garanti kağıdı kayıp napıcam yardım edin

evrenselo1

Üye
Kayıt
12 Temmuz 2006
Mesaj
55
Tepki
0
Şehir
kayseri
garanti kağıdı kayıp napıcam yardım edin
bisikletin bide zinciri yamuldu bana lütfen yardım edin
ne yapmam gerek o tekrar çıkarmı
bisiklet bianchi hunter
 
Scudo

smhcnr

Aktif Üye
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
124
Tepki
29
Şehir
Maltepe/İstanbul
Garanti belgesine gerek yok. Ayrıntılı fatura yeterli. Kural gereği faturada malın cinsi ve alış tarihi belli olmalı(yazar kasa fişi değil). Eğer faturası elinizde ise garanti geçerlidir.

Kolay gelsin.
 

yavuz

Aktif Üye
Kayıt
23 Mayıs 2006
Mesaj
140
Tepki
93
Şehir
istanbul
evet bencede garanti kağıdına gerek yok..çünkü üretici firmalar veya teknik servisler bu gibi durumlarda bisikleti garanti haricine çıkartmak için ellerinden geleni yapıyorlar..
 

ulas

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2006
Mesaj
3.957
Tepki
9.754
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
Merhaba,

Garantinin geçerli olması için Fatura veya Fiş fark etmez yeterlidir. Bütün bunlar bir yana firmalar veya servisler size yardımcı olacaktır.

Fakat garantinin geçerli olabileceği durumlar söz konusu ise bu işe yarar. Yani kullanıcı hatasından kaynaklanan durumlar garanti içerisine girmez. Sizin ne demek istediğinizi de açıkça söylemek gerekirse anlamadım. Zincir yamulmasından kastınız ne acaba. Kırılma mı sıkışıp yamulma mı vs. Eğer bisikletiniz yeni ise ve de normal bir kullanımda kırıldı veya yamuldu ise garanti içerisine girer. Fakat eğer ki bir zorlanma veya hor kullanma sonucunda ortaya çıktı ise bu durumda garanti geçersiz olacaktır.

Aslında siz aldığınız yere götürürseniz size bir şekilde yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Fakat bisikletinizi bir marketten veya bir beyaz eşyacıdan aldıysanız açıkçası işiniz zor gibi gözüküyor. Çünkü sizi herhangi bir servise yönlendireceklerdir. Servisler de ücretli yapma taraftarında olacaktır.

Umarım iyi niyetli birileri karşınıza çıkar da bir çözüm bulur. Eğer size yardım eden biri olmaz ise Firma veya servis üzülmeyin. Bize gelin ücretsiz olarak size yardımcı oluruz :)
 

ulas

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2006
Mesaj
3.957
Tepki
9.754
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
DELTA BİSİKLET GARANTİ ŞARTLARI

1. Garanti süresi, malın teslim tarihinden itibaren başlar ve iki (2) yıldır.
2. Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı firmamızın garantisi kapsamındadır.
3. Malın garanti süresi içerisinde arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir. Malın tamir süresi en fazla otuz (30) iş günüdür. Bu süre mala ilişkin arızanın servis istasyonu, servis istasyonu olmaması durumunda sırasıyla; malın satıcısı, bayii, acentası, temsilciliği, ithalatçısı, imalatçısı, üreticisinden birisine bildirim tarihten itibaren başlar. Malın arızasının 15 iş günü içerisinde giderilememesi halinde imalatçı, üretici veya ithalatçı malın tamiri tamamlanıncaya kadar aynı özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır.
4. Malın garanti süresi içerisinde, gerek malzeme ve işçilik, gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde, işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli yada herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamiri yapılacaktır.
5. Tüketicinin Onarım Hakkını Kullanmasına Rağmen Malın;
i. Tüketiciye teslim edildiği tarihinden itibaren belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla bir (1) yıl içerisinde aynı arızayı ikiden fazla tekrarlaması veya farklı arızaların dörtten fazla ortaya çıkması veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızalarını toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması,
ii. Tamiri için gereken azami sürenin aşılması
iii. Firmanın servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla satıcısı, bayii, acentası, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçı-üreticisinden birisinin düzenleyeceği raporla arızanın tamirinin mümkün bulunmadığının belirlenmesi durumlarında tüketici malın ücretsiz olarak değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir.
6. Malın kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır.
7. Garanti belgesi ile ilgili çıkabilecek sorunlar için sanayi ve ticaret bakanlığı , tüketicinin ve rekabetinin korunması genel müdürlüğüne başvurulabilir.
G.T.P. :8712.00 TS 11921

GARANTİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ
a) Garanti Belgesi’nin tekemmül ettirerek, tüketiciye verilmesi sorumluluğu, tüketicinin malı satın aldığı satıcı, bayii, acenta ya da temsilciliklere aittir.
b) Bisiklet’ in ilk bakımının kullanmadan önce DELTA Yetkili Servislerinde yaptırılması ve alttaki bilgilerin bakımı yapan servise doldurularak onaylatılması gerekmektedir.
c) Yetkili servisin bulunmadığı yerlerde, yetkili satıcı tarafından onaylanabilir.


KAŞE / İMZA / TARİH


GARANTİNİN KAPSAMADIĞI VEYA GEÇERSİZ OLDUĞU DURUMLAR:
a) Ampul, sarf malzemeleri ve kullanma suretiyle aşınmaları normal olan, firen balataları.
b) Bisikletin kaza geçirmesi veya belirtilen istiap haddinden fazla yüklenerek hasar görmesi.
c) Bisikletin kullanma ve bakım kitabında belirtilen hususlara aykırı kullanılması.
d) Orijinal yedek parça kullanılmaması ve orijinale aykırı kullanılması.
e) Garanti süresinde bisikletin yetkili servis dışında bakım ve onarım yaptırılması.
f) Bisikletin her türlü yarış, kros vb. müsabakalar esnasında hasar görmesi, arızalanması.
 

yavuz

Aktif Üye
Kayıt
23 Mayıs 2006
Mesaj
140
Tepki
93
Şehir
istanbul
bende bir ara bianchi bisiklet vardı arka aktarıcı,aktarmaz hale geldi.bende garantili olduğu için yetkili servise götüreyim dedim.sağolsun yetkili servise götürdüm.bana ücretli onarılacağını söyledi ve zaten bisikletlerde garanti olmaz mekanik şeyler bunlar dedi.darbe veya kırık olsa tamam derimde yoktu yani..yetkili servisin adresi ve telefon numarası bu....TURGUT AY BEŞTELSİZ MAHALLESİ 107 SOKAK NO:33/8 ZEYTİNBURNU/İSTANBUL 212 546 04 25
 

evrenselo1

Üye
Kayıt
12 Temmuz 2006
Mesaj
55
Tepki
0
Şehir
kayseri
ben bisikleti aldım bana 15-20 gün sonra revizyona götür dediler tabi bu süre içersinde bisiklet ayarsızdı bu yüzden bir kaç kez zincir sıkıştı onları açtım ama son sıkışmasında uğraştım ama zinciri ezmek ten korktum ve servise götürdüm
servisten aldığımda arka vites ayarının olmadığı vitesin ön tarafının hiç geçmediğini gördüm eve gitmeden servise döndüm anlattım öntarafı ayarladı (tabi ayarlamak denilirse) sonra ön vitesi yağladı ve beni gönderdi şu anda biskletin vites ayarıyla hiçbir ilgisiyok otomatik vites oldu sürekli vites değiştiriyor ön papuç sürtüyor fatura garanti belgesinin içinde olduğu için
oda yok şimdi aldığım yere gidicem.
herkese çooooook teşekkür ederim çooook yardımcı oldunuz
 

evrenselo1

Üye
Kayıt
12 Temmuz 2006
Mesaj
55
Tepki
0
Şehir
kayseri
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim özellikle delta bisiklete ücretsiz yaparız dedikleri için ben aldığım yere gittim faturanın fotokopisini aldım ve oldu hepinize çoook teşekkürler bana zaman ayırdığınız için