek, belki yukarda durdugunda usumemek icin o anlik bir kazak gibi..

@saint poussin

katılım az olduğu için araba devreden çıktı ben yanıma gördüğün gibi antremanda nasılsam öyle bellik var başka bir şey almam sırt çantası bence gereksiz ağırlık yapar valla bi dostumuz varki 5 kilo sırt çantası ile kartepe zirveye çıktı ondan sonra kalpte ritm bozukluğu oldu arkadaşta ..
ama şimdi durumu iyi ...çöp torbası dediğim çok ince bir olay ama birden fazla rulo şeklinde arka bellikteki çantaya sığdı ..up uzun bel aşağısına kadar tutuyor bana çok faydası dokunacak bu torbanın özellikle inişte ...
yiyecek kuru üzüm bolca ....sıvı olarak yoldan içeceğim ayran ve maden suyu sodası karışımı yapacağım ...rampada şeker lazım ....o da kuru üzüm be yahu.....
kuru kayısı ...ve hatta kuru incir ha bi gece önceden bolca domatesli makarna yoğurtlu yanında köfte yiyeceğim ...
bu gün bol bol tavukları götürdüm ...

@saint poussin

aramızda ben hariç diğer dostlar yüksek basan arkadaşlardır ..ben onları yakalamaya çalışacağım bütün olay bundan ibaret ...

@Kudret Kurtcebe

Kudret, ufak bir tavsiye;
Zirve inişlerinde işin sırrı gazete kullanmaktır, ciddiyim. Çıktığınız yerde gazete bulmanız mümkünse göğüsünüze, termal içliğin altına yerleştirirsiniz tamamdır. Hem rüzgarı keser, hemde ısıyı muhafaza eder, ayrıca teri emer.
Yıllarca hepimiz 0 derece antremanlarda kullandık, kol bacak üşümüş önemli, değil fakat göğüsü sağlam tutmak ( ve böbrekleri) lazım.:in:

Çöp torbası falan olmaz, naylon hem soğuk geçirir hemde terin atılmasını engeller. İçerde ter, dışarıdan rüzgar, tam zatürreye davetiye.

Gerçi toplam iniş 10-15km. galiba. Ortalama 80km/h. ile 7-10 dakika, hadi bilemedin 15dak. bir zaman tutar, çokda dert edilecek bir süre değil.

Geri